Bloggintresserade

torsdag 23 juni 2011

FÖRBEREDELSER

... en dag av förberedelser, full fart med operation städning. Lämpligt tillfälle att ta lite mer på djupet på sina ställen. Speciellt kök och toaletter vill jag ska skina... och efter alla regn och "pollenfall" så fanns det ett stort behov av av att torka på soldäcket såg jag efteråt i skurhinken. Om utifall att meterologerna spår rätt att vi får fint väder, midsommar är ju verkligen en sådan helg man vill kunna sitt ute. Ännu när det är dagen före känns det riktigt märkligt ute. Jag och E-K kom precis hem ifrån en tur på cykel ner till byn och nog är det kvavt.


Men midsommarblomsterna står i full blom. Här fångade jag tre vallmo på väg, men påvägen in till stan finns hela fält fulla.

Efter att jag har blåst färdigt i huset så får vi se vad det blir för buketter på borden. Tänker att vi nog inte bryr oss om att klä stången i år då töserna ska fira i Malmö. Det brukar de annars ta på sig och sköta med bravur. Men vi får se... Det viktiga finns på plats i kylen, nubben i baren, sånghäftena klara, nytt spotifyval, gräddtårtan med jordgubbar har gästerna med sig. Det viktigaste oss själva... det står vi för själva. Tänk om ni hade varit här Bettan då hade vi kunnat njuta livemusik.I år blommar Pionen och visar att den trivs på sin nya placering vid dammenNär kvällen kom slog vi oss nöjda ner i vardagsrummet med en kopp kaffe. T.o.m strykkorgens innehåll har nu decimerats.


Charlie har blivit midsommarfin, klorna nyklippta i tisdags och samtidigt som han var sövd ansade jag håret mellan tårna. Sprutor och ny värkmedicin utskriven. Det här med simningen var ett sådant trauma för Charlie så nu fick han Ågren redan utanför dörren till vår vanliga veterinär. Det utvecklade sig till panik så han fick sövas nästan direkt. Det hjälpte inte att vi var lugna efter att ha gått med tre hundar här tidigare. Det blir liksom som att börja från början med honom. Men det går, sa Sara och klappade om honom lite extra! Han är en snygging med härlig päls sa hon... och visst är han stilig, höfterna fick han och vi på köpet så att säga... (och alla håren på golven)...

När man har varit hos doktorn ska man få något fint. Det gäller klart även för hundar och även om man hamnat i Charlies tillstånd. Allt positivt som kan förknippas är jätteviktigt. Så E-K och jagvar inom Grizzly före och köpte iuttrycksfulla köttbitar (glad, ledsen osv). Inte kan man ta fel att Charlie är fäst vid sina grejor, bara kolla och det är han själv som har lagt det där, åsnan som piper när han trycker med nosen på den och olika köttbitar i plast som hänger och slänger då han latschar rundor. Ibland bara tröttnar man mitt i leken. Så kan det vara i livet, då tar man en lur och börjar så att säga från början.


Att föra över bilder visar sig vara omöjligt nu har jag provat tre gånger och blivit utloggad! Inte är det väl fjärde gången gillt???10 kommentarer:

Bea sa...

Hej vännen!
Nu är städningen klar för min del och kaffepanna påsatt :)
Matförberedelserna får bli i morgon, egentligen är inte matkulturen så krånglig på midsommaren.

Önskar dig en riktigt skön Midsommar!
Kram /Bea

Petit Eyekiss sa...

Oh, vad det låter trevligt
Här blir en lugn helg, men Rönnerdahl spelar Lasse och jag alltid på Midsommar. Då sätter vi oss ute och drar ett Evert Taube pottpuri, så det hörs över nejden.Förra året fick vi okända åhörare som kom och satt sig uppe på berget intill.Kul!
Jag saknar de mina. Sarah jobbar på Florida kontoret denna vecka och kommer inte hem förrän på Tisdag och sonen är i Hälsingland.
Hälsa de dina och ha en riktigt trevlig Midsommar
Kramar i massor
Bettan

LyckligaPraliner sa...

Jag skulle också vilja ha det städat och snyggt. Riktigt städat från golv till tak. Städning är ju inte allt här i livet men jag tycker om att ha det städat och mår inte bra av smuts och oreda. Egentligen. Du har verkliegn förberett inför midsommar och det verkar så kul och mysigt också. En gång i tiden var midsommar viktigt för mig. Men saker och ting förändras av olika anledningar. Denna midsommarafton hoppas jag ska bli riktigt härlig, speciellt för barnen. Tyvärr jobbar sambon men vi får roa oss själva hahaha...
Ha det riktigt gott i morgon och TREVLIG MIDSOMMAR !!!!
(såg vad du skrivit om din man och lappsjuka. Kul! hihi)

Ulla sa...

Det låter som du har koll på läget. Pioner står framför mig på bordet och kylskåpets innehåll är ungefär detsamma som hos dig. Yngste sonen kommer ikväll så det blir lite påhälsning söderifrån. God och glad midsommar till dig och de dina hojtar vi från Värmeland!

Tina sa...

Hej Ingela!
Min midsommar kommer att vara som vilken helg som helst. Eller rättare sagt som vilken ledig dag som helst.... ;o)) Ska bara ta det lugnt, regnar det så ligger jag i soffan och spottar i taket *ler* Har vi någolunda väder så ska jag spåna på "växthusplatsen", (berättar mer om det i ett skilt inlägg).

Igår var jag och hjälpte syrran med deras fiskförsäljning och det är inte lite som folk har laddat upp med inför helgen. Tre gånger försökte jag ta mej in i mataffären som ligger brevid, för att köpa vatten, men vände i dörren när jag såg kassaköerna....
Här är det hysteri inför storhelger. *skakar på huvudet*

Har fortfarande inte fått in dej i listan med den nya adressen, men nästa ledighet kommer datakillen hit och då ska vi ta tag i det om jag inte löser det under helgen.

Önskar dej och din familj en trevlig regnfri midsommar!

Ölandsvindar sa...

Känner igen det där med leksaker. Chessie har en leksakskorg och där väljer hon och vrakar ibland. Vi är bjudna på sillunch idag och samma grannar har lovat att förse oss med ost och vin när alla festligheter är avklarade. En riktigt trevlig midsommar till dig och de dina, Ingela!!!
Kram
Kerstin

Monica sa...

Tittar in och "kollar" hur långt du kommit i dina förberedelser.
Själv cyklar vi till vänner och firar dagen. Knyt och samma "gäng" sedan ca 15 år tillbaka.
Önskar dig nu en riktigt skön Midsommar Helg.
Kram från mig.

Monica sa...

ja nu är det midsommardax här med ska gå ner vid midsommarfirandet i byn,,där finns lotteri och midsommarstång och det uppskattar vår yngste. De andra två är iväg en på Tärnö med en kompis familj i båt, och den stora lånade bilen de skulle till havet i en sommarstuga...jag tioåringen och gubben är hemma och njuter av friden, vi skulle vart iväg men gubben fick ta vakt... Nu vill jag önska dig en riktig go Gla midsommar, söt din hund är klart dom ska ha ngt då de är duktiga hos vet.
Ha det gott kram Monica

Elle sa...

Har också städningen bakom mig. Men inte p g a firande, för det gör vi inte. Vanlig fredagsstädning.
Här kommer den ena skuren efter den andra, så det hade regnat bort iallafall.
Hoppas det är bättre hos er.
Ha en skön midsommarhelg!
Kram Elle

Möllebacken sa...

Här går vi på sparlåga då våra vänner kommer i morgon. Ha en fin midsommar och titta inte för djupt i......... sångbladet ;)
Kram Pella