Bloggintresserade

söndag 19 december 2010

ÖVERRASKNINGEN

Efter en intensiv dag då vi hjälptes åt alla tre Mats, jag och Charlie att handla specerier till julhelgen. Kånkade på fullproppade kassar från Konsum och ICA, var en vända på Rökeriet utanför byn och handlade så vi skulle få åtminstone vars en bit "rögad ål" på julbordet samt lika vad gäller gravlax och varmrökt fjordlax med såser som tillbehör. Till den varmrökta deras special på romsås. Det här gick rätt smärtfritt för vi kom upp och igång i rättan tid...

Men så var det dags att uppleva... eller kanske ska jag snarare säga; utstå stora stadens jul komers. Men vi bet ihop båda två delade på oss en stund och fick får jag hoppas det sista uträttat. Det är så svårt det här med julklappar. Visst vill man ge det är ju därför man gör det. Men ibland står det helt stilla... det ska ju kännas roligt att ge, passa mottagaren så att den avsedda effekten nås samtidigt den egna plånboken.

Jag tänker att det är en felföreställning att det endast är barnen som skulle uppskatta att få. Faktiskt tror jag ibland att det är tvärt om, för många barn har så mycket och får så mycket och dyrt så då blir inte gåvor som kan vara minst lika välmenta betydelsefulla. Att se hur sådant som man lagt omsorg, tid och resurser på kastas åt sidan får åtminstone mig att må dåligt. På samma gång vet man att det finns så många som skulle bli så glada över en gnutta av detta, som skulle uppskatta gemenskapen och bryta ensamheten... Men jag vet, visst är det så att det inte är rätt att se allt detta och att inte göra något mer konkret åt det!

Det blev tid till en kort stunds vila innan dagens överraskning väntade. Mats hade bokat bord för 4 och vi kopplade av tillsammans med vännerna Dan och Ann på Gästis i Åhus. På menyn stod julmat för mig var det nykommet för året. Det var en avkopplande och trevlig stund med gott tilltugg, samspråk och många goda skratt.

Härunder kan ni om ni "spänner syna" skönja ett väldigt bonsaiträd i förgrunden och strax bakom ett väldigt olivträd smockfullt med mer eller mindre mognade frukter. Fantastiskt, och det här var långt ifrån det enda olivträdet i det stora orangeriet med väldigt högt i tak. Är ett orangeri samma sak som atriumgård eller skillnaden består kanske i med eller utan tak?

Alltnog i lokalen fanns utöver dessa pampiga växter mer än meterhöga kaktusar stora tvåfärgade algarve m.m. En kvadratisk damm kanske 1.5 X 1,5 meter
Nyinsatta bilder från julmarknaden. Kommer nog även ett frampå dagen på vävnaden som vi köpte.

http://hem-tradgard-design.blogspot.com/2010/11/uppdatering.html


7 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

God förmiddag!

Bara det där olivträdet var ju värt ett besök! Och vad härligt att sätta sig och bli serverad färdig mat. Händer alltför sällan känner jag nu och sänder en tanke till de härliga luncher vi serverades i en restaurang med det fyndiga namnet "Länsrätten" när jag arbetade.
Fortsatt trevlig advent!
Kerstin

Ulla sa...

Det låter som du haft en riktigt bra helg. Här har det gått i städandets tecken men det är rätt kul att göra fint även om vi nu ska åka bort. Julfint ska det ju vara och imorgon ska vi på den årliga julkonserten med Bro kammarkör och då börjar julen riktigt att kännas. Tre dagar att jobba till det här året och sedan blir det njutning för hela slanten.

Fånga dagen sa...

Hej vännen!
Jag mutade faktiskt inte alls för att min älskling skulle ha mössan på sig du vet han är väldans väluppfostrad och gör precis som mamma säger :)
Du vad häftigt med olivträdet och sällskapet och maten, kul med överraskningar minsann.
Jag önskar dig en riktigt skön jul nu och skickar en riktigt stor julkram till en go tjej
Lena

Petit Eyekiss sa...

I går var jag tvungen att läsa ditt inlägg för sambon.jag tyckte det var så fint.
Julklappar ja...
När jag var liten så fick vi alltid av vår farmor något dyrt och fint.Sidentäcken, klockor , högtalare till radio så vi kunde höra den i barnrummet osv. Från mormor kom det en stor låda, med blandade saker . Stickade vantar och sockor, apelsiner,lite godis , ja det var en salig blandning som inte var inslaget i julpaket. Gissa vilken jag tyckte bäst om?
Jo, det var den från mormor, Tyvärr så är det ju inte så bland dagens ungdom, Jag blir så illa berörd, när det bara ska vara "stora" pengar och dyra saker.
Men jag tror det beror på vilken uppfostran man fått.
I mitt hem så läste man rimmen, och sedan öppnades julklapparna i tur och ordning.
En fin helg ser jag att du fått,. det är du värd!
Kram
Bettan

Bestemor Drillo sa...

Hvilken fin dag du har hatt!
Når du nevner julegaver så kan jeg huske at jeg fikk 5. kroner som jeg skulle kjøpe gaver for og jeg husker så godt at jeg kjøpte en fin kule til juletreet til min mor! Den var grønn med glitter på og hun ble så glad !! Jeg husker ikke hva jeg kjøpte til de andre, men den husker jeg godt!! Litt nostalgi, men den tiden var det slik! Vi ble så glad for det vi fikk!!!
Ha en fin uke fram til Jul!
Klem fra bestemor!

Anonym sa...

tack för fin musik så här på morgonen=)

Maria sa...

Så härligt att få koppla av vid ett gott julbord tillsammans med goda vänner! Att trängas i julhandeln är inte så kul - jag var på stan en sväng i lördags och inhandlade en del. Det gick bra, hade tur att hitta det jag sökte relativt snabbt. Sedan var det skönt att komma hem! Kram!