Bloggintresserade

tisdag 28 juni 2011

GRATTIS HASSE

Snacka om alla de goda skratt som Lindeman (Hasse och Tage) har gett oss genom åren:För mig tillhör de helt klart barndomens karameller, tillsammans med så mycket annat... vem minns inte svensktoppen... tio i topp... transistorn med på badstranden... varje gång man tar av sig skorna...

Helt klart; "Från det ena till det tredjes mästare"... och på tal om öl har jag glömt att visa bordet som jag demonterade, klädde om med ny filt, putsade bordskivan, mässingskanten och polisch på träunderredet. Jag kan ju säga att det doftade både det ena och det andra men nu är det nästan som nytt. Och det finns ännu ett till bord på vinden, detta ska genomgå lika-behandling, sen så ska de båda få en ny renässans i vår barhörna.

Tidigare har de stått i Mats farmors ölcafé på hotell och conditori Högvakten här i Åhus.... ni ser vem som är soldyrkaren i familjen, här gottar sig Olivia i ryggläge medan jag och Mats lunchar tillsammans i solrummet.

Under bordet i skuggan, håller Charlie koll efter något gott av annat slag!


...går för tillfället som ni säkert har märkt på sparlåga... det är ju semester... och idag är det då sannerligen hett. Tänker på dig Kerstin som står i Kupan idag!!!

Men som någon kanske har märkt så har jag svårt att vara stilla.


Tog en runda med bilen (Var ett tag sedan nu och jag ville känna friheten). Passade på att ta en tur ut på vischan, målet? Ö.Sönnarslövs plantskola nu står här en ny rabarberstock som ska ner i jorden under morgondagen, några dahlior för att bättra på blomningen här i Paradiset.
På vägen passerade jag Lyckebacke, vårt första hus och ett ögonblick passerade viktiga händelser revy... efter knappt en km även Yngsjö kapell där vi vigdes en solig dag -83.

Nu står väskorna packade... så galen är jag... Imorgon (onsdag) lär bli en dag att samla ihop sig och i viss mån förbereda för dem här hemma.

14 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Tänk 80 år, vad han hunnit med genom åren, mycket värme och skratt. Hans skrivar lya ligger nära min pappas lya, jag går ofta förbi där.

Monica sa...

Visst har Hasse & Tage glatt hela Sverige genom åren. Att Hasse nu blir 80 låter nästan lite kusligt...usch vad åren rusar iväg! Njut nu av din semester...och slit inte ut dig i rabatterna
Kram från Monica som har vilodag idag oxå!

Ölandsvindar sa...

Fortsätt med sparlågan du! Det kan man unna sig ibland. Själv ska jag försöka överleva fem timmar på Kupan utan luftkonditionering och utan möjlighet att öppna korsdrag.Och Hasse...som kanske blev lite halv när Tage försvann.Men visst har vi haft många roliga stunder och fått många bevingade uttryck från dem.
Kram
Kerstin

Marie-Anne sa...

Önskar honom fler roliga år!

Bea sa...

Ja, dom gossarna har man hört många gånger och glatt de flesta :)
Så duktig du är som fixar och fräschar upp gamla möbler.
Kram /Bea

Monica sa...

Det blir en liten lapp på dörren i dag också! troligen var du ute åkte med bilen......
Hej, var här men du var inte hemma.Gick en runda runt huset & såg bordet du gjort i ordning = blev jätte fint!
Avslutar nu med att lyssna på Hasse & Tage! Njuter, små ler & minnen väcks. Härlig duo!
Må väl och ha det gott.
PS: hoppas jag har bättre tur nästa gång jag tittar förbi...hi,hi-

Ölandsvindar sa...

Ha nu en verkligt skön resa, Ingela! Och vilka häftiga bord och dessutom med en historia bakom, ännu bättre!
Kram, kram
Kerstin

Bea sa...

HA EN RIKTIGT TREVLIG RESA!
KRAM / BEA

Ulla sa...

Hasse och tillsammans med Tage är en bit av min historia också. Svea hund, Glaset i örat är föreställningar vi sett. Verkligen värd att gratulera. Trevlig resa!

Anelias hantverk sa...

Ja visst har Hasse gett oss mycket skratt!
Vackra möbler du fixat till!
Katten kan verkligen njuta och vovven är för söt i väntan på nåt gott!
Ha en skön resa

Moa sa...

Vilken fin barhörna ni har =) önskar mig något sådant oxå.. ha en fortsatt skön semester.. kram

Bestemor Drillo sa...

Hei på deg ! I dag gikk det å komme på nett her i villmarken og da passer jeg på å komme innom deg en sving! Håper du har hatt en vakker sommer med mye skratt og glede! Hasse & Tagge har også gledet oss i Norge med sine underfundigheter !
Povel med sin "varje dag jeg tar av meg skorna " Er en sang som surrer rundt og rundt i hodet når man blir minnet på den( det gjør den hos meg nu) Jeg har vært på Torpet det meste av sommeren med mange gjester og masse kos! Fortsatt herlig sommer til deg og dine ! Stor klem fra bestemor !

Tina sa...

Välkommen hem!!

Kom själv hem sent i natt/tidigt imorse och nu hägrar 3 veckors semester. Nästa vecka ska jag försöka mej på att lösa problemet med din blogg. Då borde datahjälpen ha tid att komma hit. Gjorde ett försök inatt eftersom Elle lyckats, men det gick inte...
Ska höra med henne vad/hur hon gjort.

Visst växer det i trädgården när man är borta..? ;o) Hos mej har det exploderat!! Blommor jag inte sett här förut har kommit upp i massor. Och ogräs..... *ler*
Bara jag piggnat till så ska jag ut och inspektera och fotografera.

Ser fram emot att få läsa om er resa.....

Monica sa...

Det får bli en lapp på dörren idag också: varit här men ingen hemma! synd att du alltid är borta när jag tittar förbi......
Har varit i Nice & Stockholm.....snacka om "snabba kast"......Men nu är jag i min BORG och blir det....ja, inte vet jag....Det är såååå lätt att sätta sig på en "fågel" och vips så är man på annan ort....*fniss*....
Ha det nu så bra och var rädd om dig!
Kram från mig.