Bloggintresserade

onsdag 23 februari 2011

UTE OCH VANKAR


... Onsdag och jag ser mig omkring... uppfattar då en vit värld utanför mitt fönster. Hur som, solen tycks kasta sina strålar nerifrån havet i öster för att fångas upp av de höga tallkronorna en 50 meter bort. Vackert! Solstrålarna liksom kröner "mittemot grannens" lilla röda stuga med vita knutar och gröna foder.

Jodå, jag ser mig omkring och njuter av det jag ser. Hyfsat upprymt inomhus och allt detta välkända runt omkring. Inom en inte alltför avlägsen framtid händer det en del i kvarteret Paradiset. Välkända ansikten tystnar på ett eller annat vis. Det är en tid av föryngring. Byggnader rivs, tomter styckas och det byggs nytt.

Förändringar som kan kännas svåra, ibland nödvändiga. Men ibland kan man undra, då man handlar först och kommer till eftertanke då det är försent. Ta t.ex. det här med Åhusparken som har lagt ner och nu tillåts stå och förfalla. Det finns bara ett ord om ni frågar mig och det är djupt tragiskt en kulturskatt kommer att gå i graven!!!

Tillbaka på den egna täppan; Charlie går morgonens husesyn på tomten. Samma runda som vanligt som för att känna igen sig och sitt. Känna tryggheten. Allt i sin ordning, tills jag uppfattar hur han blickstilla och stint glor uppåt tallarna. Slår vad om att retstickorna har uppfattat hans närvaro och nu spelar apa i träden.

Om en stund ger sig onsdagen riktigt till känna (går jag ut och vankar), för då bär det av till Hässleholm för att hämta Stockholmsdotra som kommer hem för att fira brorsan, umgås med familjen, besöka tandläkaren och för att söka sommarjobb. Dagen hade börjat rätt tidigt för tösabiten så då vi kom hem dök de båda ner i bingen medan jag fördjupade mig i "Längtans ö" och spetälskans fasor.

**********

Men först en vända inom bloggen för att upptäcka att jag har fått en uppmuntran av Pella: http://millonthehill.blogspot.com/. Vad glad jag blir!


Och när du sedan skriver att det just är detta som du uppfattar av mina inlägg som också är mitt syfte då blir det ju bara bingo! Min önskan är att det ska vara lättsamt, samtidigt kärnfullt och viktigt för mig är dialogen. Där är en trogen skara som brukar hittom titt som tätt. Det gör mig så glad. Ibland så beöver man det mer än annars! Men ser att det är många andra som är inne och läser och brukar undra vilka det är. Det är så kul då kommentarerna kommer upp i antal och det blir ett ansikte om än anonymt. Så visst handlar det till viss del om kvanntitet men ändå mest om kvalitet!

"Ingela skriver inlägg med mycket eftertanke och bjuder både på bild och musik.Och när man läser hennes inlägg eller när hon lämnar kommentarer känns det som om man träffas över en fika eller pratar i telefon med henne."Awarden delas ut till bloggar som har mindre än 100 följare och som man tycker borde upptäckas av fler.
  • Reglerna är enkla och enligt följande:
    Det är en blogg-award som du har möjligheten att dela ut till dina 3-5 favoritbloggar som har mindre än 100 följare.
  • Du meddelar bloggaren genom att skriva en kommentar i deras blogg. Du berättar att deras blogg är en av dina favoriter och att den har blivit utnämnd till en Liebster Blog Award.
  • Den som mottager utmärkelsen/awarden skickar länken till personen som delade ut den och till fem av hans/hennes favoritbloggar med mindre än 100 följare.

Jag har i min tur valt dessa bloggar:

Maria du är så påhittig så det finns knappt. Varje dag undrar jag vad jag ska finna på din blogg. Det är kanske främst handarbetsvänner som har hittat fram till dig, men jag tycker nog gott att fler kunde finna dig och din mysiga butik http://santsomgormigglad.blogspot.com/.

Kerstin som generöst delar med sig av sina kunskaper om naturen på Öland. Fascineras av hur du lyckas fånga alla vackra djur på bild och sedan förgylla dem med din text. Det är ofta med ett litet skratt eller med ett leende jag återvänder till mitt ;-) http://spanskavillan.blogspot.com/


Bettan du har redan en del följare även om det är en bit till 100. Med tanke på din vackra konst både av fotografier och målningar är det ju förklarligt! Dig har jag träffat i natura då du tog dig in till Stockholm "bara" för att möta mig då jag var på tillfälligt besök. Du är en sprudlande varm liten människa. Jag vet inte kan man uttrycka sig som så; det sa klick? ... utan kamera ;-) Jag vill vara din vän! http://petiteyekiss.blogspot.com/


FORTSÄTTNING följer imorgon för det här var inte lätt... finns många fina bloggar och många bloggare som jag tänker skulle behöva uppmuntran !

Ulla som just har fyllt och skriver i bloggen Hemgjord och hemgjort" http://ullahaag.blogspot.com/ lär finnas en aktiv och empatisk tjej. Där du lägger dina händer kommer det ut något fint och läckert i andra änden. Du verkar helt enkel hinna med alla. Uppskattar även dina kommentarer ;-)

Tina har jag funnit genom andra bloggare för inte så länge sedan på adress http://tinasstuga.blogspot.com/... eller när jag tänker efter var det kanske du som fann mig ;-)

... Det är ju så kommunikationen sker inom bloggvärlden. Det man säger står där på pränt och kan väcka tankar av samhörighet, nyfikenhet, spänning, kunskapstörst av olika slag. Ibland kan det vara det lika man söker också det olika det är så det blir dynamik i tillvaron.

Nu finns det en hel del andra jag skulle vilja uppmärksamma er på men jag fick ju bara fem... så här rekommenderar jag er bara att göra besök om ni inte redan har gjort det. Blogger har inte varit på sitt bästa humör i eftermiddag. Kompletteringar som jag hade gjort bara försvann...

Bestemor Drillo http://bestemordrillo.blogspot.com/ med sin härliga och underfundiga inlägg ur olikas synvinkel och så vackra foton att man smäller av kunde jag ju snabbt lägga åtsidan i detta sammanhang eftersom antalet följare redan översteg 100.

Även Gunilla på http://norrskenetstradgard.blogspot.com/ som är en av mina "äldsta" följare har ju redan så många följare att jag kunde lägga den åtsidan direkt i det här sammanhanget. Nu har du satt redskapen i min hand så jag tror nog att vi inom en inte alltför lång framtid får igång väven

Gisan på http://gisans.blogspot.com/ vet inte hur många följare du har men med tanke på dina fina ord så är det nog en del. Bland andra jag. Glad för din skull att du nu bokstavligen har hamnat i böckernas värld.

**********

Nu har de båda vaknat till och för oss tjejers del tänker vi oss in till stora staden en vända för att fixa något till Kalle tills imorgon ;-)

Klart vi inte kunde låta bli att inom Kristianstads bokhandel en vända för att kolla in deras utbud på rean. Ojoj vad sugen man blir på att sätta tänderna redan nu i nästa! Ändå hoppas jag faktiskt på att den boken jag håller på med nu aldrig ska ta slut. Förresten från det ena till det tredje är det bara jag som reagerar på att alla varuhus nödvändigtvis måste konkurrera med fackhandeln och att dessutom inte heller kunna låta bli att tangera deras readebut????

6 kommentarer:

Maria sa...

Tråkigt med miljöer som bara får stå och förfalla! Då är det väl bättre att "skrota" det hela och göra något nytt där? Hoppas att ni får det trevligt med lite familjesamvaro. Kram!

Glädjekällan sa...

Byggnader och miljöer är som med oss människor - alla blir vi rynkiga och mossbelupna. Härligt när någon tar hand om oss och ser oss.
Nog är det lätt att tro att gräset är grönare på andra sidan staketet - men alltid är det inte så.
Ha det gott
Birgitta

Maria sa...

Tack så mycket för den fina awarden! Det var en oväntad glädje. Just nu är jag hemma (gör mina blogginlägg i min dator i butiken), men i morgon ska jag lägga in awarden i min blogg och fundera på vilka jag ska ge den vidare till. Ha en skön kväll1 Kram!

Anonym sa...

Tack Ingela! Smyger in från jobbet så det är bäst att smyga ut igen :)

Ölandsvindar sa...

Tack snälla Ingela för att jag kom med på din awardlista.Ska fundera lite på vilka som ska få den från mig. Just nu har jag huvudet fullt av verksamhetsberättelser och årsmötesprotokoll som jag måste koncentrera mig på.
Kram, kram
Kerstin

Petit Eyekiss sa...

Lilla härliga pinglan!Du är ju för go!
I dag har jag fått två överraskningar
Den underbara Awarden från dig, och ett brev från mina barn, där dom bjuder mig på en 3 dagars resa, tillsammans med L och mina barns resp. 23-26 april Okänd ort och jag behöver pass. Jösses så spännande. Dom vill fira min 65-årsdag=riktig pensionär.Jag blir alldeles överväldigad, så det blir nog ingen ordning på mig idag!
Kram
Bettan