Bloggintresserade

söndag 5 juni 2011

SUNdag blev en UTFLYKTSDAG

Godmorgon mina vänner! Kortet är tagit igårkväll. Det är nere på skjutfältets böljande landskap. Små vita doftande strandnejlikor. Ego med kameran i hand. Jag vill föreviga ögonblicket.
... och det här var en variant att få med alla. Som ni ser är jag ingen mästerfotograf. Men här försöker jag fånga en liten vacker blåvinge ;-)
... och nu bär det av på morgonturen!

1 timme, jag på cykel och Eva-Katrine springer och går i rask takt. Det här är på strandpromenaden utmed Täppet! Några motionärer ute men annars rätt dött i Åhus vid denna tiden.
Himlen? BLÅ!

Havet likaså;


Nere vid gamla bron mötte vi samme man på cykel som igår; "same presedier as igår" sa han och jag fick tillfälle att säga detsamma. Hemma stod frukosten framdukad.
Kaffekorgen packad, inom Nya Conditoriet i Åhus by och inhandlade ett par bagetter som vi delade på 3. En med köttbullar och rödbetssallad och en med kycklingröra.
Sen styrde vi kosan mot Österlen. Förbi vårt första hus vid Furuboda vidare via slingrande grusväg...
...förbi Friseboda uppom Olseröds backar, genom Maglehem, Brösarp och passerade Brösarps backar... Ravlunda K.a där Piraten är begravd, Haväng... till vänster på bilden genom Vitemölle där de flesta husen numera är sommarhus.


Ett litet stopp vid Badhotellet som nu har blivit upprustat, så vackert! Vi befann oss nu ett stenkast från Kiviks by. Utmed vägen som löper jäms med havet stod husbilarna parkerade som ett pärlband.

Och massor av njutare satt med näsan emot solen.

Vi landade vid Stenshuvuds norra backar strax söder om Kivik. Där fikade vi och promenerade ner till havet. Ni kan ju gissa vem som hade brått!

Ja nog är det vackert alltid!
... och den här lille stugan hade man ju inte sagt nej tack till!!!
Efter ett besök på Kiviks musteri begav vi oss hemåt med en mellanlandning på rökeriet för att inhandla kvällens middag rökt makrill och nypotatis.Några bilder blev det på musteriet men det får ett eget inlägg imorgon.På kvällen har jag fortsatt med utplantering från drivhuset. Nu börjar det synas en ände på det hela... men för all del det är kärt besvär! Det lilla apelsinträdet verkar trivas i miljön. Fullt med små skott i topparna :-)
TITTUT! Pilespaljen klätterstöd för blomman för dagen som börjar komma så smått nu!

4 kommentarer:

Maya sa...

visst är det underbart! Vi har nästan högsommar känns det som :)

Ölandsvindar sa...

Massor av blåvingar flög runt fötterna på mig i morse när jag gick en gräslig fågelrunda. Gräslig därför att jag är allergisk mot gräs och fick sota för det med många pappersnäsdukar och blev faktiskt lite utslagen under halva dagen. Men det var det värt att uppleva denna härliga morgon.
Kram
Kerstin

Marie-Anne sa...

Så vackert du bor (du också)! Känns som om det är dags att åka lite söderut i Sverige igen snart........... Kram Marie-Anne

Monica sa...

Vilken lycka att jag stannade vid Hållplats Åhus!!!
Tänk vilken underbar utflykt jag fick vara med på idag! Tack snälla du för vackra bilder + text!
Önskar dig allt gott och var rädd om dig!