Bloggintresserade

onsdag 22 december 2010

JULLOV och första LOVDAGEN

Så mina vänner nu är det jullov för elever och lärare i kommunen och jag kan lova att det kändes gott att vara på väg hem igår. Det blev en grandfinal på teatern på morgonen med ett program av C4 estetiska gymnasium. De bjöd sång, instrument, bild och ljus samt spex.


Visst ser bänken mjuk och skön ut att slå sig ner på. Men trots att den är omringad av en vintergrön liguster säkert mer än lite kallt.


Det ser kallt men vacker ut där flickan exponerar sig i bara mässingen.


Därefter en vända om Röda korset mest för att konstatera att utbud och pris inte föll mig i smaken den här gången. Hade sedan tid att fixa någon klapp men i mitt huvud råder stiltje just nu. Som en Zoombie naviderade jag in och ut mellan stans butiker för att hålla värmen. Stötte ihop med min kusin som är lärare på Söderportsgymnasiet som också tillhör samma enhet som vi. Kanske var det för att vi båda var ute och örlade för det är inte så ofta vi träffas annars.

Bättre blev det då Eva och jag slog oss ner på TePot detta mysiga ställe. Menyn blev en krispig sallad och vi fick även idag en givande stund där vi ventilerade frågor ur livet. Ja, jag har ju sagt det förut, det är bara med vissa människor man känner att man kan prata om allt och få respons. Och det är ömsesidigt för det är just det som det handlar om. Att vara beredd att ge och ta. Inte bara ord utan mening bakom, sådant som sätter cellerna i rörelse, öppnar ögonen så att man blir medveten om saker! Det roliga är att Eva också uttalade dessa ord idag, med den skillnaden att då var det omvänt.

Jag tror att jag kommer att återkomma till detta, vi får se...

Följt av kaffe med kondistårta och där två lärare stod för underhållningen med piano och trumpet. Julig jazz! Hem åkte jag med årets julklapp som även i år bestod av den eftertraktade julpåsen med ost och kex samt blomskått från någon lilja som givaren inte kände till namnet på däremot har jag sett en blomknopp det ser ut som ett veteax och det ska arta sig till orange blommor.

**********
Så blev det onsdag och granen som kom in i foten igår har nu fått kläder på morgonen. Jodå, ni ska få ett kort framöver men det blev ingen en (vi köpte ju grisen i säcken. Det blev en gran och den är grön och silvrig och barrade rätt kraftigt igår då vi satte in den ändå har den stått i uterummet och dessutom fått aningen värme från gasolspisen igår. Ja det får bli som det blir. Det blir iallafall en grön jul... INOMHUS!


Charlie är redo för besök hos veterinären idag. Hoppas verkligen att allt är lugnt. Han själv verkar aningen orolig (men det berr säkert på mina vibbar). Jag satte in hans mjuksäng vid granen och där lade han sig till ro rätt snart. Olivia bara älskar att granen har kommit in. Hon sitter inunder den och förmodligen drömmer hon om att vara utomhus klättra och klänga.


Från Eva-Katrine:11 kommentarer:

Anonym sa...

Va mysigt, kan tänka mig att avslutningen var pampig =)

Tråkigt med en barrande gran, ska ni inte åka och byta den då? fast kanske jobbigt om den är klädd haha.

Ja det börjar bra med tågförseningar idag. bara mitt tåg går kan jag säga =)

Mysigt med en heldag på stan med eva och att du träffade din kusin.

Lilla Charlie bus, jag ska gå på lunchen nu och köpa gottis till honom.

Kram eva

Maria sa...

Så härligt att du har fått jullov! Hoppas att du ska få tid att njuta och koppla av under ledigheten. Vi flyger till Skellefteå i morgon för att fira jul med min mamma samt bror med familj. Det kommer att vara kallt, har jag förstått, så det gäller att packa ner långkalsongerna! Önskar dig och de dina en jättefin jul! Kram!

Pernilla, Ateljé Smått och Mått sa...

Hej!
Jag ville bara önska dig God Jul!
Pernilla

Ulla sa...

Nu är det jullov är också och packning in i det sista. Ingen konst med frysmaten när det är -18 ute. Hoppas du får ett bra och skönt jullov och vi ses säkert i cyberrymden även om jag dyker upp från ett annat håll. GOD JUL!

Bea sa...

Underbart med jullov! Det får jag efter mitt julaftons-kvällspass, en hel vecka!
Kul att träffa vänner och bekanta och vika in på en fika :)
det känns verkligen avkopplande att läsa, ingen julstress och brådska över alla ogjorda förberedelser inför julen.
Önskar dig en riktigt God Jul!
Kram /Bea

Bestemor Drillo sa...

Jeg vil ønske deg og dine en fredelig jul! Senk din skuldre og la høytiden synke innover deg !
Takk for alle gode kommentarer og alle dine herlige innlegg!
Stor juleklem fra bestemor !
Casper hilser til Charlie!!

Randiga Tråden sa...

Den översta bilden, känner jag igen,??. Önskar dig en God Jul hoppas allt blir lugnt och skönt. Kramar Brittmari

Gudrun sa...

Hej Pinglan!
Hoppas att du får ett riktigt härligt jullov. :)
Tittar in för att önska dig också en riktigt fin jul.
Kram

Lyckoslanten sa...

En god och fridfull jul önskar jag dig! ♥

Anonym sa...

GOD JUL <3

Maya sa...

Kikar in och önskar en riktigt God Jul!
Kram Maya