Bloggintresserade

tisdag 8 mars 2011

SOLSIDANpå en av stans sköna fasader... Ja nu är det andra dagen på raken som Kristianstad möter från solsidan. Kalla, men friska morgnar och nu ser då jag fram emot en härlig raksträcka mot värmen.Jag kan inte annat än bli glad då jag blickar ut igenom fönstret i arbetsrummet.

Det var igår jag tog den här bilden, skillnaden mot idag är blott att himlen lyser än mer blått idag. Jag har zoomat in ett par vackra torn, det är därför fotot blev aningen suddigt.

Det som sticker upp i fjärran och i centrum av bilden är gamla Kvarnen. Lite till vänster om denna har man ganska nyss invigt ett Naturrum i anslutning till Kristianstads vattenrike. Ett eldorado för fågelintresserade. Där har jag inte varit ännu, men det lär vara klart sevärt. För dem som känner till Kristianstad så befinner vi oss då vi är i Naturrum strax bredvid Tivoliparken med sin jättefina stadsteater. Det är här vi alltid brukar ha våra avslutningar med C4 gymnasiet till jul och inför sommarlov.

I våningen under där jag befinner mig är Hälsa och helhet inrymt. och precis härunder har de en takterass med utomhusspa. Dit tänker vi ta en vända rätt snart, nyttja våra presentkort och bara njuta.

Idag har det hunnit bli tisdag och då vi lämnade Åhus bakom oss hade vi en sagolikt vacker himmel i Öster och emot havet till. Det var också på det hållet som dagens enda moln hade samlats, så då är det lätt att föreställa sig hur det såg ut då solen steg upp bakom och emellan dem. Bländande och förtrollande... olika nyanser i allt från blått, lila, rosa, rött, orange, gult...Framme vid jobb och när arbetsdagen strax väntar, en dag som idag inleds med tisdagsmötet...

... så passerade förmiddagen med möte, matte och feriejobbsansökningar. Äntligen lillfredag och Charlie och jag tänker oss nedåt stranden. Först en snabbflykt ut i cybervärlden. Ser att lammen är på gång och tänker tillbaka på vårt fårprojekt på Näsbyfält. Nu blir jag än mer övertygad om att vi kanske borde göra slag i saken Pella. Lövestad är grannt så bara miljön drar. Till Lövestad brukar vi bege oss vid påsktid. Spiket i Kistan och Maria Hilfon är säkert bekant...?!

7 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Här har vi också en solig morgon och gröngölingens vårskrik hörs in trots stängda fönster. Dagsmejan är på gång och man borde tvätta de förbaskade fönsterrutorna. Men det få bli en annan dag.
Kram
Kerstin

Möllebacken sa...

Vacker solsida, värmen får gärna fortsätta. I dag har vi fullt upp här hemma med lammning, än så länge har det kommit fyra lamm. NU är det vår!
Kram Pella

Anonym sa...

Nej nej.. Inga missförstånd vännen ;o))

Håller fullständigt med dej om vad du skrev i kommmentaren. har såna dagar oxå..

Kram från Tina på jobbet

Osloskånskan sa...

Foton av tak gillar jag; har alltid gjort. Undrar varför....

Anonym sa...

Va fint det är i Stan nu, jag njöt verkligen i morse när jag gick till skolan, solen sken och Melissa Horns långa nätter spelades i öronen i min nya telefon.

Dags för ämnet Cross cultural communication....inte superroligt som jag trodde att det skulle vara, men kan vara för att jag inte är fokuserad. Är otroligt trött, kan inte direkt somna på nätterna tyvärr =(
¨Men nu hoppas jag på att somna gott efter att ha simmat 750 meter + 50 min vatten aerobic =) hurtbullen nr 1 det är jag det =)

Visst är det skönt att det är onsdag imorgon, jag är ledig från skolan torsdag och fredag men vi kommer ha lite grupparbeten....

Jaha vad anser du om stereotyper? Är du det i vissa sammanhang?

Puss och kram eva

Moa sa...

En härlig utsikt från ditt arbetsrum, gillar att blicka över hustak om de är så fina som de du ser. Hoppas resten av veckan blir lika solig.. Ha det gott/Moa

Ingela sa...

Hej på er!

Kerstin: Fönster... dream on att jag tänker putsa dem idag. Men visst skulle det behövas. Fördelen när det är sol är ju att det inte blir så nödvändigt att dra ner persiennerna... och att man kan vara rätt viss om att jobbet inte smiter ;-)

Pella: Absolut ingen tvekan värmen och solen får mer än gärna fortsätta. Det är så härligt nu då vårtecknen av olika slag börjar dyka upp och kan undras om det finns något mer vårigt är barnfödslar i naturen?!

Tina: Pust... det var gott. Hörde själv att det kunde missförstås...

Osloskånskan och Moa: Javisst jag tänker också att det är något visst med hustak... och visst kan man undra varför...
Taket är ju onekligen viktigt, det är ju vårt yttersta skydd mot väder och vind... samtidigt kan vi ju inte vara utan en säker grund och trygga väggar.

Det är sällan man har chans att blicka ut över hustaken på det sätt som vi har förmånen att göra på jobbet. Det har inet alls med jobb att göra snarare en känsla av frihet och jag tänker att det är ganska enkelt att fantisera om både det ena och det andra. Än har jag inte sett någon katt på hett plattak, ingen Karlsson på taken men däremot skådat en ofantlig flock fåglar som startade morgonen från vårt tak och seglade ut över stan i mängder. Dånet var öronbedövande! Man får onekligen ett annat perspektiv på saker och ting.

Till dig lilla loppan: notera att jag har integrerat din kommentar i dagens inlägg. Ta det varsamt och tänk på ditt tryck att motionera före sömn låter som en god idé så kanske din sömn blir bättre. Härligt att vi har vår lilla resa att se fram emot ;-)