Bloggintresserade

lördag 5 februari 2011

ÅLDER


Dagens citat i K-bladet. Vad säger ni, ska vi suga på den idag?


"Din egentliga ålder är summan av de tidlösa ögonblicken i ditt liv"

Citat av den norske poeten Per Arneberg
Och bilden lånad ur boken "Forma mönster"
Ögonblick bortom tid och rum... då man bara är, och är där man är...
Med detta sätt att tänka blir ju åldern mycket individuell.
En del unga människor har redan så mycket i bagaget av olika erfarenhet att de erfarenhetsmässigt skulle kunna vara betydligt äldre. Samtidigt finns det äldre människor som uppträder som om de vore betydlig yngre. Och med det menar jag att det kan vara både positivt och så klart även negativt... både för en själv och för andra.
Men har man under vägen upplevt att livet stannat av någon anledning, så kan det vara starten till ett liv där man ser de där små tingen som egentligen är storting.
Alltså en möjlighet!

3 kommentarer:

Maria sa...

Man säger ju ibland: "Idag är första dagen på resten av ditt liv". Om man tänker på det kan man ju försöka att fylla varje dag med vettigt innehåll - för sig själv och för andra. Hoppas att du får en fin dag och en trivsam helg. Kram!

Elle sa...

Man är inte äldre än man känner sig...eller?
Är vi inte 25 i resten av våra liv?

Men jag hålla med om att livet ibland "stannar till" och att det inte känns som om man kommer vidare.
Nu har jag dock vaknat upp och ser möjligheterna!!

Önskar dig en skön helg!
Kram Elle

Ulla sa...

God lördag och tack för att du kikat in hos mig. Ja har precis som du gissade fullt upp och då måste man prioritera och det har jag gjort så prioriterar jag om till lite bloggande. Ålder jag!!!!! Om exakt två veckor gör jag ett kliv in i en ny tio-period och det är ju inte precis med glädje man läser de nya siffrorna. Fira eller bedöva, vi åker till ditt landskap och låter minstingen vara hotlldirektör och sedan firar vi D-dagen i Köpenhamn. Bl.a. har vi bokat guidning i konserhuset och mat och nöje till kvällen. Jag ska försöka ropa hej Ingela så högt jag kan nu när jag kommer så nära. Ålder är verkligen inget exakt begrepp som du skriver så jag fortsätter nog på din inslagna banan och försöker hålla mig lite yngre. En riktigt go' helg önskas.