Bloggintresserade

söndag 22 maj 2011

REDAN

... söndagskväll, efter en intensiv men mysig helg. En del sköna promenader, inte alltför långa, det mäktar varken jag eller Charlie med. Hans problem är utan tvekan värre, men nu börjar jag bli heligt trött på min högra. Den här veckan måste jag se till att visa den för någon förståsigpåare.

Idag träffade jag på promenaden en "gammal" arbetskamrat, tyckte att jag kände igen henne och blev färdig att fråga. Vi räknade efter och vi hade inte hade setts på över 15 år.Vädret har verkligen varit underbart den här helgen... stundtals riktig sommarvärme. Och vi...

... har fått en hel del gjort med planteringar och annat. Visst är jätteramsen ståtlig?!... Haft vännerna här på lite grillpartaj...... läst ut min tegelsten och som final blev det plötsligt beckmörkt med betoning på beck... sen blev det kraftig åska och hällregn.
Öppningsbart stallfönster i solrummet är synnerligen öppet utan rutor. Troligtvis blir det inga heller. Två 70-tals smycken i glas och tenn pryder ett par av "rutorna".Sundavillen och Fucksian har ny jord och grillplatsen utanför uterummet är delvis på planeringsstadiet. Gamle gasolgrillen bredvid murad grill mest som värmehållare på plats. Någon form av kökshörna under tak hade varit toppenmysigt...Kabelvindorna ska inrymma kryddor så ni förstår det kommer mera! En del är på tillväxt i drivhuset.
Annat har blivit planterat i rabatten på baksidan där buskarna tidigare tillåtits bre ut sig. Dels skolat plantor som salvia, Ipornea black, malört, vallmo, samt en planta av Petrovskia Skye Blue, men även en del fröer är på plats. Pelargoniorna som övervintrat har kommit i ny jord och åkt ut i täppan. Operation skogning fortsätter utanför stugan. Mats gräver smällebär som har tillåtits breda ut sig alltför starkt. Själv kämpar jag vidare med kirskålen...

Den här läckra clematisen (Justia) hade herrskapet med sig i lördags kväll. Den fick sin plats vid det gamla ekstaketet,
... strax bredvid hade jag precis satt en 3-4 m remonterande sommar-höst (Rouge Cardinal)

... bland kaprifoler.
På andra sidan huset har vi en gullklematis, alpklematis samt skogsklematisen som än så länge är min absoluta favorit och då för doftens skull.7 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Vad skönt det låter med din helg då du hunnit mycket men ändå inte stressat.Den här veckan som kommer blir (nog) betydligt lugnare än den förra, vilket ska bli så skönt.Hoppas att det ordnar sig med din fot.
Kram
Kerstin

Maria sa...

Härligt att få kika in i din trädgård! Mycket fint har du. Clematis, så underbart! Vi pratar om att skaffa en eller ett par. Hoppas att det blir av. Här var det fint väder igår, regnade kväll/natt och nu är det fint igen.
Ha det gott!

Marie-Anne sa...

Åh, så fint du har det!!!

Ulla sa...

Vilken växtprakt och kraft, märks minsann att du bor söderut. Här blev det också mörkt på himlen igår och regnet kom. Idag kom vinden! Vad kommer att efterträda tegelstenen? Här har det varit praktiskt jobb ett tag men en bok eller flera ska det bli om en månad.

Ingela sa...

Ja Kerstin, det är mysigt bara att gå och strosa i täppan, ta det med ro, rycka ogräs lite här och där inte behöva tänka på om man är skitig lite här och var.

Planera, omplanera, genomföra...
Ibland blir det hellyckat ibland mindre lyckat. Vi trivs verkligen i vårt Paradis Maria och Marie-Anne
men det är lätt att bli hemmablind... Bäst är att åka bort några dagar då ser man det!

Ny lektyr på gång direkt efter jag hade slagit ihop tegelstenen. Tror den hette "Vindens skugga" ... apropås vind Ulla ;-)

Kram på er!

Monica sa...

Ser du lappen på dörren...? jag satte den till höger på din dörr...
De står: tack tänkande Ingela för din fina kommentar! passade även på att titta runt i din trädgård. Oj så mycket vackra blommor + annat du har omkring dig. "knyckte några skott....*fniss*...
Önskar Dig en bra vecka och må väl.

Ingela sa...

Kanske har lappen tagits med av vinden... tur att du berättade Monica nu är det nästan så att jag ser den ;-)

Du bor verkligen vackert, tidigare brukade jag åka med Mats på jobb ett par gånger om året till Strängnäs och Katrineholm. Då passerade vi ju kanske förbi där ni bor. Exotiskt för oss. skåningar. Nu har Mats nytt jobb, så resorna för oss är inställda. Ett gott sätt att utöka växtligheten i sin trädgård genom sticklingar hos vänskapskretsen.