Bloggintresserade

fredag 4 mars 2011

TAPPA ANDAN och RÖDA SOLROSOR

Vet ni;

... igår lämnade jag jobbet en kort stund fem våningar ner i trappor... rusade vidare en bit genom stan och 5 våningar upp; trappor även i detta hus... stönade fram mitt ärende, ner igen, rusade tillbaka och uppför fem våningar och entrade arbetsrummet efter totalt 10 minuter... vart vill jag komma? Det var då jag märkte att jag TAPPAT ANDAN. Vilket märkligt uttryck, men jag var verkligen "annafortan" som min farmor brukade säga. Skulle tro att det är sak samma.

Visst är det märkliga ord andrum, andedräkt, andhål, tappa andan...

Men nu är det fredag, vad sägs om det ;-) ???????
På morgonen i väntan på bussen sjöng fåglarna för full hals. Det närmsta vår vi har kommit än i den här landsändan.

Efter lunch; Nu tänker jag och Charlie oss en vända med bilen då vi kommer hem tänker jag besöka er mina vänner!

På Rusta då jag inte kunde låta bli att botanisera bland årets fröer; röda buskrasse, vita Bridal Silk kornvallmo, brokiga purpurvindor, gula solrosor av den enkla sorten samt röda solrosor som ska förkultiveras.


Då jag kollade på dem så kom en rar gammal man och undrade om jag har gott om plats för då var de enastående vackra! Han stod och valde några påsar med stor omsorg och jag frågade om han också har stor trädgård... då berättade han om sin kolonilott och jag förstod hur mycket den betydde för honom.

7 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Jag hoppas verkligen att du hittade den tappade ANDAN! :)
Ha en fin helg!

Glädjekällan sa...

Hoppas du får en skön helg och hinner hitta andan igen.
Nu har lite andrum och passar på att läsa bloggar.
Trevlig helg
Birgitta

Glädjekällan sa...

Glömde ordet jag.
Birgitta

Ölandsvindar sa...

Ja själv kan jag nästan tappa andan när jag ser en sällsynt and!I Stockholm hamnade jag en gång i ett koloniområde, ett sådant med enbart odlingslotter. Det var till 99% invandrare som hyrde lotterna och varenda kvadratcentimeter var fylld av känd och okänd grönska. Inte bara grönskan utan också gemenskapen frodades och även om man inte förstod varandras språk, var blomsterspråket gemensamt för alla.
Trevlig helg! Sköt om er!
Kerstin

Randiga Tråden sa...

Snart får vi börja gräva i jorden igen, längtar så.

Gunilla sa...

Hoppas att du har hittat igen ANDAN:o)
Ja nog finns det ord och uttryck som är lite roliga.

Vilka fina fröer du funderar på hoppas att du kunde välja bland allt som man vill ha.

Ha en riktigt fin helg
Gunilla

Ingelapingela sa...

Kerstin hur visste du att det var en invandrare? Då jag skulle gå tog han min arm och önskade mig lycka till med rosorna...

Jo då, tur att man kan hämta (fånga) andan rätt snart Anelia och Gunilla, ännu ett uttryck...

Vad glad jag blir att få besök från er. Hade det gått så hade jag minsann bjudit på en kopp kaffe och en god kaka. Vad sägs om hallonrulltårta med grädde och färskfrusna bär?

Tappa ord och bokstäver gör jag jämt Birgitta, men det är kul med två kommentarer.

Vad gäller fröerna så har jag ju en hel del sparade från förra året. Får göra en inventering sen skulle jag tro att det blir något mer för nu längtar man då Brittmari och Gunilla! Speciellt idag då solen lyser från en klarblå himmel. Vi kommer precis från ängarna vid havet. I lä var det riktigt skönt och vi kunde gott haft termosen med sa Mats. Men, ute på flacka ytorna blåste det rejält snålt.