Bloggintresserade

måndag 12 juli 2010

LÖRDAG



... på en måndag. Tidig och varm morgon, frukost tillsammans på däcket. Här njuter töserna





Semester :-)




En slappedag dock med ett besök på tippen för att tömma Nisses släp och medan flickorna var en vända i stora staden hann jag med ett besök på Åhus Lions loppis. Oj med folk trots värmen, inte någon bra årstid för fynd med andra ord...









Dock kom jag hem med lite smått som ett servettställ (svensk design),





... en bricka i björk samma som en jag har en något större sedan tidigare, en svart och träfärgad bricka i böjträ ur Stockholmsserien (båda 5 kr stycket och fyndigt).



Äggtempera färgade hemslöjdsljusstakar i svarvat trä (även dessa 5 kr stycket). De fick mig att besluta mig för att vid något tillfälle måla det bruna gamla skåpet i köket likadant så kommer det att bättre harminiera med övrig inredning.











Jag har nu nya träskor för en guldtia... måste dock tillstå att när jag fick dem på... inte speciellt sköna ;-)


Resten av lördagen ägnade vi till vattning och att gå runt och inspektera vad som hänt ute i täppan det mesta frodades medan några penseeor hade åkt på vätsketorsk.











Flera Squash på gång





Ingen näckros har öppnat sig än men 4 knoppar tittar nyfiket upp ur vattnet så även pilblad och kaveldun:



Slagit ut har däremot Mönjeliljan


1 kommentar:

Bestemor Drillo sa...

Hei min venn !
For en ork du har ! Loppis i denne varmen, jeg orker knapt nok å gå til brønnen etter vann! Håper din sommer er er god og at batteriene blir ladet til neste årstid! Tenk hvor heldige vi er med dette vekslende klima vi har, men jeg må ærlig tilstå at denne varmen blir litt i meste laget! Takk for dine alltid koselige kommentarer og fortsatt Lykkelig sommertid til deg og dine! Varm sommerklem fra bestemor!