Bloggintresserade

lördag 18 juni 2011

FINALEN


Klockan 8 på torsdagens morgon avgick 2 stora bussar från Kristianstad med C4 gymnasiets personal. Målet var Höllvikens kursgård där vi skulle inkvartera oss under ett par dagar.
Det blev mycket lyckat på alla sätt och vi kunde återigen konstatera vilka trevliga personligheter som är anställda i vårt område. Dessutom avtackade vi ett par medarbetare som nu gick i "passion", vilket är en benämning med en än bättre klang än pension ;-)


Här fanns det plats för både arbete och samvaro, och för er som inte var med kan jag avslöja; massor av mer och mindre spontan underhållning. Vi andra kan skriva under! Vädret var både och, men men vi hann uppleva både sol, värme och mer eller mindre regn :-). Det var t.o.m. spännande att kampera ihop med kollegor. För många krävs en del mod att visa sina "later" med mer eller mindre o framför. Kanske hade man av olika anlednigar inte fått sova en blund. Men jag tänker att för oss fungerade det kanon, och vi kom överrens om att vi önskar bo tillsammans om det blir fler gånger.


Vi hade buss hem, men faktum är att efter två dagars fantastiskt god mat undrar jag om vi inte skulle ha kunnat rulla hem för egen maskin...

Vi lämnade ett mulet Skanör-Falsterbo bakom oss och om man spänner ögonen så kan man skönja bron över från Malmö till Köpenhamn.Fatta vad uttrycket BORTA BRA MEN HEMMA BÄST stämmer, och just idag fick jag det återigen bekräftat!Nystädat och förberett för (och av) yngsta dotterns 24-års fest. Familjen samlad, prat och skratt och återigen fatastiskt god mat. Eva-Katrine hade bakat bullar med pumpafrön och vallmofrön fetasallad med diverse grönsaker och självfallet basilika, rostade rotsaker och till fylld fläskfilé. Kanske får vi hennes egenhändigt påfunna recept framöver. Det måste vi bara göra igen!

En underbart god kladdkaka med blockchoklad och vit choklad, vilda bär och vaniljglass...
Självfallet var jag tvungen att gå en inspektionsvända i täppan, bara för att konstatera att det minsann har hänt en hel del på den här korta tiden.2 kommentarer:

Marie-Anne sa...

Passion istället för pension! Underbart ju! Det har jag aldrig hört förut, men gissa om jag kommer att använda det! Ha en fin helg på hemmaplan! Kram Marie-Anne

Ingela sa...

:-))

VAD KUL att du hittade hit! Kul att jag kunde introducera ett nytt begrepp visst är det skönt!!!

Vet att jag har försökt kommentera hos dig idag. Kram Ingela