Bloggintresserade

onsdag 21 juli 2010

JIPPI

Varma långgrunda BAD


Kyrkhults camping i Böda (Borta bra men husvagn bäst ;-)
En övernattning sedan har Charlie vant sig vid sitt nya revir. På det hela taget så fungerar det mycket bra med honom, han verkar trivas med att ha oss samlade så här på litet utrymme ;-)

Charlie: Tidig morgon (4.00) tassar mamma upp och duschar och så går hon och jag ner till Böda strand som ännu ligger öde.... och ni kan tro att det är vackert:


Där står vi bara och njuter i andlös tystnad bedövande synintryck då solen stiger upp ur havet som ligger spegelblankt. Hur vi än skärper sinnena känner vi knappast ens en smekning av luft emot huden






Allt andas lugn, vattnet, människorna som ännu ligger och sover i sina tält och vagnar...





Sånär som på en ensam baderska i plurret före tuppen... också bord och stolar står förberett inför en ny dag på stranden





Samt spår efter barns lek i sanden





Även scenen i Böda hamn ligger öde idag. Ingen aktivitet just dessa dagar vi är här.
Men god rökad fisk får vi med oss till vårt lilla portabla hem. Praktiskt att servera till nya potatis kokta på gasolplattor, stenugnsbakat bröd från ortens bageri creme fraiche och grönsallad.






Vad vore Öland utan en väderkvarn?






1800-tals fyren "Långe Erik" men som sedan 20 år är obemannad och endast används som väderstation.










Svalkande GLASS vid Solliden




Lummiga murgrönestigen i Trollskogen





Borta bra men hemma trots allt bäst. Nu är vi åter i vårt Paradis, medan voynen och bilen är ute på nya äventyr tillsammans med ett glatt killgäng :-) Charlie ligger utslagen på sin favoritplats utanför trappen på stenarna... och vi botaniserar bland det välkända.

5 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

God morgon på soliga Öland!
Ni ser ut att trivas, åtminstone lilla vovven. Nu ska jag snart ner till hamnen och sälja biljetter till morgonföredraget.
Kram
Kerstin

Maya sa...

Underbara bilder, ser helt ljuvligt ut!

Ulla sa...

Bilderna berättar att ditt nya ordspråk var sant. Härligt, härligt med sommar och allt som hör till,speciellt när sol och värme fungerarsom i år.

Petit Eyekiss sa...

Oj, vilka fina bilder du tagit. Förstår att soluppgången var betagande. Kul att återuppliva gamla semesterminnen, vi vär där 3 år i rad , när vi lånade dotterns studentlägenhet i Kalmar. (Hon sommarjobbade i Sthlm). Ska ni tillbringa eresten av semestern hemma i Skåne?
vi har drygt en vecka kvar här ute på landet. Sen blir det "vaktavlösning"
Vi beger oss ner mot Eskilstuna med omnejd, sedan en lång tripp till brorsan i Järpen (Åre)
Fick en jättefin överraskning idag. Ska skriva om den på bloggen!
Kram
Bettan

Ingela sa...

Hej på er!

Kerstin: Ditt Öland är verkligen fint... framförallt blev det kultur och miljbyte för några dagar.

Maya: Mitt absoluta bestående minne är soluppgången som var så betagande att jag förmodligen alltid kommer att kunna frammana synen på min näthinna närhelst jag vill.

Inte speciellt komplicerat att ta vackra bilder då det mesta man riktar kameran emot är just vackert. Ändå är det inte utan att man känner sig lite stolt då man ser resultaten.

Ulla: Visst är det underbart med sommar, speciellt då den som nu visar sig från sin bästa sida. Den evighetslånga och bistra vintern känns som bortblåst. Viss blir man lika förundrad över detta fenomen jämt?

Bettan: I år har vi verkligen inget särskilt bestämt. Det är härligt att vara fri kommenterade vi senas då vi spisade frukosten ute på däcket denna morgon.

Nu ska jag fortsätta göra vad jag vill!