Bloggintresserade

onsdag 1 december 2010

DEN FÖRSTE EN DAG MED KNORR

... december. Kan man fatta? Nyss ville jag bara hålla kvar nuet, värmen och framför allt löven på träden. Hade jag kunnat så hade jag visat dagens bild på en bedårande röd Dahlia i ”Trädgårdens kalender” för 2010.

Nu när det närmar sig jul och det dessutom går med långa kliv har det visserligen blivit kallare men också ljusare av olika och kända anledning, limmet som hade behövts för att slippa räfsa upp löven från marken har kommit fram och pysslet startat. Som en parantes måste jag berätta att Boganvillean tappade sina blad då den är inne för vinterförvaring, men jag upptäckte för någon dag sedan att det finns hopp; växten håller på att återfödas och har satt massor av blad!


Här kan du se dess prakt från i somras om du vill :-)
http://hem-tradgard-design.blogspot.com/2010/07/gammeldags-dagliljor-fran-rullebackens.html

En likhet finns det: Det går som en tråd emellan årstiderna och det är att jag känner mig på ett cirka lika trött. Än har det inte hjälpt att jag ökat dosen med citrusfrukt samt påbörjat en kur med Chi San. Säkert är jag inte ensam. Men hoppas, … och att själva jobba för bättring det kan vi. Goda skratt, och småmys av olika slag är annan medicin (har ni missat Familjen Rudolf i mitt förra inlägg så backa gärna). Läste någonstans igår (kanske i Metron) att vi genom att tänka något positivt redan då vi vaknade påverkade hela dagen. Och så tror jag också att det är.

Idag tänker jag vara nostalgisk, njuta och faktiskt lämpligt på ledig tid nosa på nya adventskalendern på TV redan 7.15. Minns hur spännande det var att öppna dagens lucka då man var barn. Kan faktiskt fortfarande se en utav kalendrarna framför mig när helst jag vill.


Efter att ha sett första avsnittet kan jag säga att jag kommer att bänka mig för nästkommande då det ges tillfälle. Hur utvecklar sig familjens spontana hotelldröm, det undrar jag?

Här kan ni kolla första avsnittet om ni vill;





http://svt.se/2.145684/julkalendern_hotell_gyllene_knorren?lid=is_search527895&lpos=indexSite1&from=siteSearch&queryArt527895=Hotell+Gyllene+Knorren&doneSearch=true

Jag som brukar omge mig med många drömmar kan än så länge klart leva mig in i handlingen. Skulle tro att de dessutom (drömmarna alltså) är ungefär lika dåligt underbyggda som mina.

**********

Så tillbaka till trädgårdskalendern, som tipsar om att:

”... summera trädgårdsåret som gått. Vad funkade bra? Plocka fram fotografier och fundera. Har du, eller ni, skapat den trädgård som passar just er?”






Sagt och gjort jag tog Hedenrud på orden och letade i mina gömmor och rotade fram både bilder och text som jag har dokumenterat runt och från vår täppa:

”När man investerar tid, kraft och pengar i en trädgård kan den i gengäld ge tillbaka i överflöd. Det viktiga är inte om trädgården gör anspråk på att vara perfekt. Istället är det nog så att omsorg om det som lever och att värdesätta det man har, visar rätt mycket om ägaren. Genom att ta sig an, vårda, ha drömmar, visa kreativitet och förmåga att se skönhet i det naturliga och ofta de enkla tingen kan man komma en god bit på väg. En trädgård blir aldrig riktigt färdig, och det kanske inte heller vore önskvärt. Jag tänker att det mer handlar om vägen och det är lätt att jämföra med ett människoliv och allt annat levande. Snarare gäller det att våga och vilja ge sig i kast med att planera, genomföra det som händer och de små glädjeämnena. Det är dessa som är hela värdet. Ibland känner man sig nöjd och annars är det ju inte värre än att det ger upphov till ett nytt projekt. Eller hur?”

**********

Med spänning bevittnade vi igår resten av dvd:n "Inte utan min dotter", men nu för andra gången. Det är ju en skildring från verkliga livet och har ni missat den filmen så är den ett måste! Den ger upphov till så många funderingar samtidigt som åtminstone jag kände mig som om jag satt en bra bit ovanför stolen.

På tal om film så planerar jag och Eva-Katrine att se fortsättningen på Narnia på bio i julhelgen. Att besöka biografen i jultid har varit en stående sed sedan barnen var små. Att kura ner med popcorn i en mjuk fåtölj, blicka runt bara för att notera fler i julstämning och sedan när ljuset släcks och man befinner sig mitt i bild och ljud. Ja, säga vad man vill tv kan aldrig mäta sig med det!

Jag tror Saltkråkan var mina första filmer på Bio (...Mary Poppins, Doktor Tjivago). Allt var inte bättre förr... ; Fler än jag som minns hårda trästolar? Där träsmaken blev så påtaglig efterhand att man var tvungen att pusta ut i en gottepaus ;-)

... och på tips från Eva-Katrine Hon är verkligen skicklig den där lilla September dessutom lika bedårande som färgstarka september.



... o vad jag önskar att jag hade möjlighet att komma och lyssna på julkonserten med din kör nästa söndag i Trefaldighetskyrkan i Stockholm. Det gör nästan ont i mig att jag inte har möjlighet att lyssna på dottern och hennes första soloframträdande i detta sammanhang.




Kan inte låta bli att infoga även LillBabs tolkning av Petters låt som jag också anser vara en höjdare.

Måste erkänna att jag hade missat när Berghagen tolkade Petter, och jag kan säga att jag rös av välbehgag. Det är så vackert att jag förstår om både Petter och Berghagen rördes till tårar.



Nyss hemkommen från premiärturen med vinterkörning. Visserligen bara i byn men ändå. Jag är stolt över mig själv. Det var första gången på 9 år! Jag och Charlie har varit en runda på biblioteket och nu har jag lite spännande att sätta tänderna. Så har jag varit en vända inom Konsum för att spana efter veckans erbjudanden samt handla ingredienser till Lussebullarna som ska i ugnen till helgen. En liten älgstek blev det och den ska också sitta fint till helgen. Det var minsann ett tag sedan vi åt vilt i det här huset. Biten är bara liten för ...

... på fredag vinkar vi av båda pågar som ska till New York en vecka. Spännande, och nervöst för mor...

7 kommentarer:

Ingmarie sa...

God morgon!
Vår trädgård ligger på is kan man säga!I alla fall under snö.
Adventskalendern missade jag tyvärr.Kommer ihåg teskedsgumman o hennes gubbe,Albert o Herbert missade jag heller aldrig.Har jag tur så kanske jag kommer ut idag,men än så länge ser jag ingen väg alls....stön!
Annars måste jag säga att humöret är ganska stabilt...för tillfället!

Kramen från mig till dig!

Anonym sa...

Jag ska titta på julkalaendern sen idag. Mysa ner mig under en filt. =)
Jag känner mig också jättetrött, men det är vål tiden. Sömn är ju viktigt för dig och mig mamma.

Jag gillar när Håkan har gömt pepparkakasdegen i strumporna- hela julbaket =) Haha dem är verkligen en underbar familj- sunes familj. Haha


Ha en fin dag idag så hörs vi sen!
Kram eva

Ölandsvindar sa...

Bio ja! Första biobesöket på Folkets hus med Barnen från Frostmofjället, det minns jag fortfarande. Maken extraknäckte som biomaskinist och körde/såg Elvira Madigan otaliga gånger. Själv tjänade jag extra med att sälja godis på diverse biografer och Folkan i Stockholm.
Kram
Kerstin

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=qpSNwXo0zxQ

Lyssna på denna mamma =)

Gudrun sa...

God morgon! eller skall jag säga förmiddag kanske? Tack för besöket.
Ditt inlägg idag sa mig mycket, jag har nog vaknat på fel sida, känner mig så trött och de positiva tankarna verkar vara långt borta. Försöker tänka positivt.
Har också börjat med chi san, hoppas det hjälper.
Lyssnat på Enya på morgonen.
19,4 grader kallt, isande vackert, det är som glittriga pärlor på sjön när solen lyser på den och på en liten öppen plats i vattnet så kommer dimman av temperaturskillnaden.
Drejade åtta muggar i går, dem skall jag fixa i ordning idag.
Adventskalendern får jag inte missa i kväll.
Önskar dig en fin dag
Kram

Maya sa...

Morron! Här i Åhus är det verkligen vinter, vi fick vända idag ... -Vart tog vägen vägen? har fått en ny innebörd för mig...hehe.
Får väl se om det slutar snöa och blåsa så vi kan ta oss till jobbet!
Kavröhållet är ingen hit kan man lugnt säga... Bussarna var nog med jätte sena, massor med folk vid hållplatsen.
Ha en fin fin dag!
Kram

Bestemor Drillo sa...

Hei du !

Å tenke positive tanker når man vakner er godt for hele dagen, men ikke like lett å få til bestandig!
Jeg har kost meg med ditt som vanlig herlige innlegg!
Magesjauen henger enda i,men det kommer seg litt om senn! Ha en fin adventskveld! Klem!