Bloggintresserade

torsdag 9 december 2010

TEXTILKONSTNÄR

... Birgitta Eriksson har givit form åt den här underbara skålljusstaken.

Just nu har vi dekorerat den med sjöstenar men till jul ska här hamna nötter. Annars är det bara fantasin som sätter gränser hur man höjer den ytterligare. Höstens nypon ska vi ju inte snacka om. Det är vackert ska ni tro.

Ljuset är hemstöpt och av en riktigt grov kaliber, dessa kan man också köpa i hennes Slöjdbutik och de brinner länge ska ni tro. Vi har precis bytt till ett helt färskt ljus men det är efter jag tog bilden.


Birgitta Eriksson är född och uppvuxen i Stockholm och öppnade sin hemslöjdsbutik 1986. Inte är jag ofta i Strängnäs kanske ett par gånger om året, men då är jag stamgäst just här.


Vid förra besöket köpte jag en jättevacker kruka som också är hennes alster. Den ska jag ta kort på och försöka få in här. Nu till jul tänker jag att en vit azalea verkligen hade gjort sig i den. Återkom gärna; för den är verkligen vacker och det skulle inte förvåna mig om det blir rusning till hennes butik.


Vid sidan av skålljusstaken ovan ser ni en pytteliten lyckvätte. Han stod på spiselkransen efter att vår snickare gjort sin senaste jobb här i Paradiset.

Jag är en liten lyckvätte från

Billingeberget som bringar lycka

till den som tar väl hand om mig.

5 kommentarer:

Gudrun sa...

God morgon!
Önskar dig en fin dag.

Anelias hantverk sa...

Ja snygg var den verkligen och sen att kunna variera innehållet var ju perfekt! Så söt liten tomte!
Ha en skön helg!

Ölandsvindar sa...

Det finns föremål som både är vackra för ögonen, sköna att ta i och användbara. Din skål ser ut att vara ett sådant föremål.
Kram till dig
Kerstin

Randiga Tråden sa...

Lyckevätten tittar fram till jul, så söt.

Maria sa...

Det var en fin ljusstake - och så härligt att kunna variera "fyllningen" efter årstid/högtid. Affären i Strängnäs verkar vra spännande. Ska försöka kolla in den någon gång - sommartid åker vi till norrland någon sväng och då passerar vi Strängnäs. Ha det gott. Kram!