Bloggintresserade

måndag 6 juni 2011

SVENSKA FLAGGANS DAG... och flaggorna fladdrade för vinden lite varstans i byn denna morgon. Strålande solsken väl så varmt idag, men vinden är frisk.


Skulle tro att pålandsvinden och solen värmer upp vattnet ännu mer nu. Snart är det nog badtemp.Det syns inte på mina bilder men idag är det mer folk i rörelse.
Knäppte av några bilder i gamla Åhus, visst det är motljus så det är lite svårt att se, men med lite fantasi så går det nog!


Här korsar vi köpmanngatan på vår runda, men om man hade fortsatt upp i kullerstensgränden hade man kommit förbi kyrkan och nått gamla torget.


Innan jag gick över vägen vände jag mig om och så här såg det ut.
Vackra gärdsgårdar med olika slag av sedumväxter på krönet. Lupiner och dessa dekorativa jättevallmo. Röda och rosa och prästkragar. Ämne för en riktig midsommarbukett.
Vi passerar även rester av gamla stadsmuren på vår väg.


Här växte rosor i olika färger. De här gula tyckte jag var enastående vackra.
Idag har Mats klätt en hel del av baksidan på stugan och jag har fortsatt plantera och nu är det bara en hangingbasket kvar att förbereda. Småttingarna väntar i drivhuset. Så nu är det jobbedag imorgon... men å andra sidan ledig dag igen på onsdag :-) Imorgon är det skolgårdskoncert på C4 så det tänker jag och dotra njuta.

5 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Men oj så vackert du har det runt dig i Åhus!
Ha en fin dag!

Marie-Anne sa...

Jag säger det igen: SÅ vackert! Och förresten - motljusbilder älskar jag - de blir så trolska och vackra! Kram Marie-Anne

Monica sa...

Så vackra bilder! Du, det där att bo i Åhus måste vara en "Lisa för själen". Vilken vacker stad!
Var rädd om dig och må väl.

Monica sa...

Hejsan!
Jättefina bilder från ett lika fint Åhus. Intressant...för en tur till vackra Österlen kommer det att bli under sommaren
...Kram /Monica

Ingela sa...

Ja, nog tycker vi att det är vackert alltid!... men det tycker jag när ni lägger in bilder från er hembygd också. Visst är det roligt att få ta del av andras godbitar!