Bloggintresserade

fredag 24 december 2010

ÖNSKAN OM EN FRÖJDEFULL JUL

Tänk så har då juletiden inletts med Lillejul. Hela familjen har varit samlad en stund i kväll och det känns både stort och härligt att låta blicken glida från den ene till den andre. Notera likheter och skillnader känna av känslan då vi alla befinner oss på samma våglängd dessutom så konkret nära att det bara är att sträcka ut en hand för att vidröra. Glädjen, viljan att gemensamt göra gott för varandra och andra. Oundvikligt då vi strålar samman med lek och spel!

Vi lekte Julklappsleken, var och en bidrar med paket för en viss summa. Man avsätter en viss tid och kollar med äggklocka. Så slår man med tärningar och visar tärningarna samma siffra så får man välja ett paket. Då paketen är slut fortsätter man tills klockan ringer med den skillnaden, att då får man ta paket från varandra på samma vis.

Så fortsätter lekmomentet en stund till.

Lite grand kan man skoja med varandra... Men det kom osökt upp en diskussion om där vi var några stycken som menade att det fanns en oskriven regel att inte ta från någon som bara har ett paket kvar (alla hade två paket med sig från början).

Det roliga var att se hur flera valt att ge ett presentkort för någon konkret handling som mat, medicin, skolmaterial till behövande genom SOS barnbyar samt Unicef. Nu kändes leken härlig ur olika synvinklar! Inte minst att vara med och glädja någon annan!

För rätt många år sedan närmare bestämt Julen 1963 fick jag en underbar bok av min storasyster Christin med härliga illustrationer av Kenneth Inns, den heter ”Jesusbarnet” och är skriven av Lucy Diamond. Den innehåller verkligen underbart detaljerade bilder som försöker föra oss in i tiden och stämningen.

Det kändes plötsligt väldigt nära syrran, men ändock var det 47 år sedan ;-)

Nu är det jag som önskar er en fröjdefull jul mina vänner!Jag vill också komma med en barnboks-rekommendation, denna härliga bok är skriven av Calle Hernmarck och bilderna tecknade av Bengt Malmström.

På baksidan kan man läsa;

Gubben bor ensam i skogen. En dag sågar han sig en julgran och vinner en vän. Kvar i skogen står stubben och dör. Rotlös kan ingen leva länge, inte ens en aldrig så glittrande julgran. En sorgesam historia som berättas med sällsam humor.

4 kommentarer:

Moa sa...

Tassar in så här på julaftonsmorgonen för att önska Dig och de dina en riktigt God Jul.. kram/monica

Ulla sa...

God Jul och fortsätt att ha det trevligt och ledigt.Vi har kommit fram och hunnit pynta litegrann samt smakat på gröt och skinka med de våra. Härligt! Kram Ulla

Anonym sa...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

Anelias hantverk sa...

Önskar dig en riktigt
GOD JUL!