Bloggintresserade

måndag 5 juli 2010

MÅNDAG

HALLOJ där ute!


Jag tror som du Ulla "... att sommaren är till för att dra bena efter sig lite grann så vi kan gå igång när det blir den där årstiden igen som jag inte ens vill nämna nu. Fortsätt dröna alltså!"


Du beskriver min känsla så på pricken så det kunde lika gärna ha varit jag som hade sagt det!



Den här skylten sprang jag på i en presentbutik i Kristianstad före lovet. Kunde inte motstå budskapet




kolla min gamla orkidé Eva-Katrine den blommar strax om samt mönjeliljan















Och dröna gör jag bäst då jag håller igång med något som jag tycker om... för tillfället är det trädgården och jag njuter då jag klipper lite här drar ogräs där och efteråt tycker det blir så fint.

Det är det som är vila för mig, att låta ögonen samtidigt vila på som här; en vacker ros








Slipper ifrån det som kan få mig att uppleva mig fången... som tjocka vinterkläder, en bit ansvar... När jag känner jorden under fötterna och är härligt skitig om händerna; det är frihet för mig. En prydlig och rensad rabatt där blomsterna kommer till sin rätt även då de växer som de vill och där de själva vill det är njutning.


Fingerborgsblommorna kommer från Stockholm Thérèse






Visst är det väl en liten näva Birgitta en riktig lite glädjekälla även den (precis som du) ;-)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vackra blommor =)

Kul att ni ska upp på torsdag, en liten semester för dig.

Min orkidée blommar nu med 5 stycken knoppar, riktigt fint faktiskt....

Vill ha semester nu. Idag kommer fönsterputsaren och fixar lite...haha



Inte lika fint väder idag i sthlm, hos er då?

Nej nu måste jag väl jobba igen...=)

Puss och kram eva

Maya sa...

Underbart väder vi har!
Jag har jätte svårt att komma in på din sida... flera gånger så har det hängt sig, och det ända som visas är bildspelet, fast det står still...hihi. Så inte ens det vill med mig ...
Fler som haft problem?
Vackra blommor du har, gillar fingeborgsblomman :)
Ha en underbar dag

Bestemor Drillo sa...

Jo så men !!! Jeg kom inn på bloggen din! Du viser sommeren med dine blomster ! Praktfullt!!
Jeg tror at vi har fått sommeren med all dens skjønnhet for at vi skal oppleve den sammen med de vi er glad i ! Late dager med kaffe på trammen og svalene i lav flukt over hodet! Når høsten og vinteren kommer kan vi si: Det var en deilig sommer , nå kan vinteren komme. Ha en fortsatt nydelig sommer med solskinn på kropp og i sinn! Klem fra bestemor!!

Ingela sa...

Hallå där kan du inte skicka hit fönsterputsaren när han är klar Eva-Katrine? Hade vatt´! Fördelen så här är att fönstertittarna har svårt att se in ;-)

Du har säkert haft ännu en härlig förmiddag vid havet Kerstin... härliga naturbilder på din blogg.

Jodå här är vädret finemang Eva-Katrine! Så där kan jag helt hålla med dig Maya... 28 grader har det varit idag berättade Jan då vi passerade honom och lille hunden Bus på vår runda nu ikväll.Då det är så varmt så länge behövs det då vattnas... och i de flesta trädgårdarna står vattenspridare och tickar. Vi har också vattnat lite på gräset men annars är det mest blommorna som måste få sin dagliga dos.

Kul tycker jag Kerstin att du ger respons på Bettans kommentar det har jag undrat över flera gånger ibland verkar det inte som om kommentarskrivarna har läst andras kommentarer... och där kan jag ibland tycka kan finnas en viss poäng!

Det är precis som du säger Bestemor (kul att du kunde komma på besök!!!) visst blir vi på så här vis bättre rustade då vi kan njuta sommaren. Kan det uttryckas bättre än; "solskinn på kropp og i sinn!"

Det här med min sida... ja, inte vet jag varför Blogger håller på så här. Jag har själv problem med min och vissa andras sidor. Tydligen de som har problem med att lägga in kommentarer på min. Kanske skulle jag kunna glädjas åt fler annars ;-) Jag vet inte om du har noterat att jag inte har din adress Maya så jag kan inte komma in på din nya blogg.

Kram på er alla!

Petit Eyekiss sa...

Förstår så väl hur du känner när du går där i din trädgård, och drar lite ogräs här och lite där....
Jag har fullt upp med mina krukor, dom är ju lite utsatta nu när det är så varmt och torrt.Min Tvillingblomma höll på att mista livet (trots att det fanns folk här som kunnat ge den lite vatten) när vi var borta i helgen. men jag lyckades väcka den tillbaka..
Nu blommar den igen så vackert.
I morgon planerar vi en eftermiddag (med korsord, kaffe och en bok ) på egna bryggan vid lilla sjön.
Första i år.
Solkramar
Bettan