Bloggintresserade

lördag 14 maj 2011

GODHET

... dagens citat;"Hur blir man god? Genom att ha det gott!"

Sagt av Olle Holmberg (1893-1974). Litteraturforskare och kritiker tillika professor i Lund 1937-1959.


Vy från käre gamle Luckys backe.


Jag funderar över innebörden av citatet.Ha det gott , här har vi ett större eget val än vi kanske inbillar oss.Sträva efter att fokusera på det positiva, inte gräva ner sig i upplevda oförätter. Saker är ju inte alltid som det ser ut från den subjektiva sidan. Kan man inte, eller vill inte förstå, genom att konfronteras (tala och lyssna)... kan man välja att istället sköta sig själv (läs göra rätt) och gå vidare med sitt eget liv. Då kommer man att inse att livet blir så mycket lättare. Främst för en själv. Hur vi väljer att vara och handla är ytterst vårt eget val. Måtte man aldrig hamna i hämndens fälla!

6 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Ljuvliga Tulpaner och ett vackert citat!
Ha en skön helg!

LyckligaPraliner sa...

Hej! Första gången jag kikar in här :)

Möllebacken sa...

Det citatet gillade jag! Om man har det gott så blir man harmonisk och är man i harmoni så blir man go' och glad i sinnet. Det går ju hand i hand.
Mysigt att sitta med morgonkaffet och kika in hos dig och på dina fina tulpanbilder, har liksom inte funnits så mycket tid till det den sista tiden.
Önskar dig en fin söndag var du än befinner dig.
Kram Pella

Ölandsvindar sa...

Tja, jag vet inte om jag håller med den där professorn. Min strävan är nog att försöka vara god även om jag tillfälligt inte har det så gott själv. Andra ska inte behöva drabbas av mina nergångar.Men det är onekligen lättast att vara god om man har det gott.
Ha det gott!!
Kerstin

Monica sa...

Ett fint och tänkvärt citat som du förtydligar med så kloka ord...

Ingela sa...

Ja visst är tulpanerna något alldeles särskilt... färgmässigt. Fler än jag som tycker det ser jag. På mig går de rakt in i hjärtat. Jag gillade också det här citatet. Visst blir det lättare att sprida glädje runt sig då man själv är harmonisk. Samtidigt är jag enig med dig Kerstin att det är önskvärt inte låta sitt eget gå ut över andra.

Kul att du gav dig till känna från Lyckliga praliner. Hör av mig på din blogg som jag besökte som hastigast!

Vad kul att träffa dig igen Pella. Det är mycket nu, jag vet men att hinna in en runda till varandra ibland gör gott för själen ;-), så vi fortsätter väl så så länge;-)