Bloggintresserade

söndag 1 maj 2011

1 MAJ

Även denna 1 maj dag har vädergudarna varit med oss. Här har det blivit en hel dag ute i trädgården. Nu värker det i hela "kröppa"... med gemensamma krafter blev vi klara med trädäcket skurat och inoljat minst 40 M2. Det fick bli en rejäl sanering av möbler och annat i solrummet där det visade sig att fåglarna hade huserat under vintern.Inget demonstrerande för vår del idag alltså... men det borde man om man på så vis hade kunnat förändra något av attityder och samhälleliga snedfördelningar.


I Berlin såg vi ett par demonstrationer på gång här är några eftersläntare.


Har inte hunnit ta tag i kameran på nya mobilen så idag får det bli några få dagars kort från mitt orchidéfönster


När klockan hunnit bli halv 5 är däcket klart och möblerna står tvättade och klara i väntan på att komma på plats. En stunds utforskande av den nya mobilen; en runda i täppan för att föreviga en del blomster. Just nu står flera buskar, forsythia, ribes, häggmispel i full blom. Vildtulpaner, botaniska stora vita på gång, gula med röd kant blommar, likaså neonröda-, aprikostulpaner på väg att spricka, hyacinter i olika kulörter, vit-, gul- och blåsippor, balkansippor, vincor, narcisser av olika slag... Bigarråträdet står i full blom, det japanska körsbärsträdet börjar spricka. Odlingarna i drivhuset på väg upp... Kan det bli bättre?

3 kommentarer:

Ulla sa...

Visst är det härligt att kunna vara ute! Här kom potatisen i jorden och lite annat men vårvärmen försvann i majblåsten så vi avslutade dagen i bastun.

Glädjekällan sa...

Även här blev det en heldag i trädgården. Hel och hel, halva försvann i växthuset :-)
Ha det gott
Birgitta

Ingela sa...

Bastu låter skönt Ulla, här blev det ett riktigt varmbad för visst blev det kylslaget framåt kvällningen. På natten hade det varit 0-gradigt och fruset på bilfönsterna på morgonen och inte allt satt löst huuu...

Mycket trädgårdspåtande nu Birgitta. Som man har längtat men man är ju rätt otränad vid det här laget. Det är kul för nu börjar det komma upp en del smått även inne i drivhuset ;-))