Bloggintresserade

tisdag 6 juli 2010

KRYSS I TAKET

... regnig natt och mulen morgon. När hände det senast? Bäst att "ta tjuren vid hornen" fånga tillfället och "smida medan (stryk)järnet är varmt"! ...det ser mörkt ut men kanske dyker solen upp framöver idag annars får det väl bli sol i sinn Bestemor ;-)



Denna vackra tavla pryder väggen på kulturhuset Barbacka ett alster av funktionshindrade konstnärer. Tavlan tycker jag på ett bra sätt illustrerar känslan... både vad gäller färger och motiv.







Skulle tro att detta är tips från dotra i Stockholm... och visst blir man glad... eller vi kanske ska komparera det och då får det bli gladare:








En aning låg dag det känns liksom som att trampa i gegga, och det till trots att det är torrt så att det mesta får torrsprickor nu. Vädret? Ja man skulle ju kunna säga att det är växlande molnighet, men varför säger man så? Det kunde ju med ett mer positivt tänk heta växlande SOL.









Idag på promenaden såg jag och Charlie de här söta pyttesolarna. Någon som vet vad de heter?











Ja, nu fäster jag ju följande länk mest för min egen del inför kommande lilla trip:
http://hem.bredband.net/kaw75/lankar_strangnas.htm

9 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

GOd morgon!
Strykjärn ja! Molnigt här men inget regn. Måste stryka ett par linnebyxor innan resan går söderut till några trädgårdsbutiker och lite annat på södra delen av ön.
Kram
Kerstin

Ulla sa...

Härlig tavla, den lyser verkligen. Ibland är det nästan skönt med lite solvila när den varit länge, fast bara nästan.

Petit Eyekiss sa...

Ha,ha! Jag står också med strykjärnet i handen. Lyckliga ni som fått lite regn, här torkar blåbären bort.Vi ser mörka moln bort mot Haninge, men hit kommer inget. Havet motar tror jag.
Lite mulet, men med solglimtar idag. Hoppas det klarnar till efter m. så vi kan vara på bryggan som planerat.....
Kram
Bettan

Anonym sa...

Hann du med att stryka något? =)

Vi har också tråkigt väder här, lite halv mulet, men inget regn eller så =)

Mulig- kram från sthlm

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=8aRor905cCw

Tips på bra sommardänga att lyssna på =)

kram stockholm

Anonym sa...

En undran "En mulig kram"... är det en puss?

Jodå jag har strukit och ska stryka har precis varit ute på Charlievända.

Nu ska jag lyssna på You tube

En solig kram från Åhus Mamma

Anonym sa...

Haha det var ett tips från mig =)

Haha ja en mulligkram kanske är en storkram =)

Anonym sa...

Jaha d'r satt kommentarerna med en hel del timmars fördröjning. Har kollat och sett mina kommentarer på andras bloggar lyser däremot med sin frånvaro. Märkligt!

En riktig strykdag idag hör jag. Mitt strykjärn pajjade på riktigt idag. Det har länge varit halvkasst. Nu har det förpassats som helkasst och ett nytt på plats. Därför blev inte stykkorgen tom men jag antar att det är fotboll ikväll så då har jag ju något att göra ;-)

Ja det är uppfriskande med regn men det behöver komma mera och då inte allt på en gång. Hoppas att ni fick fint väder du Kerstin på södra delen av ön och du Bettan på bryggan. Förresten har jag hittat din kommentar under kapitel 1 nu Bettan. Så glad jag blir att du uppskattar det jag skriver.

Det där ordbolleriet gillar jag Eva-Katrine vi kan ju roa oss med att definiera mulig kram, mullig kram med dessa trevliga tolkningar bler de ju lika sympatiska som en solig kram ;-) Ingela

fånga dagen sa...

Hej tjejen!
Ja det vet du ju att jag gillar färger så den tavlan gillade jag verkligen.
Blomman, nja ingen aning men visst liknade den pysslingkragen lite så det kanske är samma släkt. Vet du att om några veckor ska jag ev åka till Blekinge i hyrd husbil det du ska bli kul det.
Ha nu en riktigt skön vecka
Kram Lena