Bloggintresserade

onsdag 8 juni 2011

MITT I VECKANIgår mötte Eva-Katrine upp i stan och då jag slutat jobbet så lunchade vi italienskt på restaurang "Martini".


Nu är det sommar och lovet står för dörren. Själv ryms mina arbetsdagar på ena handens fingrar. Nästa fredag då vi kommer hem från Höllviken har sommarlovet börjat.
Natten som gick har det regnat i Åhus, och det behövs då sannerligen. Själva är vi ju lyckligt lottade med egen borra, men det är torrt i markerna.
Hela förmiddagen var det mulet men varmt och kvavt men på eftermiddagen hade det kvalmiga blåst bort och ersatts av skönare värme. Idag har det inte blivit något arbete i trädgården för min del men Mats har donats en stund på stugan.
Vallmo och nu kan jag tala om att clematisen i spaljén växer så det knakar.Övervintrade pelargonior och bestämt en självsådd fikonplanta :-)

Blommor för dagen

7 kommentarer:

Gudrun sa...

Hej Pinglan!
Skulle hälsa på dig men det var inte lätt. Blogger säger att bloggen har tagits bort. Vad händer?
Hoppas det är bra med dig
Kram

Monica sa...

Vackra blommor du har...verkar som om du tillhör dem med s k "gröna fingrar"...
Kram/Monica

Ölandsvindar sa...

Inte en droppe regn här ännu. Bruna gräsmattor och slokande blommor. På södra delen av ön börjar de prata om nödslakt då fodret inte räcker till.Men jag fortsätter att springa runt med mina vattenkannor.
Kram, kram
Kerstin

Marie-Anne sa...

Å så fina blommor! Fikonplanta! Och självsådd? Var kommer den ifrån? Det låter väldigt spännande - har du fikon? Det skulle jag också vilja ha - men jag vill ju ha det mesta i växtväg, och det funkar inte riktigt i min lilla täppa. Tur att man kan få beundra andras!
Kram Marie-Anne

Möllebacken sa...

Hallå.
Snart ger jag upp!
Inte lätt att komma in till din blogg, får gå via dina kommentarer.
Hur som helst, vackra blommor!Är i år svag för rött (köksträdgården får inhysa dessa färger.
ha det gott!
Kram Pella

LyckligaPraliner sa...

Oj vad det växer o frodas hos dig ! :)
Sv: Nej, det var inte alls farligt att handla på det viset :))

Ingela sa...

Hej på er tjejer!

Vad glad jag är att ni orkar ta er in till mig fast det är knöligt Gudrun! Hoppas att du inte ger upp Pella! Själv har jag sparat mig som favorit ;-), då går det lätt att komma in... och från instrumentpanelen stämmer det med bloggen Hållplats Åhus. Om man googlar kommer det fram några olika inlägg väljer man någon från juni kommer åtminstone jag in. Så funkar det ju också att gå in via mina kommentarer... märkligt!

Fråga mig inte vad som händer och det finns ju heller inte någonstans att vända sig :-( ... inte utan att jag känner mig som en slokande blomma jag med... tröstande ändå att du tycker det verkar som om jag har gröna fingrar Monica.
Men nödslakt det är då betydligt värre Kerstin, inte kan man heller klaga på att man inte blir mätt om dagarna.

Fikon har jag haft Marie-Anne, trädet gick ut förra året, men krukan blev stående intakt och det ser ut som om det har fallit ner en frukt i jorden och efter vintern vuxit upp till en miniplanta! Den ska vi vårda väl har vi bestämt. Förra året hade vi gott om fikon på plantan och jag kan försäkra att färska frukter är jättesmarriga.

Hur betalar du då du handlar på nätet Ann-Louise?

Ha det gott mina vänner! Kram Ingela