Bloggintresserade

torsdag 1 juli 2010

JORD UNDER NAGLARNA


... och solsken i blick. Denna härliga julidag påtar jag och Charlie i jorden


...har funnit en hel del små självsådda penseor att fylla krukor med. Delat storvuxna taklök, det mår de så bra av och blir praktfulla på nolltime.

Mycket annat än så, tyar vi inte i värmen jag och Charlie.
Idag blev det bara kortare turer på dagen där vi vi så gott det gick höll oss i skuggan. Ett par snickare har bråda dagar i grannskapet. Herrskapet vill få tillträde så fort som menb den ene snickaren verkade glad för en paus då vi passerade. Det är en sommarstuga som byggs om till permanenthus och vilket lyft! Visste ni att det finns falu rödfärg även i andra färger? I detta fallet blev det gråsvart men det finns även andra utöver rött berättade snickaren bla gult, grönt...


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


Jag har också placerat nya bilder och text i gårdagens inlägg.


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


På kvällen grand final på aktiveringskursen.


Charlie berättar;


Idag hade Tina dukat upp mängder av leksaker på ett bord. Det här är bara en bråkdel för matte var inte riktigt med. Först pratade de och Tina berättade om funktion och lite om kvalitet.

Matte och husse blev förundrade över hur mycket det finns och hur lika de är barnleksaker. Som sådant där torn där vi kan träna att släppa kopparna i varandra. Kanske kan man öva på färgnyanser för mänskligt färgseende det har inte hundar. Ett magiskt tal är tre säger Tina. Men kanske kan man klara fler. Matte tror säkert att IQn kan vara olika även för hundar.


Sen varför kasta toarullar, förpackningar, petflaskor m.m. när man kan ha så kul med dem... Som sagt det är inte mycket som begränsar (bara den egna fantasin)


Och kan ni tänka er sen fick vi prova vad vi ville. Och precis som med barn säger matte så var det olika intresse och framgång för olika saker. Jag själv har svårt att koncentrera mig bland alla kompisar och alla saker. En del provade jag men det skulle gå kvickt... så tog de fram den här twistern och då var jag såld!!! En sådan önskar jag!


2 kommentarer:

Fånga dagen sa...

Hej där tjejen!
Visst är det härligt att gå omkring i trädgården och påta där man känner för det.
Det är bara att njuta av tiden som är just nu för det känns att det går fort.
Ha en fortsatt skön vecka nu
Kram Lena

Petit Eyekiss sa...

Härliga dagar det har varit nu. Jag har fullt upp med att vattna. Inte en droppe regn sedan många veckor tillbaka. (några hagel i midsommar hjälpte inte).
I helgen tar vi en tur till goda vänner som har ett sommarhus utanför Julitta.Det ska bli så kul, ser verkligen fram mot det. Ha det gott i helgen
Kram
Bettan.