Bloggintresserade

tisdag 14 december 2010

FILMTAJM och GRAN

Gokväll, hur har ni det? Här är det lugnt har precis kollat på Prins Caspian DVD:n´. Eva-Katrine och jag planerar ju se tredje delen av Narnia på bio på juldagen och nu är jag intakt. Narnia är en historia helt i min smak och det känns skönt att ge sig ut och surfa i fantasins värld för en stund.

Det har blivit mycket film den här dagen för dessutom såg vi färdigt en film från 2000 Den heter Proof of life med Meg Ryan och Russel Crowe i huvudrollerna ett riktigt spännande kidnappningsdrama som utspelar sig i Anderna.

En silvergran har vi också forslat hem och vi får väl hoppas på att den är fin, stelfrusen och förpackad i nät så liknade den mest en hög EN. Ska bli spännande ;-) vi som alltid brukar ha stort bry med att välja gran, med grenar hit och dit... Men den här gången handlade vi den ungefär som om vi valt ett franskbröd ;-)

Medan Mats körde hem och lastade ur hundbur och dito så passade Charlie och jag på att ta kvällsrundan på tu man hand. Behöver jag säga att det var kallt? Så kallt att det knarrade under skorna och på tal om det så har jag en undran varför inte hundar så lätt verkar frysa om sina "fossingar"? Kanske är det så att de inte har så mycket blodkärl i tassarna men i klorna där finns ju gott om blod iallafall visserligen ligger det kanske rätt skyddat. Kanske någon som vet mer?Och så blev det kväll i Paradiset. Charlie har bänkat sig i soffan.

6 kommentarer:

Bea sa...

Fniss..välja gran som att köpa bröd! Det är troligen ingen skillnad i år om man köper eller hämtar granen i skogen, för alla är lika silvriga och raka som furor! Men silvergran lät vackert :)
Ha en fortsatt trevlig vecka! /Bea

Ölandsvindar sa...

Vad härligt det ser ut i Paradiset. Önskar att jag hade plats för ett rejält matsalsbord. Den här serien med Narniaböcker lånade jag ständigt ut när jag arbetade på bibliotek i början av 80-talet. Och nu är de film också.Hör nog till de nya klassikerna.
Kram
Kerstin

Anonym sa...

Va kul =) Vad tyckte du om filmen då? visst är prins caspian snygg? =) haha

Ja hoppas att dem har en bra föreställning på dagen som vi kan se och kränga popcorn efter all julmat.

Spännande med gran....hoppas att den inte barrar.....

Vad ska du göra på din lediga dag?

Kram eva

Maria sa...

Jag gillar Narnia-serien. Har läst alla böckerna och sett de första filmerna. Det får bli ett biobesök någon gång under jultiden, för att kolla in den nya filmen.
Så julfint det ser ut hemma hos er! Kram!

Ulla sa...

Det ser verkligen ut som ett hemmaparadis hos dig. Det ska bli spännade att se granen. Hos oss blir det granlöst får vi åker till vår fritidsbostad i Danmark. Vi får racerpynta med lite annat den 23:e och njuta av Julhuset hos Anna.

Ingelapingela sa...

Visst är det ett hemmaparadis för mig mina väner och det finurligaste av allt är ju att vårt hem ligger i området Paradiset, kan man tänka ;-)

Ínte speciellt juligt än, endast belysningen för som jag har sagt så tycker jag inte inte något vidare om att plocka undan för att bereda plats åt annat. Tror mig veta att det är som så att jag trivs med som vi har det. Ibland tycker jag att vi har för mycket för att det ska vara lättarbetat.

Andra lyckas ofta pynta på ett renare sätt, det är så vackert ändå kan jag inte och vill inte göra det annorlunda hos oss. Då blir det svårt!
Mats kvittar det lika, han ser inte detaljerna på samma vis, upplever bara helheten.

Matbord ja, där har vi samlats många gånger, tänk så mycket kul man har haft runt det! Förut var det bara i helger och till fest. Numera sitter vi oftast här både morgnar och kvällar och försöker göra vardagen till en fest.


Ja, du vem är inte nyfiken på granen, det är i alla fall vi, det kan jag garantera. Men, det blir säkert bra jag får hålla med Mats med vårat pynt i så syns inte eventuella skavanker på samma vis ändå ;-)

(Det är som när man själv piffar till sig).

Att du har lyckats hålla hemligt att du har jobbat som bibliotekarie Kerstin. Jag som älskar Bibliotek och ord över huvud taget.

Om Narnia är en ny klassiker förvånar mig inte. Det är härligt att drömma sig bort för en stund och visst är det märkligt att sådant som känns ovant och fantastiskt plötsligt blir så naturligt då man lever sig in (som t.ex. att figuren och hästen är ett. Att djuren talar får väl vara det som verkar mest troligt!