Bloggintresserade

onsdag 29 december 2010

SVINALÄNGORNA

Så nu har Mats och jag kommit hem efter att ha sett just "Svinlängorna" på bio Kosmorama. Filmen i regi av Pernilla August är baserad på Susanna Alakoskis tänkvärda bok. Det är mycket riktigt precis som man var beredd på en både mörk och dyster film.

Handlingen? Ett nätverk av personer utövar påverkan på varandra. Ja, man skulle kunna säga att alla är med och designar livet. I filmen liksom i verkliga livet utspelar sig olika levnadsöden, genom sin förmåga eller ofta snarare oförmåga att ta sig ur förutsägbara mönster. Det sägs ju att vi alla har ett val (är vår egen regissör), och så är det ju mycket riktigt, men samtidigt skiljer det ju i individers ork och förmåga att ta sig ur... alltifrån att reagera apatiskt till att visa sig vara ett "maskrosbarn".

Hör författaren själv berätta:... och så en trailer av filmen:Det bästa av allt är att jag såg att Eva också var där idag så nu kan jag föreställa mig att vi har nytt material till en djup stund över en bakad pära framöver...

3 kommentarer:

Ulla sa...

Vi har precis pratat om filmen för vår yngste kom på besök med flickvän. Jag förstår att det blir ännu en anteckning på filmlistan.

Ölandsvindar sa...

Mellandagar...det låter precis så skönt och kravlöst som det är.Jag bara njuter. Det är liksom lite halvhelg.Och jag väntar och hoppas att det ska komma ett spännande paket före helgen. Jag har beställt ett nytt objektiv til min kamera.God fortsättning till dig, Ingela!
Kram
Kerstin

Bestemor Drillo sa...

Av hele mitt hjerte Godt Nytt År til deg og dine!
Gleder meg til å følge deg i 2011!
Stor Klem!!