Bloggintresserade

onsdag 16 mars 2011

HUNDSIMMET HAR BÖRJATJodå... så har då Charlie börjat på hundsim och har redan två nya tider inbokade.


Här är han i full gång och veterinären tyckte han var jätteduktig med tanke på att han inte precis hade simmat förut.
Det var också innan han fick panik för det fick han troligtvis då han var för trött och inte bottnade.

Så här första gången var han väl i en 5-10 minuter och efteråt fick han en skön dusch och massage på en brits av veterinären. Första massagen var med hjälp av en handduk och han låg och njöt med huvudet i mina händer.

Sen blev det stretch av för alla fyra benen och det ska vi praktisera som läxa tills nästa tisdag.


Idag provade han även en skakplatta där han på eget inititiv ömsom stod upp och ömsom la sig ner. Den kostar extra så det får bli massage på hemmaplan istället. Han gillar ju även den där lille batteridrivna massagegrejen inköpt på Claes Olsson.
Innan vi besökte själva spaavdelningen så blev vi intervjuade angående bakgrunden och jag visade mina bilder från röntgen på mobilen. Framöver ska hon begära plåtarna från vår veterinär i Lillö. Det såg inte så bra ut speciellt på högersidan var även hennes utlåtande.
Efter intervjun var det dags för att visa Charlies rörelsemönster i praktiken. Då fick Mats och han förevisa på uteplan. Snabbt, långsamt och vändningar åt höger och åt vänster. Praktisk ordination att ta vändningarna åt vänster, det är skonsammare för honom.

3 kommentarer:

Bestemor Drillo sa...

Det er så herlig å se at Charlie får den beste behandlingen og at han på den måten kan leve med sine hofter!
Tusen takk Ingela for at du tenker på oss! Det varmer! Nå bare venter vi på at det hele skal starte, enten med cellegift
og siden operasjon, eller omvendt!
Vi er optimister!
Stor klem fra bestemor !

Anonym sa...

Åhh va söt han är, så duktig min lilla prins. Hoppas att det funkar bra för honom och är nyttigt. Kan tänka mig att han gillade massagen...

Hur varmt är vattnet i bassängen?
Han är en simmare som jag nu =)

Kram eva

Ingela sa...

Bestemor, för oss är det självklart
att man måste vårda sina familjemedlemmar och behöver man hjälp och det kan hjälpa så måste man se till att de får den behandling de förtjänar. Tror nog att du också tänker så. Det är en jobbig tid ni har framför er. Men det finns inte annat att göra än att bita ihop och ge sig in i behandlingen medveten om det jobbiga och tro det bästa. Genom att vara optimist och att ta vara på goda stunder kan man komma långt.

Tyvärr Eva-Katrine fick inte vi bada och jag kände aldrig på vattnet. Några grder mer än 20 trodde Mats. Jag förstår att du simmar både avigt och rätt numera. Visst är det skönt. Men det blir som ett gift. Glömmer aldrig att jag brukade tävla emot de andra i simhallen... men det visste de inte.

Eller den gången då jag rätt nyligen kommit igång och behövde rasta men glömde att jag var i den djupa delen av bassängen. Inte så gott att ställa sig på bottnen då, speciellt inte om man ogillar vatten i ansiktet ;-)