Bloggintresserade

lördag 5 februari 2011

DEN VITA MASSAJEN

Denna lördagseftermiddag har vi sett denna film på dvd.

Det är en sann skildring av hur en kvinna från Schweiz blir blixtkär i en massai vid namn Lemalian då hon är på semester i Kenya med sin pojkvän. Ja, så till den milda grad att hon i sista stund bestämmer sig för att stanna. Det gör hon helt utan att ha något skyddsnät, egentligen bara sin egen företagsamhet.

Hon ger sig helt enkelt på egen hand direkt ut i den verklighet som råder här och så främmande från hur hon är van att leva. Hon är inte säker på om hon ens ska få träffa honom. Enligt hans kultur är det mannen som bestämmer om han önskar träffa kvinnan eller ej.

Och det hela resulterar inte oväntat i kulturkrockar av olika slag.


Budskapet? Kommer kärleken att klara alla dessa kulturkrockar? Räcker det med kärlek som grund att bygga på? Ömsesidigheten och uppoffringarna är det tillräckligt? Är det bestående... vad händer då det har gått en tid? Med det eller den som man blev blixtförälskad i…

Vår bedömning var att filmen var klart sevärd, men den finns inte som trailer på youtube och jag ser i någon recension att man bedömt den som ytlig. Så vad andra tänker kan man ju möjligen dra sina slutsatser om.

5 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Den boken och levnadsskildringen har varit samtalsämne på våra kafferaster den senaste tiden, många har läst boken och reflekterat över det självvalda livet som leder till kulturskillnader och en mängd kulturkrockar, äventyrlighet, med en stor portion mod och många problem som kantar livsvägen.
Läsvärd bok!
ha en fin kväll! /Bea

Bestemor Drillo sa...

Hei du!
Er innom som snarest for å ønske deg og dine en trivelig helg! Klem fra bestemor som har hatt barnebarna på besøk!

Gunilla sa...

Den boken har jag läst och den om hennes dotter ochså som hon fick med massajen. En fantastiskt levnadsskildring.
Jag tycker om att läsa sådana böcker riktigt spännande.

Ha en fin fortsättning på helgen
kramen/gunilla

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej Ingela! Kul att du kikade in hos mig. :) Har inte sett filmen men däremot läst alla böckerna. Intressant läsning som sätter igång flera tankegångar.
Ha en fortsatt fin helg!
//Anna-Karin

Ölandsvindar sa...

Jag har också läst böckerna. Väldigt annorlunda och spännade med inblicken i massajernas liv.NU skiner solen och jag ska ut!!!
Kram
Kerstin