Bloggintresserade

onsdag 2 februari 2011

INTENSIVT

Hej, redan onsdag kväll. Det har varit en intensiv ledig dag med tandläkarbesök 8. Inte speciellt skönt med den fine laserstrålen riktad emot tänderna och tandköttet. Men efteråt vilken fräsch känsla i käften. Hade ju inga hål vid förra besöket, men lyckades för någon dag sedan med konststycket att tugga i mig en lagning från en kindtand. Tyckte helt plötsligt att kornen var väl grova i det omtalade GI- brödet... Men, nu är jag helt klar med behandlingen... för den här gången.

Sen hem en vända och iväg med Charlie till veterinären. Idag hade han tid för röntgen. Om hans höftleder kan sägas att expertisen hade sett både bättre och sämre. Nu blir det specialfoder, ett alternativ till medicinering, och så tänker vi kontakta hundsimmet i Vinslöv. En trist historia, men nu vet vi vad vi har att rätta oss efter och kommer att göra vårt yttersta för att Charlie ska få ett så rikt hundliv som bara är möjligt. Det är en fråga om att prioritera var man lägger sina resurser och det var en tanke som var på tapeten hos tandläkaren denna morgon. Någon mer än jag som upplever det svårt att svara med diverse slangar i munnen?


Hem och en kort vila i fårskinnsfåtöljen och så till stan med yngsta dottern där vi gjorde en kort men intensiv "shoppingrunda" med fullt av frestande "skådebröd", för vi kom hem tomhänta ;-)
Men skådebröd av mode är inte det sämsta! Kolla bara som här i NOA NOAS vårkollektion. Vilken dröm i min absoluta favoritfärg.Den här Masaidressen tycker jag är lika vårig som snygg... Snygg även i naturfärg som ser ut att bli en rätt stor "färg" i vår.


Ikväll har vi kollat första avsnittet av den danska serien. Lite besviken blev jag som inte är så förtjust i "pratfilmer", som jag brukar definiera dem. Men serien blir kanske bättre.

Ett ord som jag fastnade för och därefter ha smakat på, är papiljotter... Ordet låter, tycker jag, som om det skulle komma ifrån franska språket. Någon som vet?

... så välbekant från förr... lika försvunnet idag, som tungvrickning ;-)

... ELLER????

http://www.kanal5play.se/klipp/play/kanal5mode-fridalockar


... SOMLIGT KOMMER TYDLIGEN TILLBAKA!
... medan sådant som t.ex. kassetter, disketter, kravatter... mer och mer faller i glömska.

5 kommentarer:

Maya sa...

Åhhh vad snygg den korallfärgade klänningen var!

Gudrun sa...

Håller med dig, den röda var jätte snygg.
Skönt att vara klar hos tandläkaren.
Tråkigt att Charlie inte är bra i höfterna. Hoppas diet och annat hjälper honom.
Hoppas du får sova gott och få en massa energi tills i morgon.
Kram till dig.

Bestemor Drillo sa...

Endelig kom jeg inn til deg igjen!
Så lei at Charlie har fått hofteproblemer, men med godt stell og diett går det nok bedre!
Ha en God Natt
Klem!

Ölandsvindar sa...

Åh, jag gillar både Masai och NoaNoa. Fast mest köper jag nog från Gudrun Sjöden. Trist med Charlies höfter.Bra muskler kompenserar mycket. Motion men inte tvära kast och höga hopp. Vattengympa är bra.Ofta bättre prognos om det är ungefär lika på båda sidorna.Du har säkert fått bra råd från djurkliniken.
Papiljott ja. Kommer ihåg när syrran och jag rullade håret på toapapper, den där gamla sorten i buntar.
Kram, kram
Kerstin

Tina sa...

Papiljotter är det skonsammaste för håret ;o) Och vilken volym man kan få med dom..... Stora stora jätte stora sådana lite kors och tvärs i ett nyfönat långt hår ger inga korkskruvslockar utan bara massor med volym....

Försöker få lite utväxt så att jag kan börja använda mina... *ler*