Bloggintresserade

onsdag 9 februari 2011

INGEN KONST

På kvällen igår var det den årliga konstutlottningen. Det blev ingen utdelning för mig det här året. Det blir sällan det, men om man inte är med och tävlar kan man ju inte heller förvänta sig att vinna någon gång. Däremot till nästa år ar det dags för garantivinst, då vinner alla. Det ser jag fram emot.

Däremot ser det ut som om jag har vunnit på lotteri med annat ;-)
Strålande väder… ja rent ut sagt vårväder. Var det inte det du sa Elle att stormen skulle lämna plats för våren om än tillfälligt. Det sitter fint på min lediga dag och allt. Det verkar som om ni har lika fint på Öland Kerstin. Ni norröver vet knappast vad vi pratar om Gudrun och Eva-Katrine gällande storm. Men du gör ju Maya.

Charlie och jag har skrotat trädgårdsrens till förmån för en stärkande promenad i solskenet. Ärenden idag då jag har bilen och möjlighet till veckliga utfärder. Första leverans av Royal Canins specialdiet (för att stärka skelettet) till Charlie. Hur vi ska få i honom dagens dos det blir en senare fråga. Dagens leksak på GRIZZLY stannade vid en oval snurreboll. Den gillade han skarpt. Mor slösade inne på RUSTA. Kalebasser hängande i ett träd kan det vara något ;-) … alltid kan det väl förvåna någon!

En vända inom biblioteket för att återlämna Björn Hellberg och Pleijels Stockholmsbok (efter att idag på morgonen ha skrivit klart en recension av den). Därefter inom Konsum. Idag blir det sill och potatismos med lingon.


Nu är jag trött och resterande punkter på dagens schema får också vila. Sen ser jag fram emot att plåta lite väv. För där kan man snacka konst Ulla och hugade. Det visade sig när far hade skaffat denna gamla ihopmonterade väv att det fattades en del och vi klurade tillsammans ut en del och han har tillverkat nya delar men så ska det ju sättas samman och det ska bli rätt. Man vill ju inte göra fel åverkan i delarna.

Bilderna kommer här men låter vänta på sig för de är bara på planeringsstadiet.

Ja, så här ser den ut min stolthet som jag hade känt mig bra mycket stoltare över att få igång. Eftersom den står oanvänd och så att säga bor in sig så är de säkert dammig på sina ställen. Tänk så mycket här har vävts vid denna jag tror att Hästarna och katterna känner sig rätt deppiga att inte längre vara aktiva.
Det kommer fler bilder framöver för hugade. Men Blogger mår sämre än jag idag. Loggar ut, låser programmet...

Ja, här är sittbänken, ser nu att den troligtvis är vänd på fel håll men det fanns kanske en anledning som jag inte minns nu i skrivande stund.
Alltnog det är här jag hoppas på att sitta framöver emellanåt. Kanske bäst att lägga något att sitta på annars blir det kanske träsmak ;-)Här har vi nästan knutit fram en växtfärgad varp som övningsväv.Ja ni ser hur vi har knutit denna nytillverkade trissan.

Frågan är bara om det är här den ska sitta???


Överst ligger två långa pinnar de vet vi inte om de hör till eller om de i så fall sitter rätt. Kanske skulle trissorna bindas upp här men hur stämmer iså fall varphöjden?... eller om det duger lika bra eller kanske t.o.m. ännu bättre med de gamla trissorna och nickepinnarna som lär höra till vävstolen???


Det kommer mera!!!!

Efter middagsvilan igår påbörjade jag en välbehövlig städning av bokhyllan. En del nya böcker som ska komma in på rätt plats. Jag vill ju ha det i bokstavsordning kanske är det en skada sedan då jag en period jobbade på biblioteket, men det var så längesedan så det är nog snarare en fix idé. Tittar man på vår kryddhylla upptäcker man snart samma system ;-)


Jag säger bara TINA TURNER!!!

7 kommentarer:

Elle sa...

Men jag sade ju att våren skulle komma!! *ler*
Vet inte varför man alltid tvivlar på det jag skriver...*blink*

Men jag vågar inte säga vad det blir för väder imorgon...ifall det skulle bli fel....fast lite solsken blandat med moln blir det nog!
Kram Elle

Maya sa...

Jag vill med ah vår känslor, men tappade alla när jag kom in till stan nu för en stund sedan! Det har SNÖAT!
Blläää...
Ja haelgen kommer bli händelserik, fast jag fyller 45, det är min sambo som börjar med att fylla 36 på Lördag :) jag fyller inte förrän den 16:de :)
Häxföreläsningen ska bli spännande!
Ha en kanon dag och hoppas det inte snöar på dig!
Kram

Pernilla, Ateljé Smått och Mått sa...

Hej! Ja, lite tillförsikt på vårkanten kan vara rätt, även om här nu i Ludvika är -8 grader och kommer mer snö...Det är ljusare, det är hopp. Man tar nya tag. Ha det bra!

Ölandsvindar sa...

JA vi hade verkligen fint väder igår och det ser ut att bli så idag också. Snön kommer inte förrän till kvällen, om den inte missar oss helt. Jag håller tummarna för det.
Kram
Kerstin

Ulla sa...

Idag hade det kommit två dm när jag gick till bilen efetr jobbet, inte kul. Kul är däremot din vävstol. Grejerna sitter nog lite fel här och där. Om du inte har Stora vävboken så låna den vid nästa tur till biblan. Jag tror det bästa är att följa en ihopmonteringsinstruktion och få de rätta namnen. Blir det krångel under resans gång är det bara att fota och fråga! Lycka till! Nu ska jag dammsuga, kul? Nja..........

Maya sa...

Åhh.. kom på att väva var längesedan man gjorde.
Både väskor, trasmattor mm gjorde man i skolan :)
Så kul!

Ingmarie sa...

Ja du min vän...väva det är verkligen inget jag vet något om.
men det såg verkligen invecklat ut,nästan som den tyska gramatiken.Haa!!!
Regn o rusk här i Västanbäck,men bättre tider lär väl komma!
Har varit på EXPO(Stieg Larsson)föreläsning i kväll om främlingsfientliga krafter mitt ibland oss...Jag är fortfarande skakad över de fakta jag tagit del av.Men full av tillförsikt att det går att ta strid!

Stora kramen från frua i Västanbäck