Bloggintresserade

torsdag 16 december 2010

HEM LIV DESIGN

...Ja detta halvtrista bloggnamn men samtidigt rätt illustrativa titel fick vid närmare eftertanke ge dagens rubrik, och det med anledning av;

Ojoj vad kommentarer under mitt gårdagens inlägg. Men med tanke på 83 sidvisningar är det ju inte så konstigt ;-) Här sitter jag och gläds och gottar mig i mitt mysiga lilla krypin. En gång äldsta dotterns rum ...numera den plats där jag älskar att hålla till ;-) Blott -3 grader utomhus, och inne knastrar en värmande brasa för fullt. Det finns bara ett ord som beskriver status Quo... välbefinnande!


Läser några bloggar... sätter mitt bomärke för att det ska synas att jag har varit där. Inte riktigt klar med detta men ...
Börjar knåpa på dagens respons. Inser sedan att det får bli ett eget inlägg ;-)

Kul att höra att andra också uppskattar det som man har kring sig, även om det är huvudsaken att man själv trivs. Det är lätt att bli hemmablind. Gardinerna Lena med tomtar ja dem älskar jag med! Köpte tyget för flera år sedan på Domus då de hade sitt förträffliga sortiment kvar i hela ovanvåningen på Domus huset. Numera har de ju sålt ut det mesta och på kuppen har det blivit svårare att få tag i det man söker.


Ljuskronan som är av tenn har min far köpt på auktion och den har vi året runt och det roliga är att man kan pynta den som och om man vill. Visst är det så; att om man tillbringar mycket tid i hemmet så vill man ha det så mysigt som möjligt. Självklart med de resurser man har. Så har det varit i alla tider!

Sen är det nog ofrånkomligt att hamna i de där svackorna. Jag har sagt det förut det händer mig rätt sällan... dock emellanåt och ganska fort överstökat, men då är det egentligen bara en som kan ta mig ur det nämligen jag själv… men med support av främst mina närmsta. Och nu tror jag inte på något vis att jag är unik i det här fallet.

Att kunna skratta det är den främsta medicinen det har nog faktiskt hjälpt många även i riktigt svåra stunder det har vi säkert alla sett prov på. Sedan skiftar det ju från person till person vad vi tycker är roligt. Vem har inte suttit på bio, hört hur andra reagerat på det som utspelar sig på skärmen på ett sätt som avviker för hur man själv gör? Att se framför sig en följd… en förlängning kan vara oerhört muntert Gudrun… likaså att fantisera vidare som du gör Bettan och ser ett dråpligt scenario framför oss. Bara tänk att frysa till is... och sedan tina upp och ha missat helt det som alla förbereder sig inför. Lika bra att inte ta livet för allvarligt… inte förvänta sig det omöjliga. Allt vore ogjort och till vad nytta? Ingen blev gladare av det, för det viktigaste till syvende och sist är att vi har hälsan och VARANDRA!

Dagens fullpoängare den fick du då till Bestemor! Jag ser hur du springer med tunga, men samtidigt lätta steg från den vackra men hutlöst dyra hängorchidéen. Där fick du till det, sa min man då han läste din kommentar nu på morgonen.

Har torkat mig ordentligt idag Kerstin, och hoppas på att kunna ut en vända med bilen. Ska försöka fixa någon klapp till, skicka julkorten som jag haft i väskan i två dagar nu samt ev. en påse polkagrisar till en slags maränger som vi skulle kunna servera någon dag i jul till oss julgrisar. Det tillsammans med glass och möjligen en klick grädde "à la swiss" ;-)


Till höger ser ni hur pass det snöade då vi kom hem från byn.



Ser fram emot att få ta del av era orchidéer och inser samtidigt, att det här har blivit mitt nya specialintresse Kerstin. Vem vet, rätt som det är tillhör jag kanske dem som reser på strapatsrika expeditioner för att samla ovanliga sorter… Ser nu framför mig hur jag vandrar i en lång karavan ute i regnskogen ;-) Kanske har jag någon av er med mig?

Man är ju inte sämre än att man kan ”rucka på principerna”
… nu har man ju vid det här laget det mesta som man behöver… men visst finns det utrymme för ett och ett annat… Trollkånos "Nissemora" är helt bedårande där hon sitter och fiffilurar. Så att jag måste prova lyckan, det är naturligtvis givet! Ni ser henne till höger under tävlingarna. Sen att jag inte gjort riktigt som reglerna sa... det kan vi kanske ha överseende med. Jag är ju ändock bara en ofullkomlig lärare som talar sig varm för att läsa instruktionerna först ;-)





Funderar sedan; har jag något foto på lager som passar idag? Det är ju så här på dagen en vecka till lilla julafton!

Beslutar mig för att skippa orchídéfrossa ídag och istället välja ett på tomtemor som börjar bli högaktuell i jultider (ja hon är mycket riktigt framme året om). Visserligen får ni några anfäder på köpet, men väl bekomme!









Favorit i repris








Så nu är glöggen klar ...och POLKAMARÄNGERNA står i ugnen. Receptet är från tidningen Tove hem & trädgård nr 10. Nu återstår att se hur de blir receptet var inte fullständigt, men min räddning var att använda en annan kokbok som komplement.



Juliga och vackert rödrandiga maränger med mintsmak.

4 äggvitor + 3 dl florsocker vispas länge! Finkrossa 1 dl polkagrisar vänd försiktigt ner krosset tillsammans med några droppar röd karamellfärg.

Bakas mitt i 100 gradig ugn i 45 minuter tills marängerna släpper pappret. ¨




Nämen vad goda jag slök en "med hull och hår". (Det blev 16 stora på en sats).

Ja så stod jag då här med 4 äggulor. Fick en snilleblixt Mats är på julbord ikväll... jag tänker minsann ta en äggtoddy spetsad med några droppar Whiskey så här en torsdagskväll men det får bli efter Charlieturen då vi kommer in i värmen igen ;-)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Är du ledig idag?
Den gamla räven (tomtegumman) fick vara med på bloggen också, precis som med ljuskronan så står hon framme året runt också.

Är det du som ska laga något gott med polkagrisar till jul =)? Sweet

Kram på dig mamma...

Maria sa...

Så fin tomtemor du visar. Hoppas att hon kan sprida lite av sin godmodighet till dig. Och dina orkidéer kan du verkligen glädja dig åt. Och snart får du väl jullov, det blir väl skönt! Härligt att du har ett eget rum att sitta och mysa/vila/filosofera i. Önskar dig en fin dag. Kram!

Petit Eyekiss sa...

Morron Pinglan! Efter att läst ditt inlägg idag, så känns det trots snöstorm ute , lite bättre. Ska nog ta och baka någon kaka, att ha som extra i jul.
först ett par samtal till supportrarna igen. Får inte igång mitt mobila bredband. Det är ju det jag använder här hemma, så jag kan sitta var jag vill.(Routern vi har är inte installerad)
Kramar
Bettan

Njut i din trädgård sa...

Maränger är bland mina favoriter när det kommer till sötsaker och röda var ju jätte fina!!!

Jo jag kastar amaryllislökarna men visst ska det gå. Med mycket omtanke och engagemang...
Känns så fel att kasta. Hyacinter behåller jag i a f.

Ha det gott!

Maya sa...

Åhhh vad smarriga maränger... det där får vi nog prova någon dag!
Kul med många besökare :)
Ha en fin dag!

Ölandsvindar sa...

Apropå din äggtoddy så avslutade vi dagen med varsitt glas varm glögg spetsad med konjak.Den finns att köpa färdigblandad och är inte så söt som vanlig glögg. Passade bra när vindarna spelade symfoni i fönsterspringorna och drev omkring snön i drivor som gjorde Ölands vägar oframkomliga.Nu är det dags för stora limpbaket!
Kram
Kerstin

Gunilla sa...

Vilket innehållsrikt inlägg, jag måste fortsätta kika på din blogg för jag har missat en massa.

Marängreceptet verkar vara riktigt smarrigt.
Men jag är lite dålig på att låta bli att gå och norpa kakor så jag får nöja mig med de jag har gjort.
Men jag skall spara ditt recept.

Ha det gott
Kram/Gunilla

Gudrun sa...

Hej Pinglan!
Vilken söt tomtemor, tjock och go.
Så duktig du var då, som bara slukad en, så där rakt av. Hade nog inte haft den karaktären. Summan av lasterna är konstant, jag älskar maränger. Får nog ta och testa det där receptet.
Hoppas toddyn smakade gott. :)
Det där med att kunna se förlängningar som du säger eller som jag säger kunna se mycket i bilder är kul. En gång på ett möte där vi satt massor av personal så var det en person som höll på att somna, en annan satt mitt emot och blev nästan hypnotiserad av detta och jag som såg alltihop blev så full i skratt att jag var tvungen att gå ut ur rummet, jag gapskrattade. Jag såg verkligen kalle anka när han sitter på badkarskanten och är så trött så ögonen faller ihop hela tiden, du vet, den där scenen när de är ute och åker husvagn. När jag samlat mig och skulle gå in igen så hann jag bara öppna dörren så brast allt igen och jag fick åter ställa mig utanför ett tag. Hemskt.
Ja, det är inte lätt med att se bilder.
Önskar dig en fin dag.
Kram

Bestemor Drillo sa...

Vet du hva Ingela, det er ingen som får meg til å glede meg over dagen som du! Du har bestandig vakre ord og tanker! Nå skal jeg fortelle deg om en drøm jeg hadde forrige natt, etter å ha stekt ca. 90 krumkaker.
Krumkakene ble tynne og fine, men tydeligvis var jeg nok ikke fornøyd med dem for i drømmen satt jeg og heklet(virkade) blonder på disse sprø kakene! Jeg tror jeg mangler en skrue en plass! I dag skal jeg bake Sirupskake og får håpe den greier seg uten blonder!
Ha en fin førjulsdag! Klem fra bestemor!

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Har också en ljuskrona från pappa. Den var avsedd för julen men vi har den uppe hela året. Den hänger över bordet i köket. Min har pappa gjort efter en modell i Femina från 50 - talet. Hade varit roligt att se din på bild.
Ha det gott
Birgitta