Bloggintresserade

onsdag 15 december 2010

OPP AMARYLLIS

... vakna min lilla, vädret är stilla luften sval..."



Jodå det här är vårt köksfönster så sent som på kvällen igår. Den vita Amaryllisen är på väg att spricka upp i ett leende för att glädja sitt värdfolk.



Visst ja, det tomma kruset har tillfälligt "tappat" sin gröna växt. Den har nyss fått en välbehövlig dusch i badkaret.


Den sju-armade orchidéen som blev förra onsdagens fynd och som jag omöjligt kunde motstå, har tillfälligt fått vila i köket. Kanske inte min favoritfärg men med en enastående blomsterprakt.

... vila ja, fridagen blev den här veckan omvandlad och låter vänta på sig ännu en dag.

Svårt att lämna badet och det sköna vattnet just denna morgon. Men då hörde jag plötsligt en inre röst som sa; "Ta ditt badkar och gå"... och på den vägen är det. Snabbt igång och vidare till Christians stad.

På vägen hem blev jag vittne till ett par som talade med varandra genom teckenspråk (på tal om tecken). Satt bakom dem i bussen och såg deras livfulla men samtidigt ljudlösa samtal. Det såg ut att vara ett möte som ofta saknas i annan kommunikation.

**********

Men tillbaka till blomsterna; Har en lite plan, det är ju rätt gott om orchidéer i de där fönsterna jag visade för er igår, hade ju varit häftigt med hängande exemplar mellan fönsterna. De växer ju faktiskt på detta viset i regnskogarna fast i trädstammar...


Idag visar jag en del från vårt kök och fler bilder finns under inlägget som heter:
http://hem-tradgard-design.blogspot.com/2010/12/lucia.html
de blev sent inlagda så ni kanske har missat dem.




8 kommentarer:

Maria sa...

De ståtliga blommorna är så härliga! Både Amaryllis och orkidéer är så praktfulla. Jag har faktiskt två orkidéer som håller på att blomma om nu - fantastiskt.
Ha det gott i ditt blommande hus. Kram!

Gudrun sa...

Så härligt att du bjuder på ett skratt, "ta ditt badkar och gå". Jo, jag såg dig ta badkaret och gå, :)
Jättefin orkidé, makalöst fin. Tänk när alla stänglar blommar. Det blir som en buske.
Vita amaryllisar är fina.
Ha en fin kväll.
Kram

Petit Eyekiss sa...

jag tror inte " du ska ta ditt badkar och gå" Du fryser till en stor isklump då, och kommer inte att tina upp förrän efter jul;-)
Jag köpte också en så fin orkide, med massor med blommor o över 30 knoppar. Nu har den lagt av, och ingen av knopparna slog ut. Men den kommer igen när den fått vila en tid bakom gardinen.
Här har varit lite besvärligt med det ena och det andra, vilket renderade i att jag fick ont i bröstet. Det kom precis när vi skulle julhandla i köpcentrat. Bara att åka hem. Har haft det ett par gånger tidigare, och då konstaterades det att det var muskelkramper runt bröstkorgen. (Känns som man fått en hjärtinfarkt)
Jag var inne på SÖS för några år sedan och gjorde också stora undersökningar hos hjärtläkare.
Får ta det coool några dagar, så piggnar jag på mig igen. Det svåra är att det ställs så mycket krav nu inför julen.
Får ta till spikmattan igen..
Hoppas ni har det bra i Paradiset och läds åt julen.
Kram
Bettan

Ingelapingela sa...

Kul att fler verkar ha lika bisarr humor som jag Gudrun.

Haha nu fick du mig att skratta Bettan! Bara tanken hur kallt det skulle bli och istapparna och missa hela spektaklet. Har ni somnat i badkaret någon gång? Brrr

Nu blir jag orolig för dig Bettan! Du måste handla som kroppen säger. Ta det lugnt. Gör bara det du verkligen vill och tycker är roligt. Jul blir det ändå! Och det viktigaste är att må bra!

Trollkåno sa...

Hei!
Du treng ikkje gjere noko anna enn å kommentere på innlegget (som du har gjort) for å vere med i utlodninga, der ein kan vinne nissemora.Har laga manfe slike i år, og alle er blitt solgt på ulike juelmarked.
Trekkinga vert sundag 19.des.

Bestemor Drillo sa...

Så vakkert vindu du har og dine orkideer er vakre ! Jeg så i går en hengeorkide i en vakker blåfarge,men den kostet nesten 800 kroner! Sukk !
Jeg skyndte meg videre ! Jeg hadde jo ikke noe badekar og drasse på så jeg var ganske lett på bena!! Ha en fortsatt fin kveld!!
Klem fra bestemor!!

Anonym sa...

Tack för dina gulliga kommentarer hos mig, glädjer mig verkligen:)
Vilket underbart mysig hem du verkar ha. Jag tyckte dina gardiner med tomtarna var sååå söta. Och ljuskronan är underbart vacker. Kul att äga en sådan.
Ha en jätte skön helg. Hoppas att vi inte blir insnöade:)
Kram

Ölandsvindar sa...

Jag har två knoppar på gång hos min julamaryllis och en liten blå blomma på en orkide som jag fick av min vän Eva i somras. Jag vet inte vad den heter men jag ska fota den när flera blommor har slagit ut.Man förstår de här som "drabbas" av orkideer och reser på strapatsrika expeditioner för att samla ovanliga sorter. Torka dig innan du går ut idag så du inte förvandlas till istapp.
Kram
Kerstin