Bloggintresserade

onsdag 2 mars 2011

TIDIGT BLOMSTRANDE ANDHÅL

... så här en dag mitt i veckan passar Mats på att ha födelsedag och har man en fru som kan vimsa till det kan det bli en lång dag ;-) Ja ni känner kanske igen att om man delar sovrum så är det inte helt lätt att komma upp före... så då jag yrvaken slog upp mina ljusblå fem minuter innan klockan skulle skrälla... så for jag upp stängde av klockan, satte på kaffet och tappade upp ett bad. Så var det dags att överraska med skönsång och paket... i år blev det en hel hög med bokpaket eftersom han avverkar dem lika fort som löpande bandet på Absolut ;-)

Då jag var klar blickade Mats yrvaket bort emot klockan och sa fint, jättefint... men varför så tidigt...? Whops klockan var inte halv sex... utan in facto halv fem... Innan han gav sig av till jobb undrade han vilken av böckerna han skulle ta med sig att läsa i sin sovhörna under skrivbordet på sitt kontor ;-)


Bilden lånad från boken Mosaik för hem och trädgård av Malena Skote.

Själv kunde jag ju efter att vi hade läst både Kristianstadbladet och Dagens Nyheter gå och lägga mig en stund till och läsa en bit till i Längtans ö. Nu blev det ju inte så långt idag för jag var tvungen att pausa. Det kan inte hjälpas för jag är i bokens värld efter en stund och av det här avsnittet gick det bara inte att undvika att bli sjöblöt av tårar.

En ljus morgon denna andra dag i första vårmånaden, men termometern visar på -2 grader på marken dröjer ett tunt snötäcke kvar. Tvättmaskinen går för fullt, dagens skafferirens och inventering precis avslutad. När behöver man 4 burkar bikarbonat? Landade precis till vid datorn och tänker mig sedan in och fortsätta dammsugningen mot köket. Sedan ut en vända till väven för att markera var Mats ska få göra hål i lattorna. Som sagt Rom byggdes inte på en dag ;-)

Morgondagens Granola står nu på rostning i ugnen. Receptet taget ur helgens Leva & bo nr 8. Som ni förstår har jag inte smakat den än men blev rejält frestad då jag såg receptet i helgen.

4 portioner
Granola:
1 ½ dl havregryn
½ dl kokosflingor
2 msk solrosfrön
10 hackade valnötskärnor
10 hackade mandlar
25 g smält smör blandas med ½ dl sirap


Torra ingredienser blandas i en bunke smör och sirap ringlas över.
Bred ut på bakplåtspapper och en plåt
Rostas i 150 grader i 30 minuter på nedersta falsen.

Servera med färsk frukt.

BETYG: 8 av 10 av mig
Mats tyckte gott att den kunde vara sötare... precis so om vi inte är söta nog!


Det kom två vykort i postlådan till herrn i huset ett från Far och Birgitta.

Ja, varför inte?
En rulltårta får det bli till kvällskaffet. Tack för tips!


Det andra från Mor och Tommy. Såg nu att det hade fallit bort en hel del text som jag hade skrivit igår. Konstigt!!!

Ni ser hur fint korten matchar varandra både till färg och innehåll... kortet med härliga syrener får tankarna att flyga några månader framåt i tiden.

... men först skidor. Fantastisk prestation av tjejerna kul att de nordiska tjejerna knep medaljerna!!!

Nu återstår herrarna... bättre lycka nästa gång.

Musik en soft repris:Kolla gärna in inlägget där dottern Anna-Karin berättar om sitt minne till den här musiken.

5 kommentarer:

Bestemor Drillo sa...

Grattis med maken! Grattis med skijentene! Herlig at de vann etter all motgangen med dårlige ski!
<<<klem fra bestemor!

Gudrun sa...

God morgon Ingela!
Så snäll du var som gav honom en extra läs timme. :)
Det är lätt hänt.
Det utstrålar energi från dig.

Önskar dig en fin dag.
Kram

Petit Eyekiss sa...

Grattis till maken och till hans tidiga uppgång!
Jösses människa, varifrån får du all din energi.Önskar ja hade hälften.
Lite tungt här, Mitt halsonda går inte över 5.e veckan nu . Har varit på två läkarbesök, och dom har nu slussat mig vidare till Öron, näs o halsspecialist.
Ha det gott
Kramar
Bettan

Ingelapingela sa...

Ja, visst var det kul att det äntligen lossnade för skidtjejerna. Nu följer jag ju inte skidorna slaviskt... vet så mycket som att det har gått riktigt bra både för tjejer och killar i Norska laget. Kul att det har gått så bra för de Norsiska länderna :-)

Ja du Gudrun så kan man ju se det och alltid roar det någon... Mats hade berättat för sina arbetskamrater då de ojade sig över sina tonåringar som inte föräldrarna fick upp på morgonen.

Haha då är det tydligen energiläckage för jag upplever att jag har väldigt lite kvar ;-)

Tänker på dig och din hals Bettan. Du jag hörde att vi har alldeles för torr luft inomhus idag och att det torkar ut våra slemhinnor och då får bakterierna lättare att få fäste... Man skulle införskaffa luftfuktare. Tror nog faktiskt det stämmer för man är ju tämligen törstig på nätterna. Kanske skulle man ställa ut vattenblänk i fönsterkarmarna... nog ingen nackdel för blommorna heller...
Håller tummarna för att du får ordning på ditt halsonda i rappet!

Ölandsvindar sa...

Jag ska också pyssla med morgongodis idag,dvs pillra ut kärnorna ur några granatäpplen som jag förgyller min hemmagjorda (osötade) müssli med. Och så hoppas jag att morgondimman utanför fönstret blåser iväg så det blir en lika härlig dag som igår.
Kram, kram
Kerstin