Bloggintresserade

tisdag 7 december 2010

NU VÄNTAR JAG....

... på en somlig dag:

Ibland känns allt så tungt, ”… hur man än vänder och vrider sig så har man banne mig ändan bak”. Även om jag är så väl medveten om betydelsen av att se möjligheterna så kan det inte hjälpas att hinderna överskuggar emellanåt.

Det blir ett problem när man plussar ihop dem, problemen alltså, då kan de kännas som ett helt berg. Det här med min blogg och att jag inte kan få in några bilder gör att det inte känns roligt att skriva … och inte heller att fotografera.


Jag förstår att det går att köpa utrymme, men klarar helt enkelt inte av att reda ut hur. Självklart blir det inte heller roligt att besöka min blogg och det märks då sannerligen.

Jag jobbar ju på halvtid av en anledning och även om jag är så väl medveten om; att man måste acceptera saker som de är idag, så ligger andra tankar latent ”… om, om vore”… Att hamna lite vid sidan av en hel del är nog ofrånkomligt. Lätt att relationer åtminstone vad gäller kvantitet får ett avbräck. Förstå mig nu rätt, det blir så tungt bara. Jag ser ju att det inte är så lätt för andra heller... Ville bara försöka förklara varför det är lite tyst från denna fronten.

Sådana tankar kan färga av sig på annat… istället för att man letar efter guldkornen som också finns där. Som mannen som kom ut från sitt hus iklädd bara kalsongerna av modell 70-tal och ner i källaren mitt i smällkalla vintern ;-) … eller...


... att det idag låg ett brev från dig Ann-Christine i brevlådan adresserat från Kula. Så glad jag blev!

… och så en överlycklig kompis som väntar därhemma och som blir glad över att se en då man kommer innanför dörren ALLTID… oavsett!

... eller råbocken som graciöst svingade sig över nätstaketet från ödetomten, korsade vägen bara ett par meter framför oss. Vi blev lika häpna både jag och Charlie, det var så vackert!

Somliga dagar

går allt så lätt.
Solen skiner och allt blir rätt.
Spelar man kula
vinner man bums.
Rasten är rolig
och maten är mums.

Andra dagar
går allt på sne.
Försöka med något
är ingen idé.
Man glömmer och tappar,
blir sist och sämst.
Man ramlar på gården
och slår sig hemskt.
Nu hoppas jag
på en somlig dag!
Britt G. Hallström

Dagens dos av balsam för själen!!! ;Jodå, lite pyssel idag dels knåp med en klapp...

dessutom:

Pepparkaksknäcke

25 g jäst löses i 2dl ljummet vatten
blanda i 2 tsk pepparkakskrydda
Tillsätt 1½ tsk salt, 1 msk honung samt halva mängden mjöl
Totalt 5 dl grovt dinkelmjöl och 2dl vetemjöl.

Låt jäsa 40 min under duk. Kavla tunt, jag använde pepparkaksformar.

Grädda i 10-15 minuter i 250 grader.

Det blir en provsmak till kvällskaffet...
rekommenderas med det varmaste

... OCH BARA SE, ÄNTLIGEN KAN JAG VISA ETT OCH ETT ANNAT. Idag och ovan bjuder jag en av mina favoriter bland orchidéerna!

15 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Man har sina ups and downs och egentligen skulle det vara trist i längden om allting bara löpte på utan de här variationerna.Men tekniken kan man bli j,,,,(läs: väldigt) frustrerad över. Det ordnar sig!
Kram, kram
Kerstin

Fokus mot framtiden sa...

Hej på dig..
har du strul att få in bilder på bloggen?
Hoppas det löser sig och du får kraft och lust tillbaka.
Kram kram

Ulla sa...

Jag har en idé! Varför inte börja om? Avsluta den här bloggen och starta en ny, vi följer med så klart. Det kanske blir ett riktigt lyft att börja med ett vitt ark och fylla det på ett eller annat sätt. Tills vidare läser vi så klart men visst är det kul med bilder.

Bestemor Drillo sa...

Det skal du vite Ingela at jeg leser din blogg med glede og blir nesten lei meg når det ikke er innlegg fra deg! Hvorfor får du ikke inn bilder på bloggen din??? Bilder er jo en glede å kunne vise til andre, men så godt som du skriver om deg og dine tanker burde du ha en hærskare med lesere!
Ta det med ro jenta mi , I morgen er det atter en dag, kanskje den blir bedre! Adventsklem fra bestemor!!

Anonym sa...

Fina fina mamma, jag ska fixa så du kan blogga igen på ritkigt och fotografera en massa.

Vilken vacker låt du har idag... perfekt. Kan du spela den snart?

jag ska också baka lite snart som jag kan ha med mig ner...
Puss och kram eva

Ingelapingela sa...

Åh, vad jag gillar er mina vänner!!!

Nu är ju jag en människa som visst kan ge upp för en stund, men rätt snart kommer på fötter igen! Så skönt att höra att det man är och gör är önskvärt... och ibland känns det så gott med en kram och ett tröstande ord!

Som ni ser har Mats också förbarmat sig idag och lyckats köpa mer utrymme till mig! Så då hoppas jag på att problemet är löst. Har varit inne på att prova starta om en ny blogg, men egentligen tror jag att det har med picassaalbumet att göra och då kanske jag bara flyttar över problemet?

KRAM KRAM :-)

Helena Ljunggren sa...

Vilket härligt recept, det måste jag absolut prova en dag innan jul.

Hos mig finner man goda recept på julgodis och annat gott som hör julen till. www.helenaljunggren.com

Laila sa...

Vilket elände det där med bilderna men jag ser att Eva ska hjälpa dig så det ordnar sig förhoppningsvis. Hoppas att du snart får ett gäng somliga dagar!
Ha det gott!/Laila

Anelias hantverk sa...

Så tråkigt det är när bloggen inte fungerar som man vill! Men ett fint recept har du här och en otroligt vacker och speciell orkide!
Hoppas det löser sig!

Gudrun sa...

Och här kommer jag också med i kören.
Kanske inte är så dumt med en ny blogg?. Det där med picasa är lite knäppt, det kan finnas många bilder som är likadana i albumet och skall man ta bort en bild där ifrån så kan det vara så att man tar bort en bild som ligger i ett inlägg och det vill man ju inte. Det borde stå vilka bilder som är "ute" så man kunde städa bort de andra.
Kram till dig Ingela.

Anonym sa...

Men hallå, vad har hänt med bloggandet idag på din lediga dag? Nu när du kan lägga upp bilder igen också så får du faktiskt se till att blogga lite. Lite bilder på min fina hund tack.=)

Kram eva

Ingelapingela sa...

Julklappsstök och strul att överföra bilder... men det kommer!

Mia sa...

Har du köpt mer lagringsplats alltså, annars har jag hört att man kan laga en ny mailadresse och lägga sig själv till som medadministrator til sin blogg. Da har man ny frisk lagringsplats.. Men nu har du ju mer än nog för några år.
Livet har sina ups and downs, kallt ute och att vi går mot jul gör mig mera down själv faktiskt. Men, det går över, som regel ut i februari någon gång.. Sköt om dig :)

Pernilla, Ateljé Smått och Mått sa...

Hej!
Jag såg att det varit besök från denna din blogg till min blogg. Vad roligt att hitta på dig! Du har en fin blogg med mycket läsvärt, och en vacker inställning, tycker jag. Tack för att min blogg ligger med på din läslista!
Ha en underbar advent!
(Men du har ju fått in bilder i bloggen?)

Petit Eyekiss sa...

Tänk att du skriver precis det jag tänker. Hur kan det komma sig?
I går ( efter att ha haft veckor med down) vaknade jag till en underbar soluppgång. Pigg, utvilad, ingen värk någonstans, och satte i gång med bakning.Så förflöt hela dagen och kvällen, och idag....
Allt går i ultrarapid ´, har inte lust med någonting, och gör ingenting heller.
Du,ändra bara lite i namnet, och skaffa en ny E-mail adress, så kan du nog lägga in mer bilder.Det blir ju en omstart!
Kramar från mig!
Bettan