Bloggintresserade

måndag 2 maj 2011

LIVET

"För människan finns blott tre stora händelser; att födas, att leva, att dö.Hon vet ej om att hon föds, hon lider av att dö och hon glömmer av att leva"Sagt av den franske författaren och ledamot i Franska akademien Jean de La Bruyère (1645-1696).

Storken fotad av dottern Anna-Karin.

Visst är det viktigt... att vara medveten om att det är här och nu som är livet, för vad snöpligt att en dag vakna upp och se vad man har gått miste om...


Skrev några ord, kalla det dikt om man så vill;


Klockan tickar och tiden går,
Så stannar den en liten stund,
Plötsligt ser du allt ikring dig som hela tiden funnits där,
Alltmedan du målar din historia.
Så lev idag som du vill minnas gårdagen.


Ingela

9 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Helt rätt. Så vacker storken är.

Anelias hantverk sa...

JA! Vilken fin text!
Ha en skön dag!

Maria sa...

Livet är här och nu, så det gäller att komma ihåg att leva. Jag hoppas att jag gör det i alla fall. Varje dag är ju en unik gåva med oanade möjligheter. Önskar dig en innehållsrik dag. (Härligt att storken bygger bo och satsar på livet!)

Ölandsvindar sa...

Helt klart impad av bilden. Har sett vit stork en gång här på Öland men när jag bodde på Flyinge några dagar för en del år sedan såg jag många av dem. Visst stressar man ibland och glömmer bort att leva.Men nu t ex har jag suttit en lång stund och betraktat sädesärlan som plockar hundhår och placerar dem fint åt samma håll allihop. Att hinna uppleva allt i detalj tycker jag är att leva.
Kram
Kerstin

Ulla sa...

Ack så klokt om man bara kunde. Hälsa fotografen, jättefin bild!

Gudrun sa...

Hej Pinglan!
:)
Så sant, så sant. Det är en konst, att fånga stunden och leva i nuet. Det är ett ofta återkommande ämne och ofta i mina tankar. Men det är ju så att redan den franske skalden visste hur det borde vara för så länge sedan. Säkerligen kan vi läsa det hos våra gamla greker också.
Det är nog så att vi människor HELA tiden behöver påminna oss om vår ändlighet för att kunna njuta av dagen.
En stor varm kram till dig.
/Gudrun

Ingela sa...

Aha, där lärde man sig något nytt Kerstin visst såg jag att den var vit men ändå... ;-) men om inte annat så ser vi att den är vacker. Tyckte att bilden kompletterade texten så väl.

Jo, visst är det så att man måste påminna sig själv att leva och att leva med kvalitet får man träna och träna mina vänner. Som du säger Maria; Varje dag en unik gåva med oanade möjligheter, hur kan man bara glömma.

Vi får påminna oss själv och varandra!

Gunilla sa...

Mycket tänkvärt.
Underbart att leva och tänka på allt som livet gett.

Ha det gott
Gunilla

Monica sa...

En mycket vacker bild på storken...och en intressant text. Tack för ditt inlägg i min blogg. Tyvärr vet jag inget mer om dockan men bevarar den väl...man vet ju aldrig.