Bloggintresserade

lördag 19 februari 2011

VARMARE

Vår kärlek är ingen raksträcka.
En liten slingrig landsväg var den.
Fylld med rastplatser där vi stannade
och slöt fred över en kopp kaffe
-innan vi fortsatte ännu en bit.

Anne Swärd

Även idag Anne Swärds tänkvärda ord med hennes härliga illustrationer

Boken som ni förstår att jag varmt rekommenderar är utgiven av PEDAGOGKFÖRLAGET AB

... och heter Från Hjärtat


Så här skriver Lennart Hellsing i barnboken Äppel Päppel
Så blev det lördag och Mats och jag har precis kommit hem ifrån en tur i Kronoskogen. Det blev en rätt lång runda och kallt var det så vi fick gå fort för att hålla värmen. Precis då vi kom innanför dörren så sken solen upp i ett riktigt varmt leende.
Ett besök hos Kerstin på Öland som hade brasan tänd och lyssnade på Ring så spelar vi, värmde en del. En slät kopp fick det bli här i Paradiset, men nu tänker jag dra igång bak av en morotskaka till kvällsfikat (lite nyttig får man vara med tanke på morötter).
Oxsteken står på spisen och puttrar... julgardinerna i köket har nu äntligen åkt ner och ut i tvätten. Tvättmaskinen snurrar, strykning på G medan Mats drar telefonledning... Med tanke på ring så spelar vi...?
Det är dags att in med våren. Är det någon som har invändningar?

5 kommentarer:

Ingmarie sa...

Ut med den här förbaskade vintern...o in med vår,låter som en saga!
Kallt i djävligt på Österlen så nu funderar jag på att emigrera när jag köpt rätt lott...En bok som jag läst nyss o varmt kan rekomendera är"Sverigedemokraterna har fel"av Alexander Bengtsson journalist på EXPO.Den boken bör varje människa läsa....om man nu vill göra världen lite bättre

Kramen från Västanbäck

Ingelapingela sa...

Tål att tänka på nu då jag bara har ett kapitel kvar i Ranelids bok. Nu är det lov så nu har jag för avsikt att leta upp din kommentar angående invandrare någonting och bemöta! Det är mej ett angeläget ämne som du kanske vet har jag undervisat på flyktingskolan i Simrishamn!

Kram Ingela

Gisan sa...

Ja in med våren. Jag längtar mer efter den än jag gjort de senaste åren i februari. Ljus och värme till människorna! Kramar...

Birgitta sa...

Jag hänger gärna med på att vintern ska vara slut, men tror inte det hjälper här. Tror du har större chans att lyckats med det.
Ha en skön söndag.
Kram Birgitta

Gudrun sa...

Inga invändningar här. NU vill jag ha vår.
Nästan 23 minus här just nu.

Ha en fin dag.
Kram