Bloggintresserade

måndag 28 mars 2011

HUVUD AXLAR KNÄ OCH TÅ

Ja, fast vi kan börja från botten (bokstavligen talat ;-) Ni kanske minns att jag berättat att de gräver ner fjärrvärme och datanät i hela Åhus (Själva har vi valt bort detta för vi tillhör dem som har satsat på jordvärme). Turen (eller skulle jag kanske kalla det oturen) har nu kommit till korsningen en bit från vårt. Det går inte att passera med bil så vi får ta oss ut på en dålig skogsväg. Idag och i fredags klev jag helt sonika ner i grusgångarna... ser nog lite kul ut, men det funkar! Lite labyrint över det med den skillnaden att de inte har satt några häckar...

Tack för positiv respons på min(tt) head. Nu har jag äntligen fått kläm på hur man gör. Det var en av mina elever som lärde mig. Ungdomar är ju uppvuxna med datorer. Nu kan jag göra fler och kanske mer avancerade om jag får lust. Visst finns det fog för talesättet att "det är väl att öronen finns, för annars hade leendet fortsatt runten om" ;-) Väl medveten om att mitt leende är brett och skrattet tämligen ljudligt... Behöver väl knappast påpekas att jag är en sinnesmänniska med vågskålen tyngd åt det positiva. Så den ekvationen går så att säga inte riktigt ihop. Men å andra sidan har det heller aldrig varit ett motto för mig. Det var en härlig kväll på Dan och Anns segelbåt i hamnen spritkyrkorna både den ursprungliga och den relativt nybyggda i bakgrunden... och plötsligt var man där i tanken. Semester, friskluft helt enkelt utrymme att andas. Kanske inte så konstigt att jag ser naturligt lycklig ut... ...liksom Charlie där han hoppar efter såpbubblor. Visst är det så vårigt som något kan bli! Dessa annars så djupröda näckrosor, som blommade i vår damm oavbrutet större delen av sommaren. Kan undras om det inte blir fler färger den här säsongen... ... och dessutom väntar vi tillökning i dammen återstår att se vilken sort. Visst blev det lite gjort i täppan om än med betoningen på LITE. Nu är det planterat penséor i 3 hanging basket". På morgonen läste jag ett citat på temat Ljuvt sagt av John Keats brittisk poet som levde 1795-1821. Och nu till citatet som jag har gått och grunnat på hela dagen. Antingen är jag långsam... eller är det långsökt... Kanske är det någon läsare som kan hjälpa mig. Språket förstår jag, men vad säger han? "Hörda melodier är ljuva, men de ohörda är ljuvare."

5 kommentarer:

Bestemor Drillo sa...

For en flott header du har fått deg!
Og for en blid og vakker dame som åpenbarer seg der!
Her er det litt fra og til, men i hovedsak bra!
Venter på flere undersøkninger.
Ha en flott uke.
Klem fra bestemor!

Ingela sa...

Visst är det märkligt Bestemor just igår kväll tänkte jag på dig lite extra och så hade du skrivit. Nu är jag på jobb, men jag hör av mig sedan!!! Kram och ha det gott

Ölandsvindar sa...

JA, vad menar han? Förväntan är vår drivkraft kanske. Som Karin Boye skriver: Den bästa dagen är en dag av törst.Att se fram emot något ännu bättre, att det kommer att ske roliga, vackra och bra saker. Idag tror jag att det kommer någon ny vårfågel. Det får mig att se fram mot utflykten idag med kameran i högsta hugg.
Kram
Kerstin

Anonym sa...

Synd att ni valt att värma huset med jordvärme istället för med fjärrvärme. Kommer fjärrvärme från biobränsle eller sopavfall är det den bästa lösningen ur miljösynpunkt.
En värmepump går i huvudsak på fossil el.

Ingela sa...

Hej på er!

Tror nog att du är på rätt väg Kerstin... visst är förväntan mysig och absolut en drivkraft framåt. Samtidigt så får man inte glömma njuta de melodier som är aktuella för dagen. Fall i fall man aldrig kommer dit... vem vet...
Kanske har vi några fina naturbilder att se fram emot... eller vy från skafferiet...;-)

Det var en anonym, anonym kommentar. Skulle nog gissa att man är part i målet ;-)

Ledsna är inte vi. Man kan aldrig veta vad som händer i framtiden. Det går inte att deppa för att man satsat på ett förhållandevis rent och ekonomiskt alternativ de här åren. Vår panna är relativt ny och det hade inte varit försvarbart att byta ut den. Redan idag stör jag mig på detta resursslöseri när det gäller slit och släng. Idag använder vi också våra kaminer flitigt och eldar med biobränsle.

Solen är som vi tänker det som kommer att utvecklas mest i framtiden och lär vi oss att ta vara på energin i solceller så är det ett tänkbart alternativ.