Bloggintresserade

torsdag 4 november 2010

PÄRELOV

Svejsan! Har inte mycket nytt att komma med. Har inte plockat upp en endaste potatis detta "pärelov". Vädret har ju inte heller varit något vidare.


Men vi hann faktiskt en vända ner till Playan

så att Charlie skulle få rusa av sig rejält. Hade store regnkappan på och det var tur för innan vi hann in i bilen orkade inte de regtunga skyarna hålla sig uppe längre...Ja regnet stod som spön i backen igår, faktiskt så Charlie och jag fick snigla fram med bilen på väg till EKO. Igår var det dags för vårt onsdagsnöje att praktisera bilkörning.


Vi hade tur det var nu halva priset på alla höstlökar så idag har vi påtat ner dem i täppan måntro det ska blomma grant till nästa vår.

Gjorde sedan en rejäl laddning med grönsaksoppa så det räcker tills idag med. Kanske man skulle ta att steka några pannekakor till efterrätt...Kan inte låta bli att visa min fönsterrad med orchidéer. Det är mycket som blommar nu och lite stolt är jag allt! Egentligen är det samma fönsterrad, men på det här sista fotot kan ni blicka in i köket och nästan ana köksaltanen och garaget.

Jo, sen har jag besökt biblioteket och det är ett ställe där jag stortrivs. Egentligen är det ett par ställen där jag kan få sådana där religiösa känslor och det är i biblioteket bland all kunskap, då jag lyssnar på musik och så klart då jag är i kyrkan.

Bloggat, men det har varit tunnsått med både inlägg och kommentarer. Själv var jag ju på föreläsning med Pipping i måndags och jag rekommenderar att kolla på den lilla filmen med Mobbing under det inlägget... likaså filmen om Alice i dagens inlägg.En liten minisemester blir det för min del nästa vecka då Mats ska iväg och göra jobb. Det blev så lyckligt att jag hade ledig dag och kunde sen ta ut komp en. Dessutom är Kalle ledig och hemma hos Charlie dessa båda dagar :-) Tänker passa på att köpa någon julklapp. Sen nästa helg kommer lilloppan hem kanske de andra barnen också. Då skulle vi ju kunna ha kalkonmiddag och spela kort rent utav...

9 kommentarer:

Fånga dagen sa...

Hej vännen!
Vad menar du för bok som jag ska läsa, är jag blind kanske.
Och du jag försöker faktiskt att inte jobba ihäl mig men just nu är det mycket. Jag känner verkligen att man borde ta det lugnare. Det riktigt darrar inombords när jag ska sova men så är det när man gör allt i hundra kilometer jämt och ständigt. Trodde jag lärt mig men icke. Men roligt har jag ju så det är ju bra.
Jag hoppas verkligen att det är bra med dig också. Så skickar jag en stor kram till en go tjej.
Lena

Ingelapingela sa...

Hej du du tänker nog på Kärlek och stålull av Lisbeth Pipping en kvinna som jag var och lyssnade på i måndags. Hon växte upp äldst av 3 syskon hennes mamma utvecklingsstörd (svagbegåvad)

Du kan kolla på inlägget härunder med mobbingfilmen...

Kramar tillbaka och var rädd om dig!

Randiga Tråden sa...

Det är pampigt med dessa blomster.

Bestemor Drillo sa...

Så vakkert vindu med orkideer du har!Nesten som en botanisk hage!
Kos deg med Grønnsaksuppe og pannekaker! Det er god mat!
Klem fra bestemor !!

Anonym sa...

Blev det pannkakor till efterrätt? Smarrigt isåfall.

vA FINA DINA ORKIDÉER ÄR =) Jag har ingen längre. Lämnade den i förra lägenheten, måste köpa en ny =).

Har precis varit på lektion. Manus. Nu har vi fått i läxa att skriva ett filmmanus- Döda mig va jobbigt.

Fast ett litet bad tror jag väntar mig nu.

Puss och kram eva

Bea sa...

Oj, vilket vackert fönster med en lång rad av skönheter, hmmm..jag som trodde mig äga många (9st!), men här var det ännu fler :)
Biblioteket är en guldruva, men tyvärr har jag långt till det utbudet, men visst blir det lån nu och då.
Ha ett skönt veckoslut!
Kram /Bea

Ölandsvindar sa...

Man blir trollbunden av orkidéer. Varje gång jag blir trött på någon av dem med deras spretiga tentakler åt alla håll, lyckas de alltid pressa fram en liten knopp. Då smälter mitt hjärta och de får stå kvar. Kalkonmiddag låter gott. Jag har haft egna kalkoner och de gav verkligen valuta i form av fina middagar.
Kram
Kerstin

C De-sign sa...

Hej och tack för din kommentar inne hos mig! Jag ska också se om jag kan få ner några lökar i jorden idag..... det är ju så härligt att se dem komma upp igen! Och snart är våren här.... men med åldern börjar jag att uppskatta varje årstid mer och mer.... en långprommenad i isande vind och grått väder kan också vara njutningsfull och vacker...... Idag ska jag besöka biblioteket som också är en favoritplats för mig...... Önskar dig en fin stämningsfull helg! Varm Kram fr C

Ulla sa...

Idag var det inte tunnsått på kommentarsfronten! Man kan ju plocka andra "pärer" eller hur? Biblioteket som du nämnde, den åkern är alltid välfylld. Idag ska jag och mitt första barnbarn som blir 5 år just idag gå till biblioteket på teater. Ingen mindre än Findus gästar staden och sen blir det kondis. Har varit ett par dagar i huvudstaden och rapporterar förhoppningsvis i helgen.