Bloggintresserade

lördag 11 juni 2011

FRUKOST I DET GRÖNA

Halloj... igår var en intensiv dag... Det hade regnat på natten innan, och höll fortfarande på då det blev morgon. Inte så väldigt lyckat vid skolavslutning och man kunde befara att mångas student kunde regna bort. Men feststämningen mötte redan på rese i Kristianstad, glada, välklädda ynglingar och tjejer. Så vuxna de såg ut i stundens allvar och samtidigt avslappnad lek.Vår avslutning på teatern gick av stapeln redan på morgonen. Lika trevligt och festligt som det brukar. Via torget för att inhandla ett par buntar rosor att arrangera till eftermiddagens studenter. Sedan bar det hemåt för att gå ut med Charlie, fixa till buketterna... luncha med Mats... skjutsa honom till Yngsjö... vända bilen emot Kristianstad för att vara på plats då de sprang ut. Oj med folk och bilar av olika de slag. Det blev till att finna en mer eller mindre omöjlig parkering och halvspringnde pinna på till Söderport. Vid det här laget hade det blivit stekande hett. Överväldigande att se killarna från min klass på Kulltorp.

På kvällen var vi själva inviterade till vännerna för att fira deras sons student. Men, vid det laget var jag helt slut... satt och somnade i soffan så av det blev inget.

Faktiskt har jag vaknat med sprängande huvudvärk flera gånger under natten som gick. Äter ju av princip inga huvudvärkspiller efter att jag hade hjärnblödningen, men detta fick bli ett undantag.

Sist upp på morgonen, händer väl i princip aldrig...utom då idag! Blev väckt då frukostkorgen var packad och planerad tur till havet.Så vackert!!!


Närmre kväll efter att Eva-Katrine begett sig till sin kompis i stan för att fira hennes examen och Kalle till Norje för att köra folk till och från rockfestivalen, begav jag mig ut i trädgården utrustad med mobilen. Antagligen tycker ni att jag är tjatig med mina bilder på mer eller mindre samma motiv, men då får ni bläddra kvickt.
Utanför groventrén har vi ljugarehörnet. Det är här Bettan, som man kan slå sig ner bredvid kakaoplantan med en kopp kaffe ... och inte ett ord av det man säger behöver vara sant ;-)

Bladen på Bouganvillean har vuxit till sig, hibiskusen på grönbete är inte speciellt tät men har stora knoppar Sundvillen trivs i solen.
Strandirisen växer så det knakar Åtminstone en knopp.
Jodå, klätterhortensian i väster är frodigLåg en stund och gungade i hamocken och lyssnade på vattenporlet och kände lite av pannavärken flyta bort...

Kul med spontant besök av Mats tidigare arbetskamrat och hennes man och deras hund Estie. Skulle så gärna återge en historia som A berättade men tänkte be henne skriva ner den så det blir rätt. Återkommer!

11 kommentarer:

Monica sa...

oh vad mysigt med frukost vid havet.
Här har med firats skolavslutning och nu är det en vecka kvar hos mig med...sedan är det ett välförtjänt lov även här....
Vad är det för spännande skola du arbetar på?
Teater? Blev lite nyfiken..
ha en go söndag kram Monica

Re-dizain sa...

vackra bilder du bjuder på!!

C De-sign sa...

Härligt med frukost vid havet... Det är en helt magisk och fantastisk tid nu! Vilken rikedom naturen bjuder oss på.... Önskar dig en fin Pingstdag! Kram fr C

Petit Eyekiss sa...

Tack Pinglan för dina goa ord. Herrejösses vad kul vi skulle ha om vi bodde närmre varandra. Jag tror det skule bli hur tokigt som helst:-)
Vilken fin morgon din älskling bjöd dig på.Sån omtanke är värd guld.
Jag hoppade över smärttsbletten i går kväll, för jag ville ta ett glss vin till grillningen. Det har jag fått betala hela natten o morgonen.Trodde i min enfald att jag var bättre.....
I dag är det mulet och lite svalare, så det får bli "Lillstugan" och lite sömnad och målning. Jag har en liten grön vattenkanna i metall, som är lagad så fult. Nu ska jag försöka måla dit lite rosor så den kan stå till prydnad om inte annat.
Hoppas att din Pingstdag blir bra.
Kram
Bettan

Anelias hantverk sa...

Ååh så himla mysigt bland blommor och blader!
Önskar dig en riktigt skön dag!
Kram!

Maya sa...

Åhh vilka härliga trädgårds bilder :)
Vädret blev ju ganska fint trots allt till studenten :)
I bland har man tur!
Ha en underbar söndag!

Monica sa...

Du visar så många fina bilder både från din trädgård och från trakten där du bor så det är ett av dagens nöjen att få ta del av din blogg. Ser att du haft det stressigt nu i examenstider...men ta det lugnt nu och njut av ledigheten så lägger sig nog pannvärken.
Kram/Monica

Marie-Anne sa...

Ljuvligt vackert är det också där du bor! Och trädgården älskar jag, så du får visa hur mycket bilder som helst därifrån. Jag bläddrar långsamt och njuter! Håller med Monica - stressa av och njut nu! Kram Marie-Anne

Tina sa...

Tycker om att se på bilder från trädgårdar, så fortsätt visa dina.

Är hemma igen, men bara för att svänga.. Inatt kämpade jag med din blogg igen och trodde att jag kommit på vad det var som krånglade... Men nej... Lyckades inte fixa det. ;o(

Nu gör jag ett nytt försök. Raderar allt och "rensar datorn", sen försöker jag sätta in dej igen om ett par dagar.

Lyckas det inte med det så ringer jag efter systerdotterns ex.. *ler*
Han är rätt så duktig med datorer..

Ha en trevlig vecka!

Ingela sa...

Visst är det så att äta ute i det fria hör säsongen till, och visst är det just detta tillsammans med små utfärder som man drömmer om då det blir vinter. Jag jobbar på det gymnasiet som har estetisk inriktning i Kristanstad. Och det är en förmån att ha kreativiteten så att säga runt sig! På skolan finns teater, dans, musik, media och sp. Lite annorlunda kommer det att se ut med sammansättningen till hösten i.o.m nya riktlinjer
:-)

Vad kul att du har bestämt dig för att följa min blogg Re-dizain, välkommen! Var inne på dotterns dator och såg dig där igår. På min dator är följarna försvunna. Hittar inte var jag kan lägga in er på nytt. Under gadgetar står det att jag redan har lagt in tjänsten och hittar inget annat? Märkligt tycker jag som inte är något som helst datafreak...

Kul att du hittade mig C-design så jag kunde hitta tillbaka till dig :-)

Kan bara instämma med vad du skriver Bettan! Och du kunde få lära mig ett och annat... Kanske finns det något som jag kunnat lära dig! Tror att vi verkar vara intresserade av ungefär samma saker. Om inte annat så skulle vi bara kunnat göra kul saker ihop och utbyta erfarenheter. Trist med ditt knä men jag håller tummarna för att det snart blir bättre!

Välkommen även till dig Anelia!!! Dig besöker jag så fort du har nya inlägg!

En Åhusbo till det är häftigt Maya och tänker ofta på då vi stötte ihop av en ren händelse utanför Stadium med igenkänning endast från bloggfoton ;-)

Till er andra återkommer lite senare nu ska dotra och jag kolla på film innan hon ska på jobb!

Ingela sa...

Visst ligger det mycket i det här att det inte finns mycket annat att göra än att försöka ta det lugnt då kroppen säger ifrån. Även om man så väl är medveten om det är det så är svårt att göra den där prioriteringen Monica. Man kan ju bli stressad bara av vetskapen att det inte blir gjort...

Kent Olsson är vår förvaltningsansvarige han har också fördjupat sig mycket i Åhus och Åhus historia. En av hans böcker heter Åhus inte en vackrare plats på jorden. Anne-Marie; så klart håller vi som bor här med honom ;-)

Om du visste hur go jag tycker du är Tina! Men du, ta det lugnt jag vill inte alls vara orsak till att du stressar och inte hinner med!!! Honestly!
Till er alla Kram frår Ingela