Bloggintresserade

måndag 12 juli 2010

SÖNDAG

... på en måndag. Strålande väder direkt på morgonen och vad kan då vara skönare än en tur ner till hundbadplatsen? Redan flera andra som har tänkt samma, flera hundar i vattnet och lögade sig... dock ser det på bilderna ut som om vi har hela stranden för oss själva:






Alltmedan det på hemmaplan pågick förberedelser inför dagens kalas! Eva-Katrine har ju fyllt år, är nu hemma och har bjudning för släkten. Anna-Karin bakar Leilas jordgubbstårta.


Läcker ser den ut och så FRISK OCH GOD!!!! Kan vi varmt rekommendera!
Sockerkaksbotten 3 ägg, 2,5 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, 50 gr smör, 1 dl mjölk, 3,5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver 1 nypa salt
Använd smord och bröad form med löstagbar kant. Gräddas 25 minuter i mitten av ugnen i 175 grader
1 liten burk lemonkurd
1,5 dl strösocker, 3 citroner, 50 gr smör, 2 msk majsstärkelse, 2 ägg, 2 äggulor,
1 st vaniljstång, 0,5 dl strösocker 2l färska jordgubbar 3 dl vispgrädde
Blanda rivet skal av 3 citroner m. saft från 2 och koka upp med socker och smör. Sila vätskan. Blanda ut majsstärkelse med saft från den 3dje citronen och rör ner i den varma vätskan. Vispa samman äggen och rör ner i vätskan. Ställ på spis och sjud under omrörning tills den tjocknar. Svalna i kyl.

Eva-Katrine klar potatissallad, grönsallad och grillspett med grillkött och korv. Herrn i huset som sig bör (?) vid grillen.



Hela familjen Persson med respektive och familjen Andersson samlad. Gott och mysigt och välkommet med vollybollsturnering!!!


Avslutade dagen med kvällsdopp vid hundbadet och jag lovar över 20 grader i vattnet! Fantastiskt! Charlie simmade med oss och det är första gången han visar att han kan simma. Han visade också tydligt att han har mycket vall i sig. Han hade fullt sjå att valla in oss alla och visade klart på att han förstod att vi inte borde gå för långt ut...

Så återvände Johnny med katterna Mini och Chris Martin, Per-Olof och Milla hem för att påbörja en ny arbetsvecka medan vi andra semesterfirare (förutom Kalle) spelade en askenturnering ;-) medan Charlie låg parkerad ute i trädgården. Det var hett så luften dallrade och det förvånade oss inte då det satte igång att blixtra och dundra. Det som förvånade däremot mig var att Charlie kolugnt låg kvar på gräset tills regnet kom då lunkade han in i uterummet och slog sig ner hos oss andra.

3 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Åh tårta!! Jag har lovat mig själv att bara titta på tårta en lång tid framöver. Vad härligt med ett svalt bad för hundarna. Här var det marknad i helgen och maken som orkade ta en sväng dit förvånade sig över alla som släpar med sina hundar i trassliga rullkoppel till marknadsträngseln i plus trettio grader. Ingen hund kan tycka att det är kul!
Kerstin

Anonym sa...

Javisst, tårta mums men jag håller med det är inte något som figuren och för allan del även innanmätet obegränsat mår bra av. Igår började "hårdträningen" för vår del men då gäller det att försöka parera värmen.

Hur man kan asa med sin lilla hund på detta som måste upplevas som ett grymt spektakel för dem. Det övergår mitt förstånd. Har man nu skaffat dem så borde det vara självklart att ibland tänka vad är bäst för dem. Kanske är det så att just tanken saknas ibland... Ingela

Ulla sa...

Hej!
Skulle egentligen kommentera filmen du sett och stavgången men detfinns ingen "kommentar" attklicka på. Alltnog så håller jag med om filmens sevärdhet. Har man testat lite kriser i livet så blir det många tankar och harman inte så får man en inblick. Att se Meryl Streep är ju heller aldrig fel. + för stavgång här hardet varit jobb nog att röra sig 1 m i taget idag.Varmt ochfuktigt!!!!!!!