Bloggintresserade

fredag 3 juni 2011

RUSTA förSOMMAR

... eller borde jag snarare kalla det högsommar? Kan se tillbaka på en aktiv dag. Uträttade ärende på Rusta redan vid öppningsdags. Investerade i en vädringsstång som Eva-Katrine tänker ha framme på sitt rum till säsongens kläder. Ikväll kommer hon med tåget från Stockholm vår lilla skåning åter bosatt i skåne... åtminstone för ett tag. Sista terminen av sin utbildning i marknadsföring ska hon gå i Malmö och i sommar ska hon tjäna money i kassan på Hanöhallen.


En vända inom Cheepy, Jysk och Bilema (lika bra att ta rubbet), och tillbaka hemma redan vid 11 snåret med några små "bra att ha grejor".

Lite mera rens i täppan ...... samt spaljén på plats som vi inhandlade på Ängshyddan idag och något för klematisen ätt klänga i. Denna mysiga butik kombinerat med "bed and breakfast" mellan Åhus och Yngsjö...


Nu blev det en annan modell än den vi hade tittat på häromdagen, den här fick vi rabatt på... så det slutade på 700 pix.

Glaskulan?
Ja, nu blev det inte en sådan där blå som Åhus glashyttan tillverkar, bara den kostar ytterligare 700 kronor. Men den här då? Det är kupan från en gammal utebelysning i Paradiset. Jag är ju samlare på bra att ha prylar, och ibland kommer de som synes till användning :-))

Kunde inte låta bli att ta ännu ett par kort vid dammen idag:

Trollius (smörbollar)


Sunville, Fucksia på stam, två engelska begonior på plats , Bouganvillean och en hibiskus på grönbete.


Dagens skörd ett par fästingar på "Livan"

3 kommentarer:

Maya sa...

Åhhh så mysigt det ser ut! Vi var med iväg i dag på stan... hur mycket folk som helst där!

Monica sa...

Kära du, så FINT det blev! Vad fiffigt med glaskulan.....så läckert! Du har sååå fint i din trädgård! Lyfter på min Hatt till underbar bilder. PS: gillar katten också!
Önskar dig nu en bra Helg!
Må väl och ha det så gott!
Kram från mig.

Ingela sa...

Hej på er Maya och Monica!

Kan ju säga att jag älskar vår trädgård och vi blev själva mer än nöjda med arrangemanget till klematisen. Där är lite mörkt uppe i backen på kvällarna. Såg några kul solcellslampor, tror kanske att det var på Rusta. Påminner om vårt arrangemang och kanske klipper vi till endera dagen ;-)

Visst är hon söt vår lilla Olivia
(13 år), ibland hur go som och siggig då hon är på det humöret.

Lördagshälsningar Ingela