Bloggintresserade

lördag 31 juli 2010

ORD OCH MÅNGA VISOR

Hej mina vänner ! Fantastiskt att vi på tre dagar har hunnit in och nosa på hela tre länder (!), men nu så är vi till djurens glädje åter på hemmaplan. Har ju sällan sett en så sprudlande glad Charlie. Han formligen tjöt en lång stund efter att vi hade öppnat grinden och Olivia snusade på min klädhög då jag hade packat upp och la sig sedan högst upp på sin självvalda tron.

På kvällen var det filmtajm i Paradiset ett litet lagom mys efter allt ståhej. DVD:n som vi såg var Wallanders Vittnet, lika bra och spännande som ryktet sa:






















Usch vilken hemsk bild när trailern börjar. Den hade jag inte sett förut för då det blir otäckt i filmer brukar jag blunda.

Tillbaka till vår resa som gick rakt igenom Skåne... via Öresundsbron till Köpenhamn... över öarna i Danmark till fastlandet och vidare till Nordtyskland (som ju var det huvudmål vi ändå hade med turen).


Första fikastoppet i Danmark gjorde vi under en stor lönn där vi blev förbryllade över att bladen visserligen var av vanlig form men ändå var annorlunda. Den mer flikiga ytterkanten inspirerade till samtalsämnet runt lönn; lönnfet... lönndom... lönnfack... lönnmördare... ja listan kan bli lång. Vi kom överens om att det måste ha med något som kommer smygande... hemligt att göra. Själv sparade jag tanken och tänkte googla förhållandet vid hemkomst. Bland annat fann jag då följande

Utrotningshotade ord på facebook
http://www.facebook.com/group.php?gid=125865872714

Gå gärna in och kolla orden... kan ju säga att det är många ord och uttryck som jag brukar använda däribland lönndom . Och vill vi inte att de ska bli utrotade så är det bara att prata på och välja sina ord.

Jag har ju en hel del att dela med mig tillsammans med en del bilder, men det får komma lite pö om pö.

Idag är det visafton som gäller nere på torget. Cajsa-Stina Åkerström, Jack Wreswijk mfl....


Jag säger bara magiskt och förtrollande då den lilla sångfågeln intog scenen... Tänk att så mycket röst både av styrka och innerlighet kan rymmas i en så pass späd människa...
tur att jag hade solglösögon på som Eva-Katrine sa för när Cajsa-Stina sjöng den här låten då rann tårarna...:













































Nu skulle jag ju vilja presentera även herr Wreswijk, men har inte funnit något klipp som gjort honom rättvisa ännu. Utseendemässigt, lik sin släkting... som han sa. Mycket charmig och underhållande och hade samma låga ton, men vi tyckte nog att den var renare än farsans. Det är ju nästan ofrånkomligt jämföra honom ;-) Jack Wreswijk vill vi höra mer av!!! Och hans gitarrist är verkligen otroligt flink liksom att samspelet dem emellan är njutbart...


Den förste kan man läsa följande på Kristianstadbladets hemsida

http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article1192540/Folk-myste-paring-vispremiaumlr.html


Visfestival är en satsning som vi hoppas har kommit för att stanna hos oss i Åhus. Det kändes på det hela taget lika rätt som fräscht!

En avkopplande stund i småbåtshamnen som idag badade i sol tillsammans med kaffe, kladdkaka med visp på Dan och Anns segelbåt





Därefter fortsatte visaftonen ...


... och vidare med järnhingstarna till Handelsbaren.


I vattnet simmade en liten mink. Vi hann precis fånga den i flykten... ser ni den till höger om fågeln ? ;





Snart anländer den lille båten som förbinder Handelsbaren med andra sidan ån

6 kommentarer:

Maria sa...

Ni vewrkar ha haft en härlig tur - inte illa att hinna med tre länder! Njut av helgen och ha det så gott!
Maria

Petit Eyekiss sa...

härligt att hinna med 3 länder på några dagar. Hoppas ni haft en givande resa. Jag är i fullgång att packa för bilsemester. Vi ger oss av på tisdag. då åker vi först ner till Wiij Gammelgården / Hölö det är någon mil från Trosa.Där ska vi dansa i några timmar.Sen åker vi till Eskilstuna där vi lånar sambons systers lägenhet (Hon är ju här då)
Veckan därpå bär det av till Mora, Orsa och sedan Jämtland, Där har vi ingen mottagning på mobila bredbandet.
vi hörs , när vi hörs..
Bettan

Njut i din trädgård sa...

Jag gillar Kajsa-Stina. Underbar röst.

Ulla sa...

Välkommen hem! Får nog ta och titta på Wallanderfilmen också, vi brukar följa hans utredningar. Orden ja, vad mig anbelangar så är jag i de utrotningshotades skara och att vara något av ett unikum är ju också ett karaktärsdrag.

Randiga Tråden sa...

Vad ni har hunnit med, inte dåligt.Brittmari

Ölandsvindar sa...

Cajsa-Stina blir bättre och bättre tycker jag. I dag är vi ganska slaka här efter jätteloppisen i hamnen i går.Men lyckat med många säljare och besökare.Kanske skulle behöva en sådan där kortsemester som du har haft.
Kram
Kerstin