Bloggintresserade

torsdag 19 maj 2011

KONVALJER OCH ANNAT

... LUKTEGOTTKonvaljerna blommar vackert, och det doftar gott. Syrenerna likaså och Rhododendronen är som vackrast nu då knoppar blandas med utslagna blommor.


Täppan har fått en blöta, dammen en påfyllning... glad blir man av vivorna som lyser som gull...
Plymspirean stormtrivs utanför drivhuset och växer sig större för varje år.En agave från växtbytardagen förra året har blivit tre. Det här är den ena. De andra två står på tillväxt i drivhuset.


Inne i drivhuset kommer burgunderdruvan starkt. Som ni kanske ser, är det inte jag som numera är i hatten ;-) Odlingarna frodas och där står lite annat smått också som ska ut på grönbete. En del har kommit på plats i skåp och lådor, men det kommer, det kommer. "Rom byggdes inte på en dag".Idag blev gaveln färdigstruken. Jag började redan på morgonen och Mats tog den sista biten då han hade kommit hem. Charlie och jag passade på att gå kvällsrundan, då vi kom hem var "alles klar". Tacksam var jag för att inte behöva klättra så högt på stegen. Nu är 3 sidor klara. Baksidans fasad ska ersättas helt. Här har trillats så det räcker för ett tag framöver.

3 kommentarer:

Maya sa...

Jag älskar liljekonvaljer och syren... så underbart nu när de blommar :)
Hoppas det är bra med dig?
Kram Maya

Marie-Anne sa...

Vilka underbara odlingar! Lite avundsjuk blir jag - skulle också vilja ha trädgård och växthus... Men liljekonvaljer och syrener blommar i alla fall alldeles på egen hand, utan vare sig växthus eller skötsel - det är jag tacksam för!
Inget mail har kommit, och jag hittar ingen mailadress till dig......

Ingela sa...

Allt väl här. Kan det vara annat en fredag Maya?

Man tackar själv är vi också mycket glada för vår täppa.Men ibland som du säger så vore det praktiskt om man inte haft något att sköta om. Sådant som vissnar gräs som behöver klippas och hus som behöver ses om. Väl om man kan bestämma själv. Min adress? på bloggsidan.