Bloggintresserade

lördag 25 december 2010

JULUtanför fönstren ligger snön tämligen otrampad och kritvit. Det är kallt och vintern och kylan har hållit i sig så pass länge nu att det helt klart är ovanligt ... åtminstone här i Sveriges sydspets. Kan undras hur länge detta ska hålla i sig!? Grannarna har köpt långskidor och är ute och åker varje dag. Och visst verkar det de senaste två vintrarna vara goda investeringar med vintersportattiraljer. Man behöver helt enkelt inte åka så långt för att möta snön, den ligger nu i ett lager på ca en 50 cm. Och kylan som inte ger med sig, märkligt ändå läste jag senast i dagens tidning att detta året har varit det varmaste året på länge.

**********


”När juldagsmorgon glimmar jag vill till stallet gå…” jag tänker på Jesusbarnet och på de tre vise männen som det berättas red iväg på sina kameler ”…lämnade sitt hemland …den underbara stjärnan framför dem. Över berg och floder… Det var inget kungligt palats, utan ett ringa och obetydligt hus i Betlehem…Knäböjde…i hängiven tillbedjan…tog fram sina dyrbarheter… guld, rökelse och myrra, värdefulla ting, som fyllde det lilla rummet med färg och doft. Maria förundrade sig över att se alla dessa dyrbara gåvor, som hennes barn fick mottaga…”


Det skulle kunna vara en beskrivning av julafton i många hem.**********Så här när det mesta av juldagen har passerat: På det hela taget en rätt slapp dag, där vi har sett den där filmen i inlägget härunder och som jag ännu en gång understryker att jag varmt rekommenderar till er. Per-Olof jobbar i Helsingborg idag, så där fick bli julmat i smörgåslåda med till pausen. Kalle ska köra taxi ikväll det är säkert en del som ska åka till och ifrån julkalas. Anna-Karin är i Adseke och firar idag. Skulle nog tro att det blir en del friluftsliv, kanske pulkaåk för henne, och att donas bland hästarna i stallet.

*********


Tänk nu är julafton 2010 all, och det blev allt det där positiva som vi hade målat upp att det skulle bli. Maten smakade. Alla verkade nöjda och glada för sina klappar! Mitt nya röda nattlinne har jag redan invigt, innetofflorna är jag formligen fastväxt i, en läcker röd fleese också från New York,
...varma och goa vinterkängor väntar på att förkylningen ska vi ge med sig så ska vi ge oss ut på vandring... för skornas del blir det jungfrufärd (så klart). Då tänker jag också ha den underbara halsduken som Anna-Karin har stickat. Vilket jobb och omsorg hon har lagt ner ovan stickerska som hon är, så blev resultatet så bra och så fick jag den!


7 kommentarer:

Ulla sa...

Kul att det¨år att åka skidor i Skåne! Vi hade med ett par "smålaggar" till Danmark och det var en exclusiv julklapp. Till och med här lyser snön vit på taken och endast .........

C De-sign sa...

Ja, det är nog många skidor och skridskor som tas fram i dessa dagar..... själv nöjer jag mig med att promenera..... önskar dig fina härliga dagar! Kram fr C

Ölandsvindar sa...

God fortsättning Ingela! Hoppas att du mår bättre. Vi fick varsin härlig pläd av dotter med familj och dessutom Robert Gustavssons samlade verk, så framåt kvällen ska vi svepa in oss, mysa och skratta.
Kram
Kerstin

Gunilla sa...

Vad härligt med skidåkning, jag åker skidor bara en gång per år och det är när vi är i fjällen till 1:a Maj.

Det måste ju vara ovanligt med snö i hela Sverige .


Ha en fin fortsättning på det gamla året.

Kram/Gunilla

En vacker vardag sa...

Det låter som ni skulle ha haft en skön jul. Vi fick ju snö redan i oktober i år och det känns som vi redan skulle ha haft vinter i evigheter. Men det är ju många månader kvar till våren ännu. Suck!

Gillar ditt skånska uttryck du skrev. Fast jag vågar mig inte på att uttala det :)

Ha det gott!

Bestemor Drillo sa...

Så fine ord om julen Ingela!
Jeg har feiret sammen med barn og barnebarn og hadde det alldeles herlig! Fikk dessuten I-phone fra min kjære så nå har jeg sittet og prøvd å lære meg alle finesser! Kommer tilbake med innlegg senere!
Klem fra bestemor! Fortsatt god Romjul!!

Möllebacken sa...

Hallå i stugan :) God fortsättning och förstår att din jul har varit alldeles, alldeles underbar. Sonen fick skidor i julklapp så han får träna ute på fälten. sen bär det av med laggarna.
Tack för dina gulliga komentarer hos mig,
Kramen på dej!
Pella