Bloggintresserade

lördag 26 mars 2011

HELG

Hallå! Så blev det lördagseftermiddag i Paradiset. Idag har det vankats mycket frisk luft och mer sol och värme än vi spådde från början. På promenaden träffade vi den gullige lille drevern. Då vi passerade staketet kom han galopperande av glädje för att hälsa. Han var lika gammal som vår Lucky och de blev riktiga kompisar. Han har nu hunnit få de ”grå tinningarnas charm”, ja faktiskt betydligt mer än så! Sängkläderna har blivit luftade och renbäddat under dagen, tvätten har fladdrat på vindan hela dagen, och det känns gott att ha torkat ett par maskiner för vinden. Kunde inte låta bli att köra invigning ta några vändor med bara fötter på plattorna. Ja, jag vet jag är lite knäpp, men älskar mark direkt under ”sulorna” t.o.m snö… Visst har vi varit en vända till EKO och några plantor penséer väntar nu på att pryda i täppan. Imorgon får vi plocka mossa på skjutfältet till botten på planteringskorgarna. Idag har vi hunnit med lite mer trädgårdsrens och kanske är det så att kommande fredag får bli en ”fixardag” med tippen och hämta brädor till staketet. Men det är ännu på planeringsstadiet ;-) Hoppas kan man! Och kan ni tänka er idag har vi invigt grillen i trädgården för säsongen. Marinerad karré med grillade sparrisar, grönsallad och rotfrukter stekta i ugn… MUMS! Hälsningar från Sam till er som känner honom, antingen är han i Haifa eller har nyligen varit där. Det blev en mysig kväll i lyktans sken för visst kom vi ihåg att släcka lampor och alla andra maskiner sånär som på tvn...

4 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

God morgon!
Ja igår fylldes trädgårdskorgen för första gången i år med gamla torra vinterståndare. Enligt långtidsprognos har vi nu haft den sista kalla natten så idag kanske jag vågar peta ner en del frön. Det finns ju bubbelplast och fiberduk om SMHI skulle ha fel (igen).
Kramkram
Kerstin

Petit Eyekiss sa...

Nog blir jag lite avundsjuk på er där nere. Här är ju massor med snö kvar, och ute på landet ligger det säkert 30-40cm fortfarande.Det enda jag gjort för att välkomna våren är en kruka med mini påskliljor på balkongen.Annars är det mest syning som pågår här.Kreativiteten flödar!
Kramis
Bettan

Anonym sa...

Åhhh va gott med grillat- jag är ritkigt avis...Jag vill också...mmm i somamr blir det varje dag, goda sallader och massa kalla såser och sen spett av olika slag =)

Hoppas att ni har en mysig spadag idag =)

Krame eva

Ingela sa...

Även här börjar det likna något i trädgården Kerstin. Vi klipper och räfsar och rensar... vilken lycka för oss att köra igång. Snö är vackert men nu är man trött på den! Samtidigt finns det inget annat göra än att förbereda det man kan köra igång annat där man får ut sin kreativitet. Anknyter till din kommentar Bettan i dagens inlägg.

Klart vi ska grilla då du kommer hem "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!"