Bloggintresserade

tisdag 2 november 2010

STARK FÖRELÄSNING MED LISBETH PIPPING

Godmorgon tisdag! Det blev som jag trodde, jag somnade gott igår kväll till "Sommarpratarna" på tv. Detta är egentligen ett av mina favoritprogram... så på det viset var det rätt synd faktiskt.


Det blev visserligen en givande men samtidigt intensiv dag i aulan på Söderport där det igår var föreläsning med Lisbeth Pipping.Jag tänker inte ge mig på att försöka återge det hon sa för det finns ingen som kan känna hennes erfarenheter bättre än Lisbeth själv. Därför skulle jag vilja rekommendera er om ni får möjlighet att besöka en föreläsning med henne,

läsa hennes bok "Kärlek och stålull", En tidningsartikel i DN
http://www.dn.se/nyheter/sverige/jag-fick-bli-vuxen-vid-sex-ars-alder-1.141291
kolla in hennes hemsida
http://www.pipping.se/


... se den här lilla filmen om mobbning som ligger på Youtube och som är så stark... mer behöver inte sägas. Vågar nog säga att vi alla har erfarenheter från in eller utsidan av olika former av utfrysning.


http://www.youtube.com/watch?v=QghSpUgmBMs

Då man är sjukskriven på halvtid pga bla koncentrationssvårigheter utgjorde en heldag med behov av full koncentraton trots ljud och bi-ljud ansträngning till bristningsgränsen... ofrånkomligt att bli hjärntrött.


Jag tycker att det är trist att inte alla kan komma in på mina länkar och ta del av mina tips om man så önskar... och kan inte mer än undra vad det beror av.

Det är märkligt att du och jag Pella har samma problem. Jag får alltid stänga av datorn då jag varit inne på din blogg, för jag kan vare sig komma fram eller tillbaka utan hamnar i ett låst läge.

Jag skulle så gärna vilja att ni fick ta del av denna här senaste underbara låten med Anthony här under, så om jag skriver in länken kan ni inte försöka kopiera den och klistra in i er egen webbläsare ???
http://www.youtube.com/watch?v=CImsEJHYyv4

Mitt omdöme är som ditt Maria. Den här låten är så mysig om man såväl väljer att lyssna på texten... kärlek som är ljuv och smärtar... och/eller känner de medryckande tonerna där sångarens röst smälter in som en del av instrumenten... blandas med piano, gitarr, stråkar, trummor... Ja jag känner för att dansa och röra mig till musiken och då gör jag det helt sonika...

Jag önskar verkligen att vi kunde förenas E-K, jag saknar dig med... det är långt emellan gångerna om du frågar mig. Jag skulle gärna sjunga tillsammans med dig i samma kör. Jag ville så gärna att du skulle få uppleva det som du nu verkar göra. Sjunga i kör är något speciellt det vet även ni Maria och Pella, det där att samlas kring det lustfyllda det är som om glädjen utvidgas och alla spänningar släpper. Om man gör något som man behärskar, är bra på och njuter av.

Förresten den gula livskraftiga Fjärilsorchidén överst blommar nu om med 17 blommor. Tänk då hade den stått på sparlåga... visserligen med rätt fina blad men bara så i drygt två år. "BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG!!!"

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja men vi får väl fixa en kör lite längre fram =) Va mycket musiktips nu som du har....fick du mitt jag skickade i förmiddags på din mail?

Kram eva

Ingelapingela sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.