Bloggintresserade

torsdag 26 maj 2011

KRYDDERIER och ANNAT

Efter en lång dag på jobb... skönt nu är utvärderingen av mina lästimmar helt klar. Både vad gäller mål, genomförande, elevernas och min utvärdering och hur jag lämpligen går vidare med planeringen till nästa LÅ. En del andra bitar kvar av att utv. mina arbetsuppgifter... men sen så är det sommarlov. Träffar mina "gamle elever" dagligen nu på rese... och den ständiga frågan är om jag säkert kommer då de går ut som nybakade studenter. Jag hade dem deras första 5 år i skolan. SKA BLI häftigt!!!

Men jag anmälde mig inte till studentlunchen för jag tänkte att jag inte hade någon direkt att gå med den här gången. Men varför inte utbrast grabbarna då, vi kunde ju tagit hand om dig. Bara tanken värmer!

En halta Lottas promenad i härliga Åhus sen har planteringen fortsatt.

Vy bortåt kommande kökshörna. Så småningom blir här nog någon form av bänk under takutsprång, där det nu står ett gammalt balkongbord och en stol. Men det har jag berättat förut.Hoppla missade ju artförteckningen mest till hjälp för mig nästa år ;-)BASILIKA (Ocimum, Pesto), Mint (Chokolatmint, Ginger mint, Häng "Indian mint", Maroccan mint), CITRONMELISS, CURRY, LÖK (Luftlök) OREGANO, ROSMARIN, SALVIA (Ananas Salvia Perrennial Savory, Zilver Salvia).

Små vita tobaksplantor som jag sått i drivhuset har blivit utplanterade samt rosa doftklint i rabatten bakom grillen så jag skulle kunna tänka mig att där kommer att lukta rätt gott framöver. Både av grillat, kryddor och blommor alltså...

Idag har samtliga kryddor fått mer jord och krukor av lera. Imorgon ska jag snygga till alla och arrangera det lite bättre på kabelvindorna. Sedan vågar jag lova en bild och lite närmre info om arter ;-) Det både ser frestande ut och luktar smarrigt. Närheten till grillen känns praktiskt.


Imorgon har jag också en jättsöt Chokladblomma inhandlad på Solhaga i onsdags och som jag tänkte göra något sött med vid entrén. Varför inte plantera den i mjölkakannan ovan :-) Ja här står ju också tillfälligt pelargoniorna eftersom det är här jag har hållit till att plantera.
Igår? Började Mats förbereda för nya kläder på sista långsidan av stugan. De är den sämsta sidan och här måste allt gammalt trä monteras bort. Kalle klippte gräset, och med förenade krafter snyggade vi båda till den väldiga Buxbomen. Nu är den åter boll-lik skulle tro att den är cirkus 1.5 meter i diameter vid det här laget.

Och nu tänker jag koja och drömma om täppan, all växtlighet, mina vänner. Sweet dreams även till er my friends!

4 kommentarer:

Monica sa...

oh vad mycket spännande på din blogg, har läst den ända ner idag och dina citat och funderingar gillar jag och den där tegelstens boken från Spanien ska jag leta efter till sommarens lata dagar...

Att hata och älska,,tja det tar bara en massa onödig energi att hata och det är brist på tycka om som saknas anser jag då ,,jag förstår inte energin med att hata,,om känslan av hat uppstår så brukar jag fundera såhär att det är onödigt och att det är inte värt att slösa med energin livet är för kort för det.
Har ofta dessa diskusioner med mina elever som har lätt för att utala hat,,så det är tankar som rullar jämt hos mig..
Ha det gott kram Monica

Marie-Anne sa...

Tänk att ha en trädgård med så mycket fint i! Det hade jag gillat! Fast jag hade samtidigt önskat mig lite mer tid........ Kram

Ingela sa...

Ja, det är stora och viktiga livsfrågor Monica, sådant som behöver ventileras redan i skolåldern och sen hela vägen för att inte riskera tappa någon... vilket man ibland ändå tvingas erkänna att man har gjort och att det är ett tufft jobb att hänta upp dem igen. Inte säkert ens att det går, men det är ju det som är tjusningen med vårt jobb att vara positivt envis,ödmjuk och fostrande. Finns det något viktigare?

Hur mysigt som med en trädgård, men visst ser den allt annat än välskött ut som oftast. Men hade man haft de kraven så hade den nog inte varit något att ha!

Maya sa...

Åhhh vad fint med örterna på kabelvindorna :) Me like!
Ser så mysigt ut!
Vi får väl se om jag kan lämna ett avtryck eller det går upp i rök ...hihi.
Kram