Bloggintresserade

söndag 20 mars 2011

VÅRYRA

Veckoslutet bjöd på ett bakslag vädermässigt. Sol på torsdagsmorgen men vid lunchtid rusade jag bort en vända till stadsbiblioteket och då blåste det mellan märg och ben. Vinden var bitande kall... Fick inte heller tag på den bok av Kallifatides som jag var ute efter, men kunde däremot inte motstå en inredningsbok.

Då det var dags för mig att ta bussen hem så hade det börjat snöa i Kristianstad. Sak samma i Åhus och på fredagsmorgonen vaknade vi till en vit värld... sista för säsongen hoppas i alla fall jag.


Mer än månen som har visat sig från sin ljusaste sida den här helgen.

Idag söndag har det varit ett sagolikt väder. Att vända näsan emot solen är mums!

Eftersom militärerna har haft övning på sina fält så fick vi besöka Espet och Kronoskogen istället. Det skulle visa sig vara mångas utflyktsmål just idag. Tror nog att väntan och längtan att ge sig man ur huse nu gav sig till känna. Orienterare, stavgångare och strandflanörer... och så då vi...Jodå det har blivit en hel del gjort i trädgården nu är det rensat och klart på framsidan utmed tomtgränsen där vi gör plats för det nya staketet. Kan ju säga att det är på tiden det gamla staketet är så dåligt att det trillar nästan bara man tittar på det.Vi har varit runt och hittat inspiration och nu har vi bestämt oss hur det ska se ut.


Så här någonting Bilden till vänster är tagit hos oss. Armeringsmattan vätter emot garageuppfarten och smidesgrinden från Rullebackens skola har vi tillfälligt lutat emot brädan. Kortet till vänster är så vi har tänkt resten av staketet, men med varannan bräda spårad och samma bredd som den som redan sitter på plats.

Men det är väldigt vad luften tar, för den här söndagskvällen känner man sig allt annat än utvilad trots allt andrum. Inte en endaste sida har det blivit läst den här helgen, men det kanske delvis beror på att det är en ny bok som det verkar ta tid för mig att komma in i.

Har däremot funderat lite på citatet härunder, och har nu skrivit vad jag kom fram till.

1 kommentar:

Randiga Tråden sa...

Idag hade vi också strålande sol, det börjar töa och det känns så skönt.