Bloggintresserade

torsdag 17 mars 2011

FRI SOM FÅGELN

Idag eller snarare igår vann jag högsta vinsten; sol på min lediga dag. Visserligen visade den sig vara aningen blyg och gömde sig bakom moln emellanåt men så härligt ändå.

Strax före lunch begav vi oss, dvs. jag och Charlie, iväg med näsan vänd söderut. Åtminstone jag kände mig fri som fågeln… men även Charlie, som satt i sin hundbur, uppskattar vår gemensamma utfärd på onsdagarna. Med bilradion uppskruvad (det förstärker frihetskänslan) lyssnade vi till ”Född i november” för fulla muggar.


Ute tog det i rätt bra, men av det kändes inget inne i bilen och sätet som har värme kändes gott. Fördelen med vinden är att den torkar upp lite i markerna.

Idag fick jag ett infall att hälsa på Bosse i Tomelilla för att se om det stämde som man utger i slogan att ”där får man mer för pengarna”.

Passerade på vägen handlarens hus som börjar i det närmaste se förfallet ut. Om jag blundar vilket ju är omöjligt då jag kör bil, så skulle jag kunna se handlaren själv framför mig; i sin gråa bomullsrock, med en penna bakom örat som jag aldrig såg honom nyttja. Förundrad var jag för han lyckades alltid räkna rätt på öret i huvudet.

En bit därifrån ligger Lyckebacke "Kejsarens hus" som en gång var vårt. Det var i slutet av 70-talet... och vad nära vi hade till affären trots att huset ligger på landsbygden. På husets gavel växte en mängd Kejsarkronor kan undras vilket som var vad. Om därav hans smeknamn eller kanske om det var tvärtom att han kände sig halvt om halvt tvungen att plantera dem... eller om det kanske var ett tappert försök att hålla sorkarna på avstånd. Kan ju säga att sorkarna var långt ifrån mina vänner. Varje dag trampade vi ner högarna (sorkarugorna), nästa dag var det dubbelt så många men någon annantans... fullt krig med andra ord!

På bilradion spelas nu;

Det är en låt som gjord för detta tillfälle. Snacka om "här och nu känsla". Ofrånkomligt att själv stämma in.

Det är körslaget som är på tapeten på radion. På lördag är det dags där Ann-Louise ställer upp med ett lag från Kristianstad.

För bara några veckor sedan då det var uttagning (eller heter det intagning) sa Mats "Varför söker inte du?" Tanken kittlade... frestande men förenat med obehag. Hade det varit för en del år sedan... men där är jag långt ifrån, mycket har jag övervunnit, men därtill att sjunga inför svenska folket om än i kör... där är jag då sannerligen inte. Men, samtidigt är jag glad att min Mats tycker jag skulle platsa. Ska bli roligt att se hur många lokala förmågor man känner igen.

Så hade vi nått backarna vid Maglehem och uppe på krönet bevittnade vi hur solen glittrade i havet. För ett antal år sedan dagens höjdpunkt att se solen stiga upp ur havet.


Ja, nog blåste det alltid i "Tummen liten" som jag kallade orten då jag var liten och vi var och hälsade på Gunhild. Hade glömt mina läsglas hemma och blev tvungen att handla ett trepack hos Bosse och att öppna paketen redan inne i affären för att fiska upp ett av paren. Kände mig lite som en tjuv men tänkte att ett trepack skulle se bättre ut om någon undrade :-?

Så mycket annat blev det väl inte jo, ett par prisvärda dojor och likaså ett par joggingbrallor som jag kan ha när jag studsar runt i trädgården. En snabb vända inom ICA för lite smör och mjölk sedan vände vi näsan hemåt igen.

Tänkte på dig Pella då vi susade förbi skylten emot Lövestad redan på vägen dit. Men ville inte våldgästa dig.


Strax innan vi åter var där, men nu på hemväg så tänkte jag att det kunde vara kul att bara ha mött dig om än jag inte stannade (nu behövdes strax nytt energiintag och för det behövde jag min säng)... en mölla om jag kom förbi den kunde väl inte vara så svår att upptäcka?

Ja du ser beviset här bredvid. Fortsatte en bit till igenom samhället men bestämde mig sedan för att vända.

På vägen tillbaka såg jag en mörkhårig kvinna komma gående på trottoaren med sin lille son iklädd blå overall, med sig hade de en svart halvstor hund.

Det är väl inte möjligt att det var du? Du var ju ledig? Kanske var jag dum som inte stannade?

4 kommentarer:

Möllebacken sa...

Vilken mysig dag. Jag var ledig igår och försökte hålla mig kvar ute på gårdsplan så som det blåste.
Hoppas att du hade trevligt hoss Bosse och nästa gång så får du hojta till när du är så nära.
Jacob Samuel hade sin uttagning i Sjöbo och jag fick faktiskt också frågan varför jag inte sökte, jag som ändå sjunger i kör. Och jag tänker som du, att hade jag varit yngre så hade jag gjort det, för då vågade jag stå på scen, visserligen körandes i bakgrunden men nu har jag tappat den "exibisionistiska" sida för att visa upp mig i tv.
Skönt att du fick njuta av din sol, för min ville inte visa sig igår. Nu ska jag ut och ge djuren mat.
ha en fin dag.
Kram Pella

Ölandsvindar sa...

Vi hade också sol men ganska tuffa vindar igår. Kul att Körslaget kommer tillbaka. Jag brukar säga att det enda som skulle få mig att vara med i TV är om jag ska skrapa en vinstlott. Maken däremot, som tycker att han är proffs sedan han var fotomodell i en serie Melittaannonser för tjugo år sedan, skule gärna ställa upp.
Kram till dig
Kerstin

Möllebacken sa...

Nej Ingela , det var inte jag för jag har ingen bil just nu. Men så nära du var. Men så nära du var. Jag såg inte inlägget imorse för jag var så trött.... eller har du gjort ett tillägg? Kan du inte maila mig så kan du få mitt mobilnummer, min mail står på min sida. Det hade varit så kul att få träffa dig.
Kram Pella

Ingela sa...

:-D Där ser man hur olika det är med hur pass villig man är att framträda. Men, det är klart är man bara säker på sig själv och sin sak så går det nog... eller om man får offra sig för att tjäna en hacka ;-)

Du har ett mejl att vänta Pella. Du var ju uppe med tuppen och visst tillägget kom någon gång mellan 7 och halv åtta. Laddade in bilden hemma och skrev då jag kom fram till jobb (jag var där mer än en timme innan jag skulle börja).

Godnatt mina vänner