Bloggintresserade

söndag 13 mars 2011

VARDAG i HELGEN

Hej på er!
Tusen tack för positiva kommentarer angående mitt skrivande. Ni anar inte hur glad jag blir, medveten om hur hårt jag har jobbat med att återfinna orden.

Så har lördagen passerat lite i vårens tecken :-) Skönt väder som uppmuntrade till en dos trädgårdsrens. Vårfynd? Jo två dungar snödroppar och enstaka exemplar av vintergäck... och det behövs faktiskt inte särskilt många för att lysa upp den vid den här tiden annars rätt dystra omgivningen.

Vi startade morgonen i motionsspåret med intervallträning. Charlie gjorde en ny bekantskap med en något äldre herre, drygt 5 år och en blandning av spaniel och golden. För oss en ganska ovanlig korsning men absolut trevlig! Han gick under kategorin kastrerad hanne och det var nog därför mötet blev så pass lyckat.

Ett besök på EKO bla för att införskaffa en slägga till stolpskorna som så fort jorden tillåter ska ner i jorden här i Paradiset. Nu brinner det så att säga i knutarna för det är bara en tidsfråga innan det gamla lärkstaketet rämnar. Har man hund så gäller det att på något vis få denne att stanna på tomten så ett nytt staket är oundvikligt. Grannfrun kom med en liten hund i famnen. Hon berättade att de nu var hundvakter en månad och hon ville varna för hur den skulle reagera emot Charlie för den verkar ha tendenser att bli aggressiv emot andra hundar. Bra att de säger till så man vet. De är ju så glada för vår Charlie... vi också.

Den här veckan ska han på introduktion på hundsim för att kompensera för sina höftleder. Vi ser fram emot att det ska göra på sig. När kvällen kom igår efter en aktiv dag så var han öm i sin höft och linkade, så tyvärr fick det bli en pilla på kvällen. Samtidigt kändes det ok., för han kunde se tillbaka på en rolig dag. Även Mats och jag kände av våra kroppar, men normal träningsvärk är ju liksom något helt annat.

Så blev det söndag och morgonblogg, grötfrukost i lugn och ro och bättre tid till morgontidningen. Just nu njuter vi under några månader av Dagens Nyheter. Det är en tidsbegränsad provprenumeration jämsides med Kristianstadsbladet. På vardagarna är det tufft att hinna läsa så mycket som man skulle vilja i två tidningar. Men så här en söndagsmorgon är det inte fel att det dimper in en tidning. Gillar framförallt kulturdelen som jag kan försjunka i ett rätt bra tag.

Just idag gjorde jag stora ögon då jag restiftade bekanskap med Hans Lindström och hans humor i bild och text.

För rätt många år sedan prenumererade vi under flera år på tidningen Arbetet, faktiskt så länge den fanns kvar här i södern. Och då var dessa inslag något som jag aldrig fick missa... Ungefär som nu dagens citat är för mig i Kristianstadsbladet.


... Min reflektion;

Men hon har iallafall hunden!!! :-D

Ute duggregnar det idag och är tämligen grått, inget frestande att pyssla i trädgården med andra ord. Nu är det i alla fall hål i lattorna och då kan steg ett inledas på väven. Men först en kopp kaffe dock inte latte, dagens tema på hemmaplan till trots.

Ser ut som om det kanske blir till att rucka lite till på dagens schema; nu till förmån för den nya boken... som jag ännu inte har lyckats komma in i. Det är Irene Sabantis "Pojken på andra sidan". Handlingen "...utspelar sig i Zimbawe och följer två människoöden från de hoppfulla åren vid Mugabes maktövertagande fram till dagens kaos... en grpand kärlekshistoria om att förändras, älska och förbli hel i en värld som håller på att falla sönder" (citatet från omslag).

Imorgon är det dags för Pleijel 2 på Åhus Bibliotek för min del och det ser jag verkligen fram emot. Tills imorgon skulle vi ha läst två böcker "Drottningens Chirurg" samt "En vinter i Stockholm och det har jag gjort men tänker bara sätta mig ner och summera mina reflektioner och jämföra.

Mina tidigare inlägg som berör Agneta Pleijels författarskap:


http://hem-tradgard-design.blogspot.com/2011/02/hej-det-far-bli-en-rask-summe-av-helgen.html

http://hem-tradgard-design.blogspot.com/2011/01/karlekens-kraft.html

Efter en tur till staden då vi passade på att göra Cheepy, RUSTA, Harald Nyborg och WILLY ser det ut som om det är påväg att klarna upp. Så, en liten runda ut i trädgården lär det ändå bli.

8 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Vårfynd - låter underbart, men de låter vänta på sig hos mig, men man får ta guldkornen som de kommer :)

Nu skall vi ta en tur på isen i ett fantastiskt vackert väder. Sol, blå himmel och fåglarna sjunger... det måste man bara uppleva.

Ha en fortsatt fin dag!

Kram /Bea

Petit Eyekiss sa...

Härligt vårväder i går. För första gången i år kunde jag använda mina gympa dojor och stavar. Så skönt. en liten paus vid en husvägg nere i hamnen fick vi också till.
Han Lindström kan man hitta på nätet, om man söker något roligt att förgylla dagen med.
Text o bild passade ganska bra här, fast det är andra saker som görs;-)
Kram
Bettan

Glädjekällan sa...

Både igår och idag har vi haft riktigt vårlikt. Är ute och städar rabatter för fullt. Äntligen!
Precis som hos dig börjar snödroppar och andra vårblommor dyka upp.
Ha det gott
Birgitta

Maya sa...

Ja jag längtar massor efter våren och plusgrader gör mig glad :) Men lite mer sol hade inte skadat!
Vill att marken ska börja torka upp så man kan börja göra ordning här!
Ha en fin kväll!
Kram Maya

Anonym sa...

Gröt till frukost på en söndag? Är det nyttigheten som smittar av sig nu? =) för ni brukar ju alltid ha frallor...Ska bli spännande för Charlie på tisdag, hoppas att han tycker att det är roligt och inte jobbigt. Ha varm filt till honom i bilen så han inte fryser efteråt, speciellt inte på höfterna.

Har ni fått snödroppar, jag vill också se sånna vårtecken...har är det dock fåglarnas kvitter som man kan höra hela tiden. Men idag var det inte varmt och skönt =( Riktigt kallt ute.

Blev Kycklingen god ikväll?....lät gott med stuvad blomkål som ni skulle ha en annan dag.

Ha en fin kväll! Puss och kram eva

Ölandsvindar sa...

God morgon! Jag märker att jag inte hinner läsa så mycket just nu. Har massor att skriva och vill gärna hinna ut också. Får väl läsa i sommar när det är varmt och jag pustar i en trädgårdssoffa i skuggan.I dag blir det nog en tur till Kalmar (igen). Makens pass är klart och jag har kommit på att jag vill ha en egen mobiltelefon.Skulle kännas tryggt att ha med sig på mina ensamma turer med kameran. Gillar också att kunna gå iväg så länge jag orkar åt ett håll och sedan ringa efter skjuts hem. Då kan man strosa runt i timmar utan att bekymra sig för hemfärden.
Kram till dig
Kerstin

Ingela sa...

Vårtecknen börjar bli fler och fler i vårt avlånga land hos Birgitta verkar det ha kommit så långt som det har gjort här. Visst kan man längta efter att det ska torka upp men först behöver det kanske komma de där vårregen du vet Maya.

Men så sant som det är sagt Bea; när de än kommer så är de guldkorn om vi tar dem till oss. Ingen idé att misströsta efter sådant som inte är. Utan på med gympadojorna och rasta stavarna då kan man kanske stjäla sig till en liten stund vid en husvägg.

Nu mina vänner börjar jag så jag ska bemöta även din Eva-Katrine och din kommentar Kersin sedan.

Hej så länge

Ingela sa...

Hej på er Eva-Katrine och Kerstin!

Utlovade ju att ge respons på era kommentarer senare så här är jag! Så fyller jag ju själv på kommentarkvoten... hmmm ser ju absolut mer frekvent ut. Idag har det varit ett riktigt vårväder så då finns det ju absolut annat att göra än att sitta vid datorn Kerstin. Inte lätt att prioritera bland allt det som man vill göra. Men, det är nog så att allt har sin tid. Så då har du något gott att vänta. Pass och ny mobil det låter spännande vad
är på gång ;-) På tal om att få för sig att gå på ett håll. För många år sedan då vi bodde i Svedala (av alla ställen) fick jag för mig att gå iväg med Jack för att Möta Mats.DEt var på Ystadvägen och hur dum får man vara. Mats visste inget och susade förbi. Jag hade inga pengar och det var före mobilernas tid. Det gick länge och väl, snacka om skoskav och trötta ben och tassar då äntligen var hemma igen. Så en bra mobil det är nog inte fel. Hur klarade man sig utan ?


Vet ju att även ni har fått riktigt vårväder i Stockholm nu. Härligt!

Ja, grötfrukost är ju ett rätt lätt sätt att vara nyttig på. Idag har Charlibus varit på hundsimsintroduktion. Brättar lite mera om det i morgondagens inlägg.