Bloggintresserade

onsdag 29 december 2010

MELLANDAGARGokväll mina vänner!

Sitter här och njuter i min fårskinnsfåtölj. Grannen på vänster hand är ännu grön och grann (och vi har skiftat sida för fåtöljen ;-). Jag syftar på årets gran i Paradiset… men, som det ändå inte skulle förvåna mig inte uthärdar värmen inomhus längre än möjligen över nyår.


Även ikväll (som idag får bli igår kväll) knastrar några torra vedklabbar i braskaminen och sprider go värme till dem som bor här.


Jag väljer sista strofen ur ”Gubben och granen”-boken:

” Sagan slutar ganska trist, den blev kaffeved till sist”

… och åtskilliga koppar har det allt blivit denna jul…


Charlie leker på gränsen till upphetsat med sin mjukis julren, återstår att se hur länge han kan undvika drabbas av den där våldsamma kärleken där t.o.m. det mest eftertraktade ger efter för det yttre trycket.

På tv håller Tina på att förbereda nyårsmenyn för fullt. Ja, både Tina och Ernst Kirchsteiger är personer som jag uppskattar och allra helst så här i juletid. Få se om vi får några tips...

För en stund sedan bjöd dottern på en underbart god laxgryta, serverat med kokt potatis och en smarrig grönsallad. Receptet är egenkomponerat och följande ingredienser får man därför portionera efter behag:

Laxfilé, räkor alternativt kräftstjärtar, fryst dill, buljong, vitt vin, matlagningsgrädde, purjo, sockerärtor, kikkomansoya och krydda efter behag.


Visst har vi varit inne ett par vändor på mellandagsrea men inte gjort några fynd. Själv har jag inga behov just nu (väntar i så fall tills rea på rea ;-) och Mats har inte lyckats finna någon tillräckligt frestande kavaj... på rean vill sägas...

3 kommentarer:

Ulla sa...

Det låter som om du har det riktigt lovskönt. Vi njuter också våra dagar i Dsnmark och nu är 2/3 av barnaskaran samlad. Ikväll har vi gästat storasyster med familj och alla "barn" har lekt. Åldersspridningen 2-37 är inget hinder.

Maria sa...

Så skönt det låter med en stund i fåtöljen, vid brasans sprakande.
Jag har inte heller varit på någon mellandagsrea - känner inget behov av att trängas....
Gott Nytt År!

Ingelapingela sa...

Härligt att se er här mina vänner vi hörs lite senare för vi ska iväg en stund.

Kram Ingela